bugün

istanbul bilişim

yaklaşık 1 ay önce ortalama 1500 liralık 40 inç bi lcd almaya karar verdm. (aradığım özellikler; en az full hd 1080p, dlna, dvb-c tuner, mkv ve çeşitli formatları oynatıcı vs...) yani 1500 liraya allah gibi lcd tv aradım 3 gün internette. en son sony kdl40ex500 ve samsung 40c650 arasından, samsung olanda karar kıldım.

gittim teknosa, gold, bimeks hepsini tek tek gezdm. 1500 küsur liraya pek aradığımı bulamadığım gibi benim beğendiğim samsung piyasa değeri yaklaşık 1900-2000 lira arasında değişmekteydi. tabii götümü avuçlayarak döndüm eve.

bu firmaların internet fiyatlarına bakmaya karar verdim hani olurda kampanyada bulursak düşeşe getirelim diye. tüm elektronik marketlerin internet şubelerini gezdim... fıs. fiyatlarda abartı değişim yoktu. sonra tesadüfen istenbul bilişim de (ki bu firmayı daha önce duymamıştım ilk defa gördüm) 40 inç samsung 40c650 lcd tv yi 1560 küsur lira değerde görünce gözümü karartıp almaya karar verdim. samsung c650 yi bilen bilir. aşmış alettir.

firmayı önce sözlüklerde araştırdım ve pek tekin bi yer olmadığını anladım. sonra forumlara girdim baktım, orda da hem iyi hem kötü yorumlar gördüm. kendi kendime dedim burdan mal alınmaz olm. 1500 liraya gidip orta halli bi lcd alayim, riske atmiyim olayı dedim. sonra arkadasın vatan bil. dan aldığı hp laptop in 3 kere anakart yaktığı ama benim datron aero nun inadına çalışmaya devam ettiği aklıma geldi. elektronik demek ki şans işi dedim ve kendime verdim coşkuyu. gözümü karartıp istanbul bilişimden almaya karar verdim lcd tv yi. siparişimi verdim tırsa tırsa, 2. gün ürün gelmiş. servis geldi kurdu. tek korkum ölü piksel olayıydı ama öle bişi de çıkmadı. hayatımda ilk defa kazık yemeden, yaklaşık iki bin liralık malı, bin beş yüz liraya aldım ki bu farka bu risk alınırdı.

edit: istanbul bilişim yok vergi kaçırıyomuş, yok bandrol de işler çeviriomuş felan ondan ucuz satıyomuş diye yorumlar okumuştum. kimse kusura bakmasın da çoğu üründe yaklaşık %100 e yakın vergi koyan devleti ben sikerim afedersin. bu firma keşke alkol de satsa da ucuza bira falan içsek...

bi kaç geçen yıl editi: paralel ithalatmış yok refurbished mış bilmem ne geçiniz efenim. benim c650 hala canavar gibi çalışmakta. hatta üstüne önerdiğim bi yakın arkadaşım bu siteye güvenemeyip samsung led aldı teknosa dan. beraber gittik sorduk smart tv falan var abi hersey bomba al pişman olmazsın dediler. eve bi kuruluma geldiler ne smart tv var ne bişey. ben you tube u kumandadan çatır çatır açıp izlerken, arkadaşım bilgisayrını hdmi den tv bağlayıp bol bol sövmekte satanlara. kendisine yapma etme dedim dedim bak noldu şimdi ha ?