bugün

bir yazarın çocukluğuna duyduğu özlemi tasvir çabası.

şunu bil yalnız değilsin
çocukluğunu özleyen yazar haykırışıdır.

sigara paketi toplamak çocukluğumdan hatırımda kalan ve ilk kez önemli bir şey yaptığımı hissettiğim olaydır. ulan mahallede elinde salem paketi olan iki arkadaştık. canımız tehlikedeydi sözlük az dayak yemedik o sigara paketleri için. nadir bulunyordu, hatta bulunmuyordu. ama nereden bulduysak bizde vardı ve bütün mahallede bir forsumuz vardı.

mikasa topumuz vardı sonra. mahalledeki bütün arkadaşlar ki biz kardeş demeyi tercih ettik sonra, toplanıp almıştık o topu. kıyamazdık vurmaya o derece. * ama top peşinde koşmak, susayıp evin penceresinin altına gidip kana kana su içmek, yemek yemeye dahi eve girmeyip anneden ekmek arası domates peynir istemek, ekmeğini kardeşlerinle paylaşmak...

paha biçilmez anlardı be sözlük. özlüyorum yeminle.
(bkz: eski ve şimdi arasında gidip gelme durumu)
http://www.ozluyorumsozluk.com adresinden ulaşabileceğiniz, oldukça kaliteli ve eğlenceli genç bir sözlüktür. ilerde uludag sözlüğe rakip olması işten bile değildir.
üniversite yıllarımı geri özlüyorum sözlük. yok daha bitmedi ama son yılım işte. çimlerde yatıp geyik yapmayı özledim. şimdi iş hayatı başlayacak. of of
çok özlüyorum hemde. eski günlerimi eski mutluğumu hayata bağlılığımı özlüyorum.
dedemi, daha sorun nedir bilmeyen çocukluğumu, eski neşemi, bir de... özlüyorum işte herkesin birşeyleri özlediği gibi.
elinin altında olan şeyleri özlemek neyse de kaybettiğin şeyleri özlemek ve onlara tekrar ulaşamayacağını bilmek çok koyuyor be.
gece gündüz dizisini özlüyorum, eski beni mutluluğumu özlüyorum. ve hepsinden öte rahmetli olan halamı özlüyorum.
ben özlüyorum.
onlar konuşup buluşuveriyorlar.
mutlular be sözlük.

peki ya ben?
ben ne için yaşıyorum sözlük.

aptalca bir üniversite kazanıp, bitirene kadar hergün hayata lanet etmek için mi?
sabah 8 akşam 5 bir ise girmek için mi?
yorgun argın eve gelip, sevmediğim bir insana karım demek için mi?
rahatlamak için ölmeyi beklemek için mi yaşıyorum sözlük