bugün

ocb

sahteleri olabilen bir kağıt markası. tütün sarma mekanizması da üretiyor, filtre de. öncelikle diğer markalara bakalım:
rizla fena değil, çok çeşidini denemedim. şeffafa yakın bir modeli vardı; eh.
arap kağıdında yapıştırıcı olmadığı için daha doğal gibi ifadeler var onu anlamadım, ben içerken kağıt tadı almak istemiyorum. arap kağıdı bence rizla, ocb bulunmadığında kullanılabilir anca, beğenenlere bir şey diyemem.
ocb'ye gelirsek; çok çeşidi var aromalı vs. tekli (elli adet yani) ufak siyah kaplı olanlarında orijinal bulmak zor. sahtesi de fena değil ama neden yapılıyor bilemiyorsun. ikili olanları var (yüz tane içeren) onların turkuaz renkli olanları şeffaf ve gayet iyi. yapıştırıcısının doğal reçineden üretildiği belirtilmiş üzerinde. bence bu tercih edilmeli. geçenlerde kahverengi kaplı buldum (yine ikili, yüz adet) üzerinde "chanvre bio" yazıyordu. bu sanırım daha doğal, ve bence ideale en yakın olanı.
şeffaf kağıdın yani en ince olanın güzelliği, çekmediğiniz zaman kendi kendini tüketmemesi. birkaç keç yakmak gerekiyor ama o da olsun. bunun dışında mavi kaplı olanını kullandım, o bariz kalın; kağıdın rengi beyaz zaten. misal rizla'nın aynı kalınlıkta olanı daha iyi geldi bundan.