bugün

çoğu yabancı ürünü yerli firmaların ürettiğini bilmeyen kişidir.
yabancı hayranı olup türk filmlerini beğenmeyelerle aynı kişilerdir.
biraz ağır olacak ama böyleleri için ' anasını gavur sikmiş ' derler bizim uranüste .

ayrıca bir serbest çağrışım ürünü olarak (bkz: aşağılık kompleksi) .
450 tl verip diesel kot alan beynini evde bırakmış kişdir aynı zaman da.
yabancı kızlarla evlenleride bu gruba sokabiliriz.
(bkz: enver paşa)
marka takıntısı olan kişidir aynı zamanda.
Kendileri direk vatan hainidir, kafadan yani o derece.. TC kimlik no'su kayıtlardan silinmelidir. "Püüh, yazık yazık"
çıktığı kabuğu beğenmeyen kestane.
bir bakıma yerli şarkı sevmeyip, yabancı şarkılara yönelen kesim ile çakışır.
Yerli malı bulmak bugünlerde o kadar da kolay değil zaten. Bir tükenmez kalem bile bugün Çin'den gelmekte. Bence, artık bu işin yerlisi yabancısı sadece bir kaç mal sepeti ve belirli gelir grupları için geçerli. Örneğin, bmw alacak parası olan birine aynı kalitede olan bir arabanın, psikolojik sebeplerle aynı kalitede olduğuna inandırmak kolay değildir. Bunun yanında irili ufaklı, günlük kullanım için gerekli şeyler ise genelde Çin gibi rekabet gücü yüksek ülkelerin ürünüdür. Tekstil gibi ürünlerde ise yerli üretim baskın durumda gözükmektedir. Yani özetle, bu hayranlık durumu belli bir miktarda erozyona uğradıysa da, özellikle lüks mallarda hala devam etmektedir.
mobilyasını italyadan , kıyafetlerini paristen alan insandır.

türkiye de boşuna nefes tüketir bu tipler kendilerini alkışlarla sahanın dışına göndermek gerekir.
türk işi takıntısı olup yabancı ürün beğenmeyen insanla aynı gruptadır benim için.
bazı kesimlerde uzun zamandır süregelen hastalık. yabancı hayranlığı.
steve jobs'un ölümünün ardından 100 küsur entry girip, 8 askerimizin şehit olup 15 askerimizin de yaralandığı bir saldırı sonrası 3-5 entry giren kişilerin akrabasıdır.

(bkz: steve jobs)
(bkz: 17 ağustos 2011 çukurca pkk saldırısı)
bu insan modeli kahvaltısını starbucks'ta yapar. Bunu da her fırsatta dile getirir.
pahalı ve marka olan her şeyin kaliteli olduğunu sanan kişidir aynı zamanda.
hayranı olduğu yabancıların yanına gitmesi tavsiye olunan kişidir.
marka manyağı olup özenti kişiliktir.
şahin marka arabayı beğenen kişideki zekayla mustang marka arabayı beğenen zeka arasında yüzyıllar arası fark olan kişidir.
bir de bunların sosyalist geçinenleri vardır ki tadından yenmez.
özünde bir baltaya sap olamayan, baba parası yiyen basit kişinin işidir.
kendiyle çelişmeyen insandır. yabancı hayranı olup yerli ürünlerin köpeği olanlara ne demeli? en azından bu kişimiz 'sevmiyorum, kullanmıyorum kullanana da mani olmuyorum' deyip polemiğe girmiyor.
atalarımız ne demişler ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol. yaptığı şeyi pek tasvip etmesem de tutarlı davranışları nedeniyle kendisini takdir ettim doğrusu...
(bkz: yabancı hayranlığı)
sinema ve tv sektörü dışında ucuz bir batılı hayranıdır. o sektörlerde yabancılar oldukça iyiler. *