bugün

ergenlik döneminin etkisinden kurtulamamış, kendini yetişkinlerle takılmak için yeteri kadar olgun ve dolu görmeyen, toplum için birim alana düşen insan sayısını arttırmaktan başka bir yararı olmayan, akılca noksan kişilerdir.

ayrıca yüksek gerilim altında yazan yazının olduğu benzer bir uyarı levhasını g.tlerine yapıştırmaya neden olacak kadar da abazandırlar.

genelde 12-17 yaş arasındaki, hormonların etkisiyle damalı pantolonlar giyen toy kızlara yavşamakta olan bu abazanlar, toplum sağlığı için büyük bir sorun teşkil etmektedirler. bu kızlar içinden salak olanlarını, artistlik olsun diye, sigaraya, parkta bira içmeye alıştırmaktadırlar.

sözün özü böyle mal kişiler, toplumdan izole edilip, mağarada yaşamaya zorlanmalıdır.
(#2504931)
hippileri de baz alarak bu "punk takılan mal" cümlesine bir takılalım.ev hayatı sürmemiş,sıcak bir yuvada kuru fasulye pilav yememiş olan hippilerin yaşayışlarını "aaaa ne sevimli" diye tanımlamayı biliyoruz."punk takılan mal" diye tabir edilen bu arkadaşların ise bizimle aynı dönemde yaşayıp bizden farklı şeyler yapması bizleri bu hitaplara itiyor.aynı tepkiyi eskiden hippi diye adlandırılan topluluk da almıştı.belki de yıllar sonra "punk takılan mal" yerine "punk dinleyen insanlar" denecek.o nedenle sert tabirlere ve mal olmaya gerek yok.
karakter seçiminde kararsız kalmış bir tiptir kendisi. ya da sadece özentidir bu tip insan.
adamın imajcısı ölmüştür veya modayı takip etmiyordur bu kişilere uyanmaları için bir uyarıcı lazım, hayat daha tokatını atmamış olması yüksektir.
(bkz: basliklarda gereksiz yere kufretmek)
tartışmaya açık bir önermedir.tek bir doğru olmadığı gibi tek bir yanlış da yoktur.bu yüzden ''doğru'' ya da ''yanlış'' diyebilmek olanaksızdır.

eğer tersden yakarsak sıgarayı ortaya karışık bir durum çıkabilir.şöyleki ; kişi kişiliğini aramaya çıktığı yaş sınırı ergenliğe ilk girmeye başladığı dönemdir.12 yaşında pop müzik dinlerken 14 yaşında metal ve 16 yaşında rock dinleyebilir.oturmuşş olması geren kişiliği 20'li yaşlara geldiğinde hepsinin karışımı ya da slow dinleyebilir.bu evrim dönemleri içinde kişinin duruşu , yemesi , konuşmaları dahi değişebilir ve son durduğu nokta kendini bulduğu yerdir.

anlatmaya çalıştığım şey ise ; punk yaşam tarzıdır.diğer gruplardan öte bir adım önde oluşu ve alışılmışın dışında oluşu haz edilemez haline gelmesine sebebtir ki hippiler gibi.12 yaşlarında bireyin punk dinliyor olması müzik seslerinin hoşluğundan ileriye gidemez.14lü yaşlarda kişi evrim gecirmeyip durduğu yolda ilerliyorsa punk felsefesini öğreniyor aşaması içindedir.16 lı yaşlarda duraksama dönemi yaşayıp rock'a geciş yapabilir fakat tekrar punka dönecektir.ve 20li yaşlara gelindiğinde punk ise hala kişinin mal olduğu yerine punk felsefesi içinde yaşayıp yaşamadığına bakılmalıdır.