bugün

atatürk olmasaydı da bu vatanı kurtarırdık

klavye başında vatan kurtamanın dayanılmaz hafifliği içindeki kişi söylemi.

kimse atatürk çiftçilerden, köylülerden ordu kurdu onunla düzenli düzenli ecnebi ordularını yendi demiyor. bu mantıkla beşiktaş'ın başına bizim mahallenin bakkalı hüsamettin abiyi de çıkarsan çatır çatır oynar bu takım. mantıklı mıdır?

atatürk bu ülke için * teknik direktörlük yapmıştır. yani nasıl oynanacağını göstermiş, strateji geliştirmiş, sahaya sürmüş, yanlışları görüp düzeltmiş. tek bir düzenli ordunun saldırması ile dağınık ordunun saldırması arasındaki farkı anlatmaya gerek yok herhalde.

ya da onu da örnekle anlatayım. bir pirana balığı siz yüzerken gelip sizi ısırmaya çalışsa bir şekilde kurtulur hatta onu öldürebilirsiniz bile. ama bir pirana sürüsü size saldırırsa hayatta kalmanız mucizelere bağlıdır. atatürk denizde başıboş yüzen piranaları sürü haline getirmiştir.

hala kafası basmayanlar atatürk olmasaydı şu olurdu, bu olurdu diye yazıp çiziyor. ulan o zaman niye beklediniz atatürk'ü? çıkıp kurtaraydınız ya ülkeyi? neyi bekliyordunuz? yazılı tarihi bile saptırmaya çalışıyorsunuz ya. helal olsun.

(bkz: klavye başında atatürk e hakaret edenler)
(bkz: klavye başında vatan kurtarmak)