bugün

öncelikle adı çin seddi değil, türk seddi olurdu. duvarlarda bel fıtığı 05.... gibi numaraların yazması muhtemeldir. ayrıca o sene şampiyon olan takımın bayrağı asılır.. tam bizim ülkeye has şeyler işte...
türkiye'nin yarısı sedde giderdi *,ülke topraklarında yaşam alanı daralırdı.
yeni bir buluşma yeri doğmuş olurdu, '' abi seddin girişinde toplanalım'' tarzı cümleler de cabası.
olası bir depremde başımıza yıkılırdı,mimari kalitemizden ötürü.
çinliler de beraberinde gelirdi. seddimiz nerede biz oradayız mantığı.
ziyaretçi : üç tl
tourist : 15 tl
boydan boya 'koyduk mu?' yazısı.
orayı yıkarlardı.*
(bkz: bayramlarda geçiş beleş)
Muhtemelen ya araplara ya da dost ülkelerden birine (!) satılırdı.Bizim olmazdı yani ; prosedür gereği sahiplenirdik.
ötesine berisine bir ton küçük büfe kurulurdu. etrafında ağaçlar kesilir ( tabi varsa) villa yapılır, arsa fiyatları tavan yapardı. sadece lümpenlerin girebildiği yabancı isimli gece klupleri kurulurdu..
altında gecekondular tüner, üstünde piknik yapılırdı.
Üstüne çay bahçeleri dikerdik. Belediye işletirdi. Duvara apaçi gençlik spreyleri sıkılır.
hafta sonları otopark olarak değerlendirilirdi.
bir tarafı orak çekiç diğer tarafı üç hilal şekilleriyle dolu olurdu.
belediye başkanı her değiştiğinde süreklı yıkılıp yeniden yapılırdı. *
çin seddindeki inanılmaz mantık hatası diye başlık açılması allahın emri olurdu. ben bugün bunu gördüm sözlük.
duanla doğmadım ki bedduanla öleyim
yaralı stayla
çarşı
seni seviyorum melike
muhtemelen bu ve bunun gibi yazılar sprey boyalarla güzelim seddin taşlarına yazılır.
"ucube" denip yıkılırdı muhtemelen.
çinde boşu boşuna duran ülkemde olsa bir sürü işe yarayacak olan müthiş bir yer olurdu. Eminim Türk insanı kıvrak zekasını oradada kullanırdı. ah şu çılgın türkler.
üstünde sabahları güzel koşulurdu ohh temiz hava valla.
mutlaka üzerinde "Ayşe seni seviyorum!" benzeri bir yazı olurdu.
dibinde gecekondular yapılırdı. gedikler çoktan açılmış ve restorasyondan bihaber büyürdü. bir kesimi turistik ziyaret için kullanılır, gerisi kimsenin s*kinde olmazdı.
anasının nikahı.
çarşı, çare sarıgül, hepar, alayına isyan vb. yazılar mı ararsın, köşede kıyıda yiyişen mi ararsın, bira şişeleri mi ararsın...
-hadi lan osman topu arka tarafa atmaya çalışalım

-olmaz gerizekalı o taraf çingen mahallesi.gelmez o top geri.
kaçak inşa olduğu tespit edilip yıkılırdı.