bugün

ösym tarafından, yeni alınmış karardır.

artık ösym telefonları başka sorularla kitlenecektir.

--spoiler--
örtmem yazılıları okudunuz mu
--spoiler--
"Sınavda kopyaya radikal çözüm
ÖSYM Başkanı Prof.Dr. Ali Demir, Londra'da Pearson Ölçme Merkezi'yle sınav sistemi geliştirmek için anlaşmaya vardı. Yeni sistemde doğru şık yerine yazılı cevap istenecek."
yazık sınava gireceklere dedirten olay.
--spoiler--
çıkarın kağıt ve kalemlerinizi, sözlü yapacağım.
--spoiler--

işte böyle dengesiz bir kurumun işidir.
efendim zaten 120 soru, 120 dakika! bir dakikada adam ne yazsın efendim.
saçmalığın daniskasıdır.
soruları verdikleri ifşa olunca birşeyler yapıyormuş gibi görünüyorlar işte.
halk salak ya! (bkz: biz de yedik)
SiLiNEBiLEN TUKENMEZ KALEM VE BUNLARI SiLEN SiLGiLERiN SATISINDA PATLAMA SOZ KONUSU OLACAK. TABI KOPYADA DA! VARSA ELINDE SERMEYSI OLAN BADEM BIYIKLI ORTAK OLALIM.
objektiviteyi ortadan kaldıracak ve ösym'nin zaten sarsılmış olan güvenilirliğini daha da sorgulatacak gelişmedir. bugün aynı yazılı kağıdına farklı öğretmenler farklı notlar verebilirken bu uygulamada standart ve adalet nasıl sağlanacaktır? gözlemlediğim kadarıyla maalesef bu süreç gariban çocuklarının üniversiteli olmalarını imkansızlaştıracak bir noktaya doğru ilerliyor ama zaten yapılan saçma eleştirilerle millet buna çanak tutmadı mı? ösym'nin en mükemmel sınav organizasyonlarını yaptığı dönemde ösym'ye söven saçma şarkılar yapılmadı mı? "insanın tüm hayatı 3 saatlik bir sınavla belirlenir mi" diye demagoji yapılmadı mı? bunun üzerine ortaöğretim notları da yerleştirmeye baz alınırsa şenliği izleyin bakalım.

not: üniversiteye yerleştirme eksenli yazdım ama ösym'nin yaptığı diğer sınavlar için de benzer mantık yürütülebilir. çoktan seçmeli sistem kesinlikle devam etmelidir.