bugün

daha eve varıp ayaklarımı uzatamadan soruların bir kısmı açıklandı. bu ne hız lan.

http://ads.milliyet.cubecdn.net/YGS_2015.pdf
5. kez girdiğim sınavdır. bu arada makine müh. bitecek ben hala bu sınava girmekten vazmeçmedim. 2011'den beri düzenli olarak her yıl girerim.

sorular aşırı derecede kolaydı. 2011 ve 2012 nin soruları daha zordu.

fenden 37-38 net çok rahat yapılırdı.
Çünkü zor, lanet olası bir zorluğu var. Hadi gidelim osman.
Normal seyirin en az 50 puan altında beklediğim sınav. O trt haber'de mantıkla soruların yuzde 70'i yapılır diyen prof az beri gelsin.
kol gibi giren sınav.
Dikkatli olanın iyi yapacağı sınav.

Termometre sorusuna ülkenin yarısı 22 diye atladı mesela.
"Ne girdi lan oyle":dedirtmiştir,

Ulan insan düşmanına böyle kazık soru sormaz bu ÖSYM ne yapıyor..
çalısanları ezip geçen benim gibi çalışmayanlara da iyiki de çalışmamışım dedirten sınav.

zordu hakkaten yaw.
sınavı kötü geçen arkadaşların moralini bozmaması gerek. ygs sınav sistemi ilk geldiği yıl kazanmıştım üniversiteyi. ve ilk sınav yani ygs inanılmaz kötü geçmişti. dersane sınavlarında her zaman aldığım o yüksek puanı alamamıştım. lakin bu iki aşamalı bir sınav ve ikinci aşama daha önemli. o yüzden lys sınavı için çalışın, canınızı sıkmayın. siz istedikten ve çalıştıktan sonra, ygs ne kadar kötü olsa da istediğinizi alırsınız.
1 hafta önce hangi üniversiteye gitsem diye düşünüp moralimi bozuyodum. Şimdiyse üniversiteye gidebilecek miyim diye düşünüyorum. 2 senedir gittiğim dershane, emeklerim boşuna gitti. Hayat çok acımasız amk.
ösymnin verdigi kalemleri silgiyi sekerleri kutusuyla birlikte çöpe fırlatıp tepkimi belli ettiğim sınav.
sıralamalarda herhangi bir değişme beklemediğim sınav. zor falan değildi. bilakis geçmiş yıllara göre kolaydı bile özellikle fen. ösym'nin hazırladığı bütün sınavlar öğrencileri zamana karşı yarıştırma amacı taşıyan sınavlardır. sınav için 4-5 saat süre verilse zaten herkes en az 150 net yapar. zaman önemli gençler.

eğer puanlar tırt gelirse yıllık 11-12 bin tl verebilecek durumu olan varsa özel üniversteye gitsin bence. devlet üniversitelerine gitmeyin hiç bir şey öğrenemeden mezun olursunuz. özel üniversitelerde en azından ingilizce'yi biraz daha iyi öğrenirsiniz. onun da başka da bir artısı yok.

mühendislik seçecekler için söylüyorum. odtü, itü vs. kazanmak için fazla kasmayın olmuyorsa kötü üniversitleri girip programla dili, mühendislik programları ve en az 2 yabancı dil öğrenin sıradan bir odtü, itü mezunundan daha fazla para kazanacağınızın garantisini verebilirim.

öğrenmeniz gereken;

programlama dilleri: c++, matlab

mühendislik programları: solidworks, autocad, catia, ansys. (alana göre bu liste biraz daha uzatılabilir.)

yabancı diller: ingilizce(bilmeyeni dövüyorlar.), almanca( almanca'yı iyi derecede öğrenmenizi tavsiye ederim.), mümkünse rusça.

unutmayın gençler mühendislik hesap yapmak değil problem çözme üzerine kurulu bir meslektir.
Annemin sınavdan sonra: canın sağolsun ya sen Olmasaydın, yasitlarin sınava girseydi de sen giremeseydin o zaman da ben üzülürdum demesiyle hickiriklara bogmus sınavdır.
Matematiğr tek attım. Kolaydı geçen iki seneye göre. Şuan bilkent bilgisayar muh. Okuyorum, arada ders anlattığım kuzenimle girdim sınava, sadece mat, turkçe, fen çözüp çıktım, 2012den beri her sınava girerim ygs lys. Sanırım 2012den sonraki en kolayiydi. 25 bin kusur bekliyorum sıralama olarak, fakat yine tercih yapmayacağım. Anaç soruları görüp kuzenleri onlara göre çalıştırmak.
okuduklarıma göre sınavda türkçe zor gibiymiş. her sene olan mevzu bu zaten. bizde geçen sene aynı yollardan geçtik. gençlerimizin çalışma yaparken iyi bir programa ihtiyaçları var. bitirilen test kitaplarının yanına 1-2 tane klasik roman atılmalı. bir sayısal öğrencisi olarak bunu söylüyorum.

sonuç olarak salt ders çalışma ve test çözme ile bir yere gelinemeyeceğinin göstergesi bir sınavdır. çocukların daha bol kitap ve gazete okuması onları farklı kılmıştır.
tamamıyla sçma sapalak bizleri hayata bağlamak yerine proğramlanmış robotlar haline getirecek emperyalist ve kapitalist sistemlerin aşırı dereceden etkili olduğu sistemin bir parçasıdır. Bizler keni ülkemizde kendi istediğimiz işi yapmak ve kendi gelenek ve göreneklerimize bağlı kalarak kendi benliğimizi kaybetmeden kendi düşüncelerimize göre yaşamak isterken bizi çaresizce başka yollara iten sağlıksızbirsistemdir. KAHROLSUN EMPERYALiST ve KAPiTALiST PiSLiK SÜRÜLERi.

ÇARE DEVRiM!!!!! ÇARE SOSYALiZM!!!!!
An itibariyle açıklanmıştır.
bugüne kadar gördüğüm en zor, zordan da ziyade en "zaman kaybı" sınavdı. nedense kendimi aptal yerine konmuş gibi veya bir alışveriş sonrası sağlam kazık yemiş gibi hissettim. neyse artık olan oldu, cümlemize geçmiş olsun..
şahsen istediğim gibi geçmeyen sınav.

birçok insan benim gibi yetiştirme problemi yaşamış.

türkçe sorularında kafam baya karıştı.

mat ideal hatta bazı kişilerce zor olduğu belirtiliyor.

o kadar fen çalıştım bu kadar kolayını da görmedim.

sonuç olarak moralimizi bozmamaya çalışalım.sonuçta önümüzde lys var artık ona odaklanmalıyız.

şimdiden hepinize başarılar.
şurada sınava sövme içerikli,hayal kırıklığı barındıran hemen her her satır geçen yıl bendim.ygsden çıktım ve emeğimi siken sisteme sövdüm,3 gün depresyona girdim ama sonra kendimi acayip bir şekilde lysye motive ettim,nasıl oldu tam bilmiyorum ama sanırım sınavdan,eğitim sisteminden nefret ederek oldu sanırım,ve şu an tam da istediğim yerdeyim,demek istediğim biraz zaman tanıyın kendinize,oturun ,düşünün ama bir an önce toparlanmaya bakın.çünkü rakiplerinizin ,şaka değil, yüzde kırkı bu sınavda moralini allak bullak edip ygsye küserek zaten elendi.işte siz elenmeyen tarafta olun.ygs sadece heyecan ve aşama atlama sınavıdır.lys ise kolaydır sadece bilirsin ve geçersin.

tanım:ygs 2014'ün bir sonrası

not:bu entry'yi biraz önce bir yazar arkadaşa mesaj olarak yollamıştım,sonra herkese faydası olsun diye buraya da aktardım,umarım yardımcı olabilmişimdir.
yeter lan liseliler kafamı bellediniz artık sınavıdır. 2015 yılında yapılan sınavdır işte amk.

(bkz: TANIM BULAMAYINCA BEN)

edit: yuh amk ne eksilediniz be vurmayın artık, yet her.
dil bilgisi sormamanın acısını çelişkili şıklarla iyi çıkardıkları sınavdır.
daha önce klasikleri en az birer kere ve bazılarını sevdiğim için iki kere okumuş olmam , monteyn in denemeleri üzerinden dersanede türkçe hocamla çalışmış olmamdan dolayı türkçeyi çok rahat yaptım. ever biraz sıkıcı idi ama 35 dk da tamamını işaretledim.
matematiği ilkokullu kuzenim fehmi bile 25 dk da çözerdi. çok kolay olmuş ki bu benim gibi olimpiyat matematikçilerine dezavantaj sağlıyor. kolay soruyu herkes yapıyor zira.

fen bilgisinde biraz sıkıldım açıkcası yeterince klişe sorular oldukları için. etrafta güzel kız var mı diye kese kese bitirdim fen bilgisini de. büütün yıl yatan embesiller için zorlayıcı sorular da yok değildi. en azından fendeki bu sorular için ösym ye teşekkürler.

sosyali ise okuduğum kültürel endeskli kitaplar ve optimal tarih bilgimle zaten yaptım geçtim zira yazları yerel gazetede çalışan bilgi birikimli kuzenlerimle her hafta sohbetler ediyoruz. onlardan kaptık bir şeyler.

özetle çok zor olmayan sınavdı.

zor diyenler iq su düşük embesil tumblr kızı ya da aklı s.kinde sivilceli ergenlerdir.

bay bay...
tanım: zor sınav

şimdi şöyle iyi geçti böyle ilk bindeyim şöyle 10 dk da bitirdim falan diyenlerin troll olduğunu herkes bilmeli, uludağsözlükte moda olan artık trollük. bunlara bakıp kafasını kimse yormasın. sıralamalar düşecek, tüm sınavlardan daha zordu.

sayısalcılar için kolaydı denilebilir çünkü matematik önceki seneler gibiydi, belki çok az daha zordu, fen ise ciddi kolaydı. dolayısıyla onlar alayını işaretlemiştir, mantıklı.

sözel ve tmciler içinse, matematik hem aşırı zor hem de ana branşları olan türkçe ve sosyalde zor olunca, isyan bayrakları açıldı.

şimdi sınava girerken ve sınav esnasında gördüğüm ösym'nin bazı saçmalıklarına değinmek istiyorum.

1- Kadın polis olmadığı için girişte kızlar aranmayıp, erkek polis tarafından yalnızca cepleri kontrol edilirken, erkeklerin birer suçlu gibi aranması kesinlikle adil değildi.

2- sınava girdiğim sınıftaki sıralar eski ve kırıktı. sallanıyordu. öğretmenlerin buna bulduğu çözüm ise altına karton koymaktı. gerçekten inanılmaz. yarı sallanan sıralarla sınavını çözen bir sürü çocuk vardı.

3- florasan bozuktu ve " dıııııt " diye ötüyordu. bir süre sonra sese alışılsa da, yine bozuk olan florasan 2 şer saniye arayla yanıp sönüyordu. aşırı dikkat dağıtıcı bir şey, ilk yarım saat öyle devam ettik. sonra öğretmen masanın üstüne çıkıp florasanı eliyle düzeltmeye çalıştı, az daha düşüyordu vesaire. çeşitli rezillikler.

4- şimdi pek de bir şey söylemek istemiyorum fakat sınıftaki gözetmen öğretmenlerden biri sıkılınca diğeriyle hafif hafif sohbet etmeye başladı. anladım, iki saat hiçbir şey konuşmadan durmak sıkıcı ama be insaf soru çözüyoruz. bir florasanı yanıp söner, biri dııt öter, biri masaya çıkıp akrobatik hareketlerle düzeltmeye çalışır, bir sıra sallanır, bir florasanı öter. derdi bitmiyor.

5- bazı sıralar askılığın yanındaydı dolayısıyla çocukların direk burunlarının dibinde bir sürü mont vardı. montlar kokar, özellikle lise döneminde orada oturmuş arkadaşlar o montların kendilerini nasıl rahatsız ettiğini iyi bilir. çocukları o montların arasında sınava sokmak ne kadar adil ? ösym bir düşünmeli.

kısacası nereden tutsak elimizde kalan saçma sapan bir sınav. türkçe soruları kolaydı diyen ya aşırı aşırı zekidir ya da 30 net yapmayı başarı görüyordur. söyleyeceklerim bu kadar.
azcık zor olduğuna dair duyumlar aldığım sınav.

sınavı kötü geçenler çok kafalarını takmayıp, birkaç gün kafa dinlediktens sonra önlerindeki sınavlar hazırlanmaya başlasınlar. *