bugün

/
234
kendi kendine dün yoldan geçen güzel kızı anlattığın andır.
şarkıları dinlerken anlamsızca üzülmek.
sırf çamaşır makinesi dolu gözüksün diye , temiz camasirlarinida makinenin içine atiyorsan ,gerçekten yalnizsindir.
Sigara içerken.
ölüyorum desem ambulansı aricak kimse yok. Ölsem kokmasam ev sahibi gelene kadar kimse farkına varmaz öyle yalnızım.

edit: şaka lan ben aşiret ağasıyım 7 tane avrat 26 tanede evlat var başımı bile ben kaşımıyorum o derece *
Gece vakti sıcak demli çayı bir başına içmek.

(bkz: ne çalayım abime)
bar taburesinde oturup neşe içerisindeki sevgili ve arkadaş gruplarını seyrettiğiniz anlardır.
En çok da uyuyakalıp uyandığında üzerinin örtülmemiş olması koyar adama.
Birde telefonu sessize almayi unuttuğunu iş işten geçtikten sonra anlarsın ya, öyle işte.
vize haftasında not isteyecek kimseyi bulamamak.
10 yıldır yalnız yaşayan bir adamın birçok kez anladığı anlardır. hangisini sayayım? dolapta duran domateslerin kendiliğinden çürümesini mi, çay bardağının 15 gün aynı yerde kalmasını mı?
Sarkilarin melodisine degil de sozlerine dikkat ederek dinlemeye basladigin zaman.
aslında ailenizin yanınızda olmadığı anlardır. neden mi? çünkü kimse size anneniz babanız kadar değer vermez ve kıymetinizi bilmez. kolaylıkla kalbinizi kırabilir o kalbin de birileri için çok değerli olduğunu bilmeden. egolarını üzerinizde tatmin etmeye çalışırlar, istediklerini söyleyebileceklerini düşünürler. bu zorunuza gider çünkü siz ananızın babanızın kıymetlisiyken elin oğlu veya kızı gelip de size ailenizin verdiği değerin %1 i kadar değer vermez. suratınıza çemkirmeyi veya sizi görmezden gelmeyi üstünlük zanneder. o da birilerinin kıymetlisi olduğu için sen kötü davranmamaya çalışırsın ama herkes senin gibi değil. senin gibi olmayanlara s.. git diyin. böyle yalnız olduğunuz anlarda ailenizin sizi ne kadar sevdiğini ve uzakta olsanız bile sevgilerinin, yüreklerinin ve kalplerinin hep sizinle olduğunu düşünün. sizi yalnız hissettirenleri takmayın. aileniz sizi el bebek gül bebek büyütmüşken başkalarının sizi üzmesine izin vermeyin. ailenize sarılın. onlar hep yanınızda. *
aşkım kelimesinin ağzında ne kadar garip durduğunu düşündüğün andır.
hastayken su getirecek bile birisini bulamamak.
Yalnız olmak çekilebilir ta ki yalnız olmayan insanları görene kadar. Çok ahkam kesecek değilim ama en zoru topluca kahkaha atan arkadaşları, ailesiyle pazar kahvaltısı yapan mutlu insanları izlemek kısmı sanki. Dünyada bir tek sen yalnızmışsın gibi. Problemliymişsin gibi.
pagan folka ihtiyaç duyulmayan her an.
görsel
Yapayalniz oldugum bi sehire 3gunlugune misafirim geldi,gezdik,tozduk her sey cok guzel. Onu astiden bindirdim,yine bok gibi bi sehir yine yalnizlik.ölucem sanirim.
çiftlerle buluştuğunuz anlardır.
etrafta dolaşan kalabalığı seyrettiğiniz andır. milyonlarca insanla bir arada yaşarsınız,bir sürü akrabanız,arkadaşınız vardır ama kimsesiz,tek başınasınızdır.
telefonun hiç çalmaması.
sadece annenin araması.
evde tekbaşına kısık bir seste televizyona boş boş bakmak.
yalnızım..
sabah kalktığında ilk gördüğün şey duvar olduğunda yanlızsın demektir.
Hediye edilen dakika ve smslerin sizin için bi anlam ifade etmediği an.

Rahatça gezebileceğiniz bir arabanız varken garajdan çıkarmadığınız anlar.

Bomboş geçen haftasonları.

Bench press setine girerken veya zorlanınca yardım edecek birisi olmadığı an.
bir tane portakalı 8 parçaya bölüp 4 parçasını sonraya bıraktığınız an.
iyi gününüzde kötü gününüzde hep yanınızda olmuştur bir avuç insan. aşılamaz sandığınız yolları omuz vermeleri sayesinde aşmışsınızdır.

fakat giderek azalır sayıları. ya bu dünyadan ya yaşadığınız şehirden göçüp giderler bir bir... kıskançlıklar, çocukluklar, hastalıklar ya da üç günlük dünya telaşesi sizi onlardan ayırır.

bazen hiç bi şeyin hiçbir an aynı kalmadığını bilmek çok ağırdır. heraklit'in gürül gürül çağlayan ırmağının çok suları akmıştır, o eski köprülerin altından... cebinizde belki tomarlarca kağıt parçası vardır ve etrafınızda birsürü lüzumlu lüzumsuz insan... ama dedim ya, çoktan yaşam o bir avuç insanı sizden almıştır.
/
234