bugün

ceasar

planet of the apes film serisinde(2001'deki film hariç) maymunları insanlara karşı örgütleyerek kölelikten kurtarmış olan, maymunların lideri aynı zamanda ilk konuşabilen maymundur.

Serinin ilk iki filminde(planet of the apes ve Beneath the Planet of the Apes) kendisinden yüce önder olarak bahsedilir. ismi söylenmez, sadece kendisi için yüce önder, büyük koruyucu gibi tabirler kullanılır. serinin üçüncü filmi Escape from the Planet of the Apes'te nasıl doğduğu, dördüncü film Conquest of the Planet of the Apes'te maymunları örgütleyerek nasıl isyan başlattığı, beşinci film Battle for the Planet of the Apes'te ise insanlarla yapılan son savaş sonucu maymunların dünyayı ele geçirmesi, akabinde insanları nasıl köleleştirdiği anlatılır.

En başta iyi gibi gözüksede gücü ele alınca psikopata bağlayan bir karakterdir. Serinin tim burton tarafından 2001 yılında çekilmiş yeni filminde kendisinden hiç bahsetmemiş, semon adında isyancı başka bir maymundan bahsetmiştir. Fakat önümüzdeki yıl gösterime girecek olan yeni çekilen filmde(rise of the apes) eski senaryoya bağlı kalarak bu karaktere yeniden değinileceği duyurulmuştur.

Şöyle de bir pozu vardır;

(bkz: http://img843.imageshack.us/i/planetapesceasar.jpg/)