bugün

düğünlerde piyanist şantörün, hareketli ya da duygusal bir parça çalacağının habercisidir. anneler babalar çocuklarını sağdan soldan toplarlar şarkı öyle başlar.
istanbulpark ta yapılması muhtemel anonstur. *
bak bunlar mıknatıs gibi çekerler birbirlerini. öyle önceden bir tanışma merasimi de olmaz aralarında. bir yerden başka bir yere koştururken biri bir diğeri takılır onun peşine, sonra bi başkası, sonra gelir gerisi işte. daha düğün başlamamışken başlarlar pistte zıplamaya. dans etmekten anladıkları, iki kolunu silkeleyip bacaklarını hafif kırarak zıplamaktır ne de olsa. tavanda yanar döner bir ışık da varsa eğer değme keyiflerine. yere yansıyan renkli ışıkların etrafında dönerler durmadan. ne zamanki dururlar o vakitte başları döndüğünden sebep yere kapaklanırlar. heleki halay falan çekiliyorsa araya girmeye çalışırlar olmadı ortada bacakları kırık halde zıplamaya devam ederler. bir iki uyaran olursa piyanisti adam mecbur yapar söylenileni. ben daha oturtabileni görmedim bu düğünbozanları. en fazla, masaların arasında önlerine bakmadan koşup gelmişlerdir geri.
çocukların pistte olmasını istemeyen davet sahibi biraz paraya kıyıp palyaço tutmayı akıl ederse çocuklar palyaço ile oyalanır, kimseyi rahatsız etmezler.
gerçek bir düğünde olduğunuzu gösteren laftır... bu lafı duyan çocuklar pistten çekilir, büyük bir iştahla damadın akrabaları çıkar, g.tünden ter akıncaya kadar yardırır, sucuğa dönünce de pisti terkederler. havalarından geçilmez, sanırsın dünyayı kurtardılar.

bazı düğünseverler ise sadece bu lafı duymak için gelirler. söylenince gelin ve damadı tebrik eder, evlerine giderler.

+ ne zaman söyleyecek, yarım saat oldu?
- bekle hayatım birazdan söyler, bak pist çocuk doldu...
> değerli misafirler, lütfen çocuklarımızı pistten alalım.
+ hıh! hadi canım kalkalım... tekrar tebrik ederiz, allah mesut etsin.
cem yılmaz opet reklamında geçen replik.. yer : istanbulpark