bugün
- 23 mart sonrası iktidarın bulacağı yeni gündemler16
- esmer kızların sarışın kızlardan daha güzel olması8
- sahurdayız uludağ sözlük33
- pişi ve vişne reçeli9
- şu anda dinlediğiniz şarkı15
- victor osimhen13
- 14 mart 2025 galatasaray antalyaspor maçı11
- yazarların evlenmeme nedenleri10
- bugünde merso alamadan uyumak17
- ekrem imamoğlu'nun diplomasının iptal edilmesi39
- teravihte sarımsak deryası kokan insan9
- mert hakan yandaş20
- canik belediyesi'nin çocouklara yaptığı jest11
- mokv8
- v a m p i r o v14
- evli kadınla ilişki yaşar mısınız25
- yazarların mezun oldukları üniversite ve bölüm17
- küresel ıkınma15
- psikolojisi bozuk yazarlar41
- anın görüntüsü12
- emekli ikramiyesinin 33 kilo hurmadan 6'ya düşüşü11
- namaz kılmak8
- ramazan hoca13
- motosiklet kullanacaklara tavsiyeler8
- gerdek gecesi seviştiniz mi10
- fenerbahçe15
- mini etek giyen kızın ağzını burnunu kıran çomar18
- true nickli yazar12
- ianis hagi9
- üni sınavını kazanamayan yönetici istemiyorum13
- ramazan günü sokakta sigara içen insan17
- 13 mart 2025 glasgow rangers fenerbahçe maçı78
- uludağ sözlük 2025 hataları11
- akp döneminde gelir düzeyi yükseldi mi17
- judas'ın geri dönmesi10
- galatasaray23
- maço erkek vs alfa erkek10
- erkek adamın erkek oğlu olur8
- 2 nisan 2025 fenerbahçe galatasaray maçıp11
- elenmeyi başarı olarak gören zihniyet16
- kadınlar neden seks sevmiyor sorunsalı29
- araba'nın komple masraf olması12
- aykolik ve gülşen benzerliği8
- ekrem imamoğlunun ingilizce mezunu olması12
- ciddi ciddi imamoğlunun kazanacağını sanan insan19
- ilk buluşmada sanayi tostu yemeye gitmek15
- sözlük tipsizlerinin fotoğrafları17
- yüksek enflasyon14
- küçük prens20
- çok zengin olsanız ne yapardınız14

entry'ler (32)
Küçük Prens sarhoşun yanına gider, neden içtiğini sorar, adam unutmak için der:
Neyi unutmak için?” diye sordu. Sarhoş başını önüne eğerek içini döktü: “Utancımı unutmak için.” “Neden utanıyorsun?” Küçük Prens ona yardım etmek istiyordu. Ama sarhoş kesin bir sessizliğe gömülerek konuyu kapadı: “içmekten utanıyorum.” Küçük Prens iyice şaşırmıştı, oradan uzaklaştı.
Kendini beğenmişin yanına gider:
Alkışlama ve selamlama işlemi beş dakika sürdü; Küçük Prens bu törenin tekdüzeliğinden sıkılmıştı; sordu: “Peki, şapkayı eğmek için ne yapılacak?” Kendini beğenmiş duymadı bile. Çünkü kendini beğenmişler yalnız övgüleri dinler.
Neyi unutmak için?” diye sordu. Sarhoş başını önüne eğerek içini döktü: “Utancımı unutmak için.” “Neden utanıyorsun?” Küçük Prens ona yardım etmek istiyordu. Ama sarhoş kesin bir sessizliğe gömülerek konuyu kapadı: “içmekten utanıyorum.” Küçük Prens iyice şaşırmıştı, oradan uzaklaştı.
Kendini beğenmişin yanına gider:
Alkışlama ve selamlama işlemi beş dakika sürdü; Küçük Prens bu törenin tekdüzeliğinden sıkılmıştı; sordu: “Peki, şapkayı eğmek için ne yapılacak?” Kendini beğenmiş duymadı bile. Çünkü kendini beğenmişler yalnız övgüleri dinler.
Lennie ile Crooks'un konuşmasından:
"Ben bu yollardan, bu çiftliklerden ne adamlar geçtiğini gördüm. Sırtlarında heybelerini, kafalarında da hep aynı saçmaları taşırlardı. Yüzlercesini gördüm ben. Gelirler, sonra iş bitince başlarını alıp giderler; herbirinin kafasında bir çiftlik vardı. Ama bir tanesi bile bu çiftliğe kavuşamamıştır. Tıpkı cennet hayali gibi. Herkes kendi toprağına sahip olmak ister... Burada ben bir sürü kitap okudum. Hiçbiri cennete girmemiştir, hiçbiri de çiftliğine sahip olamaz. Hep onun lafını ederler ama, yalnız kafalarında yeri vardır onun."
------
Köle crooks'un çiftilk dediğini dünya olarak düşünürsek, Lennie de bizim gibi insanlar olsa...
"Ben bu yollardan, bu çiftliklerden ne adamlar geçtiğini gördüm. Sırtlarında heybelerini, kafalarında da hep aynı saçmaları taşırlardı. Yüzlercesini gördüm ben. Gelirler, sonra iş bitince başlarını alıp giderler; herbirinin kafasında bir çiftlik vardı. Ama bir tanesi bile bu çiftliğe kavuşamamıştır. Tıpkı cennet hayali gibi. Herkes kendi toprağına sahip olmak ister... Burada ben bir sürü kitap okudum. Hiçbiri cennete girmemiştir, hiçbiri de çiftliğine sahip olamaz. Hep onun lafını ederler ama, yalnız kafalarında yeri vardır onun."
------
Köle crooks'un çiftilk dediğini dünya olarak düşünürsek, Lennie de bizim gibi insanlar olsa...
1477'de ingiltere'de ilk matbaayı kuran kişidir.
Eskilerin söylemiyle yarasadır.
Anadolu'da genellikle güney anadolu'da çeltik (pirinç) tarlalarına hasat sonrası verilen addır. Bilindiği üzere pirinç bol su ister, zamanla aşırı sulamadan bataklığa döner, sanırım halk bir işe yaramadığı için bu adı vermiştir.
özlediğim ölüler, özlediğim dirilerden daha çok... yoksa yaşlılığın gerçek tanımı bu mu? der fethi naci.
bazen düşünüyorum da bizi geçmiştekilerden ayıran sadece toplum yapısının ve teknolojinin gelişmesi, özetle insan aynı insan abi.
tanrı üzerine şöyle bir düşüncesi vardır, yazdıklarımı da destek olur niteliktedir:
"bir habeşli, tanrı'yı siyah renkli, bir trakyalı ise mavi gözlü tasavvur eder. öküzler ve atlar da tanrı'yı hayal edebilselerdi, onlar da kendi suretlerinde düşünebilirlerdi."
tanrı üzerine şöyle bir düşüncesi vardır, yazdıklarımı da destek olur niteliktedir:
"bir habeşli, tanrı'yı siyah renkli, bir trakyalı ise mavi gözlü tasavvur eder. öküzler ve atlar da tanrı'yı hayal edebilselerdi, onlar da kendi suretlerinde düşünebilirlerdi."
katip çelebi ağacını kiraz ağacına benzetir ve kahvenin yemen dağında yaşayan dervişlerce bulunduğunu anlatır. dervişler bir ağacın üzerinde bir yemiş bulurlar kalb ve bün dedikleri taneleri dövüp yemişler ve bundan çok hoşlanmışlar. kimileri ise yemişi kavurup suyunu içmiş. üstelik şehvet kesmesi yemen halkının, şeyhlerinin ve safilerinin arasında kısa zamanda yaygınlaşmasına yol açmıştır.
yemen halkı sabah mahmurluğunu ya da uyku sersemliğini alması için de içerlermiş. amerikan filmlerindeki gibi, biz genelde çay içeriz. simit peynir olursa da tadından yenmez.
(bkz: kahve yemen den gelir)
yemen halkı sabah mahmurluğunu ya da uyku sersemliğini alması için de içerlermiş. amerikan filmlerindeki gibi, biz genelde çay içeriz. simit peynir olursa da tadından yenmez.
(bkz: kahve yemen den gelir)
kültür kelimesi latince "ekin ekmek" manasına gelirmiş. Mikrop cinsinden canlı bir varlığa muayyen bir ortam içinde çoğalmasına kültür denilir. bir ferdin veya bir milletin manevi kıymetlerinin işlenmesi , çoğalması ve geliştirilmesi de kültür adını alır. kültürlü bir insan birçok şeyi okumuş, düşünmüş ve iyice sindirmiş olan insandır. kültürlü bir millet maddi ve manevi değerlerini geliştirmiş, iptidailikten yüksek medeniyet seviyesine ulaşmış olan millettir. ister toprak gibi maddi ister sanat ve ilim manevisi olsun, işlenen ve geliştirilen her şey kültür adına toplanabilir. *
sosyolojideki anlamı da: kültür, toplumda yasayan insanların bütün öğrendikleri ve paylaştıklarını kapsayan bir kavramdır. davranış bilimlerinin incelediği hemen her şey kültür tarafından biçimlendirilmiş. örnek olarak, yeme alışkanlıklarımız veya inanç sistemlerimiz.
kopyala yapıştır değildir.
sosyolojideki anlamı da: kültür, toplumda yasayan insanların bütün öğrendikleri ve paylaştıklarını kapsayan bir kavramdır. davranış bilimlerinin incelediği hemen her şey kültür tarafından biçimlendirilmiş. örnek olarak, yeme alışkanlıklarımız veya inanç sistemlerimiz.
kopyala yapıştır değildir.
saint simon'un genel düşüncesi göre her toplum düzeni mutlak surette o toplumun sahip olduğu ekonomik yapıyı belirler bu yüzden toplum bütün kuvvetleriyle sanayide toplanmalıdır der. içinde bulundukları ekonomik buhranları anlamaya çalışmıştır, gelecekteki devlet veya sistem nasıl olmalıdır nasıl olmamalıdır bunların üzerine düşünmüştür, kendisi fransız ihtilalini bir dönüm noktası olarak görür, gelecekteki hayallenen topluma sınai devlet der. değişimi yapacak sosyologlar ve sanayicilerdir diye düşünür, yanılsa da birçok düşünürü etkilemiştir.
-sosyolojiye, sosyal-fizik adını vermiştir, haliyle isim babası. saint simon'un öğrencisidir ayrıca.
-sosyolojinin konu ve yöntemini özgüllüğünü belirtmeye çalışmıştır.
-comte'ye göre toplumsal birliği oluşturan ailelerdir.
kitapları:
pozitif felsefe dersleri, pozitif siyaset sistemi, pozitivizm'in ruhuna dair, sosyoloji.
-sosyolojinin konu ve yöntemini özgüllüğünü belirtmeye çalışmıştır.
-comte'ye göre toplumsal birliği oluşturan ailelerdir.
kitapları:
pozitif felsefe dersleri, pozitif siyaset sistemi, pozitivizm'in ruhuna dair, sosyoloji.
hastalık değildir veya sonradan çıkarılmış bir şey değildir, nasıl ki heteroseksüel doğmuşsak onlar da homoseksüel doğmuştur, sapkınlıkla karıştırmamak lazım, genel olarak bu yanılgıya düşüyoruz. ayrıca belirli avantajları olduğu için binlerce yıldır aktarıldığı iddia edilir, araştırmak okumak lazım, tabi her şeyden önce hoş görü olunmalıdır. yani 70'lere kadar hastalık olduğu düşünüldüğünü ona göre ilaçların veya tedaviler üzerinde çalışıldığını, sonra eşcinsellerin belirli genlerinin farklı olduğunu başka bir yerde okudum, tabi öyle bir elin parmağı kadar az olmadığı için tırnak içinde hastalığa sebep olan genin hangisi olduğu tam bulunamamıştır.
"her yazar, kendi elinden çıkanın güzel, kendi düşündüklerinin doğru olduğuna inanır, güzelliği, o doğruluğu sezmeyenlerin de anlamadıkları anlayamayacakları kanısındadır." der.
...onun içindir ki yazı, birçok olamamazlıkları olur yapmıştır. ölü dirilmez; yüz kuruşa amerika'ya gidilmez; her büyük adam bizimle konuşmaz. bu böyledir de, en büyük yazıcıların herhangi bir kitabını pek güzel yüz kuruşa alınır ve büyük düşünücü ile baş başa on gün, yirmi gün, bir ay oturup konuşabilirsin...
hasan ali yücel
sanat yeryüzünde kafi temellimizdir!...
abdülhak şinasi hisar
hasan ali yücel
sanat yeryüzünde kafi temellimizdir!...
abdülhak şinasi hisar
sünnet olmanın türkçesi "etek külahının kesilmesi"dir. etek sözü erkek azasının adıdır. kadınlara anadolu'da "eksik etek" derler. o kısma ait kullanılan usturalara da etek usturası denir. zamanla etek sözünün anlamı genişlemiştir eteklik, etek öpmek, eteklemek gibi sözler yapılmıştır. sünnet olmanın arapça karşılığı "hıtandır" ve osmanlı lehçesinde sünnet düğüne "hıtan cemiyeti" denilmiştir.
kırmanci kürtçesini konuşurlar, bala'da konya kulu'da bir de haymana'da çoktur, tabi malatya gibi çevre illerde de vardır ama çok değildir. köylerde ve kasabalarda yaşayanları ankara'nın başkent olmasından önce de yine çoğunlukla saydığım yerlerde yaşıyorlarmış birçoğu 19 yüzyılın başında göçmüşler(mezar taşlarından bu sonuca vardım). sonra şehre göç başlayınca birçoğu ankaraya taşındı, maddi durumu iyi olanlar yenimahalle keçiören gibi semtlerde oturur, büyük birçoğunluğu mamak'ın üst taraflarında oturur. insandırlar.
denemelerinin yanında çok güzel sözleri, vecizeleri, olan yazar. en azından ölüm hakkındaki denemesini okumanızı tavsiye ederim.
bir iki vecizesini paylaşmak isterim:
-kendine dost olan, bilin ki herkese de dosttur.
-kral da, dilenci de aynı iştahla acıkırlar.
-kadınların süs ve aylaklıklarının bizim alın terimiz ve emeğimizle beslenmesi gülünç ve haksız bir şeydir.
-hayatın değeri uzun yaşamasıyla değil, iyi yaşanmasıyladır.
-ölümün bizi nere beklediği belli değil, iyisi mi biz onu her yerde bekleyelim.
-ıssız yerlerde kendin için bir evren ol.
internetteki sözlerden bir farkı yok diyeceksiniz, ama denemesiyle birlikte okuyunca karpuz yanına peynir gibi çok güzel tatlar bırakıyor dimağda.
bir iki vecizesini paylaşmak isterim:
-kendine dost olan, bilin ki herkese de dosttur.
-kral da, dilenci de aynı iştahla acıkırlar.
-kadınların süs ve aylaklıklarının bizim alın terimiz ve emeğimizle beslenmesi gülünç ve haksız bir şeydir.
-hayatın değeri uzun yaşamasıyla değil, iyi yaşanmasıyladır.
-ölümün bizi nere beklediği belli değil, iyisi mi biz onu her yerde bekleyelim.
-ıssız yerlerde kendin için bir evren ol.
internetteki sözlerden bir farkı yok diyeceksiniz, ama denemesiyle birlikte okuyunca karpuz yanına peynir gibi çok güzel tatlar bırakıyor dimağda.
platon kallikles'e der ki: felsefenin fazlası zarardır. Felsefe bir kerteye kadar iyidir, hoştur; faydalı olduğu kerteyi aşacak kadar derine inerse, çileden çıkar, kötüleşiriz; herkesle doğru dürüst konuşmaya, herkes gibi dünyadan zevk almaya düşman oluruz; kimseyi yönetemeyecek, başlarına da kendimize de hayrımız dokunmayacak hale geliriz; boş yere şunun bunun sillesini yeriz.
nefret etmeye başladım buradan, geldim başlıkları okuyayım dedim, allah'ım bu kadar mı fuzuli bilgilerle dolu olur bir yer, komple baştan başa okudum başlıkları entry girmeye değer bir tane bile, bakın bir tane bile diyorum başlık yok, ulan böyle hepiniz üniversite okumuş ya da okuyan insanlarsınız, bu hale mi düştünüz, bize ne lan yazarların burçları hangi rengi sevdikleri, ya da ne yapalım lan ilerideki sevgilinize söyleyeceklerinizi, 25 dakikadır bakıyorum, lan bir allah'ın kulu mantıklı bir şey girer ya, ulan on üç yaşındaki çocuklara dönmüşsünüz, hani cinsel ya da aşağılayıcı bir şey söyler, arkadaşları da puha puahağğğ diye güler.
belirli savaşlar türkler veya türkiye için çok kritik rol oynamıştır, sırasıyla dandanakan, malazgirt (son olarak da) sakarya olduğundan olabilir.
ayrıca sakarya savaşında halkın canını dişine takarak, ülkesi için uğraşmasından da olabilir.
(bkz: vatan millet sakarya)
(bkz: gaza getiren sözler)
ayrıca sakarya savaşında halkın canını dişine takarak, ülkesi için uğraşmasından da olabilir.
(bkz: vatan millet sakarya)
(bkz: gaza getiren sözler)