bugün

milli maçta seyirciyle küfürleşecek kadar ahlaksız bir kalecidir. Seviyesini kanıtlamıştır ona söyleyeceğim tek söz : (bkz: annen evde mi)
alnından öpmek istediğim kalecimizdir. helal olsun volkan az bile kaldı söylediklerin. adam olan ama gerçek adam olan elalemın karısına laf etmez. ama adam dedim dikkatinizi çekerim.

edit/büdüt/düdüt: o pankartı haklı bulanlar eksilemiş. öperim gözlerden.
bir kaç haftaya kadar, hak ettiği lig olan bank asya'da oynamaya başlayıp unutulacaktır.
(bkz: rüştü reçber)
(bkz: engin ipekoğlu)
(bkz: nurettin yıldız)
(bkz: yaşar duran)

eski milli fenerbahçeli kalecilerden bir yönüyle farklı olan kaleci.

bakınızlarda verdiğim kalecilerin hepsi fenerbahçelidir ve milli takım kalesini korumuştur. hepsi birbirinden hatalı goller yemiş, saç baş yoldurmuştur ama hiç birisi rakip takım taraftarları tarafından milli takım kalesini korurken ıslıklanmamıştır. işte karakter farkı dediğimiz şey burada ortaya çıkıyor.
eleştiride argüman olarak, uzun sakallarını kullanan yazarlar var. hatırlatmakta yarar görüyorum; kendisi futbolcudur, dizi oyuncusu ya da manken değil.
hatalı goller daha önceden de yemiştir, ileride de yiyecektir muhtemelen fakat her ne olursa olsun o adam dün milli takımın kalesindeydi. hani şu yaşadığımız ülkenin milli takımı, hani diğer ülkelerin milli takımlarıyla maç yapan milli takımı. futbolcuları belki oynadıkları klüpler yüzünden veya kişisel problemlerden ötürü sevmeyebilirsiniz, laf edebilirsiniz fakat o futbolcular milli takımın formasını üzerlerine geçirdikleri anda her ne olursa olsun sıkıntılarımızı bir kenara koyup maç bitimine kadar o futbolcuları desteklemeliyiz. hata yapsalar bile onları rencide etmemeliyiz.

gerçekçi olalım küfür eden kimselerin kendi tuttuğu takımda forma giyseydi küfür etmeyeceklerdi o kişiler değil mi? ama rakip takımın formasını giyen futbolcuya milli formayı giyerken bile küfür etmek mübah değil mi sizler için? sıkıntımız da bu; kişisel düşüncelerimizin önüne genel düşüncelerimizi koyamıyoruz.

edit: demin izledim internetten. diyor ya rıdvan dilmen nasıl bir memlekette yaşıyoruz diye adam sonuna kadar haklı. insan değil insan bunlar.
bir türlü ısınamadım.
son 4 yıldır inönü stadı' nda sırasıyla holosko- fink- ekrem ve simao' dan olağanüstü goller yiyen kalecidir. Bu gollerden sonra yüzünü garip şekillere sokmakla meşguldür.
Kova Hayrettin denen hayrettin demirbaş' ı birçoğumuz tanırız. Hayrettin süper bir kalecimiydi ? Sıçtığı maçlar çoktur, iyi olduğu maçlar çoktur ama adamdır. Karakteri üst düzeydir. Hala izmirde evler yaptırır, piyasanın çok altı fiyatlara insanlar rahat ev sahibi olsun diye satar. inşaatlarda kendisine rastgelirseniz oturup konuşabilirsiniz bile. O kadar kova diyen galatasaray seyircisine bir kere dönüp küfür etmemiştir. Sadece sahada gaza gelip rıdvan dilmen' i yere yatırmışlığı vardır. Rüştü reçber yine, fenerbahçe zamanındada efendiydi, beşiktaş zamanındada. Antalya' da kiralık dönemi ve öncesinde bile böyleydi bu adam. Efendiydi, iyi biriydi, saygılı biriydi ve iyi bir kaleciydi. Şenol güneş mesela. Topa uçtuğunu çok az görürdük. Ama öyle bir yer tutardıki, uçmasına gerek bile kalmazdı. Taraftara bir kere küfür ettiğini gördünüz mü ? Ömer çatkıç' ın kafasına zamanında pet şişe ve şemsiye attılar. Adam dönüp orospu evlatları dedi mi ?

Ulan taraftarı çıkar, tt arena' nın, saracoğlu' nun içinde anca kendi anırışının yankılarını duyarsın. Bak süper futbolcu olmak zorunda değilsin. Necip ultra yetenekli biri mi ? Cenk gönen bir casillas mı ? Johan elmander ronaldo kadar yetenekli mi ? Alex de souza türkiye dışında oynayabilir mi ? Sabri sarıoğlu yetenekli mi ? Bu soruların hepsinin cevabı net hayır. Ama bu insanlar, adamlar. insan olmalarının dışında adamlar. Necip düşerse, sabri düşerse, alex düşerse, cenk düşerse, elmander düşerse ben desteğimi esirgemem. Elimde olsa birebir destek olurum. Ama sana volkan, köstek olmayı bırak sikime bile takmam. Galatasaray' lı olarak alex' e, lefter' e gösterdiğim saygıyı kesinlikle benden bekleme.
antipatikliği kesinlikle fb kalecisi olmasından çok ama çok daha ötedir, cimbomlu olarak eski fb li rüştü ve engin falan gayet sevdiğim efendi adamlardır ama bu adam hakkaten tahammül sınırlarının ötesinde. ama küfür mü etmek lazım tabiki hayır, lakin milli takımı bırakma kararı falan alsa milli takımı bi ayrı takip edecez.
-formu yüksek olduğunda iyi bir kalecidir.
-terbiyesiz bir herifdir.
-son hırvat maçında yenen üç golde de bariz temel kaleci hataları vardır.

bunlardan başka hakkında söylenebilecek çok da fazla bir şey yok lakin ben bir GS taraftarı olarak twitter da gördüğüm şu cümleyi aynen tekrar edebilirim :

"Volkan Demirel ilk hatalı çıkışını 27 Ekim 1981'de yapmış, yani dogum tarihinde.."

geri dönmesi ümidi ile sağlıcakla kalın.
kendisinin tribünler de protesto edilmesinin tek nedeninin milli maçta ortaya koyduğu kötü performans olduğunu iddia edenler bile kendi dediklerine inanıyor mu bilmiyorum . Kendisinin gördüğü tepki pek tabi fenerli olmayan taraftar kitlesi tarafından antipatik bulunmasıdır . Taraftar pek tabi kötü oynayan oyuncuyu protesto etmeye yermeye haklıdır . Milli takım formasını giyse bile . Ancak yazının başında da dediğim gibi kendisine verilen tepkilerin sebebi kötü performansı değil kulüp bazından kaynaklanan bi nefrettir ki zira aksi olsaydı hırvatistan maçı boyunca dökülen savunmamız ıslıklanırdı. gol yollarında ayağına top deymeyen forvetlerimiz de ıslıklanırdı . ancak volkan'ın da tribünlerin bu hareketine karşılık vermesi yine olumsuz , yine yanlış bi hareket .
öncelikle herkesi daha seviyeli ve objektif olmaya davet ediyorum.
bu adamın günah keçisi ilan edilmesi rezilliktir, bunu gs sever biri olarak söylüyorum.

normal maçlarda taraftar istediğini yapsin oyunculara, ama milli maçlarda yapıilmaz, yapılamaz.
ağır tahrik vardı volkana.
ama keşke volkan alttan alsaydı.

gidin bi emreye, gökhana bakın bu adama şarlamadan önce.
90 dakika boyunca ruhsuz bir şekilde kalede duran oyuncu . diğer oyuncularımız gibi tabi .
volkan'a tribünden küfürler edip delikanlılık taslayan bebeler volkan'ın karşısında aynı cesareti gösterebilirler miydi merak etmekteyim.
aziz başkanının intikam! ını tüm türk furbolundan alan file bekçisi.
görsel

Milli maça tek 6ese'liler mi geliyor yeaaa diye öten ibibikler yukarıdaki resme bakabilir...

Resimde arkasındaki emre'nin tabiriyle annesi kamu işi yapanların evlatları gözüken milli takımımızın kalecisidir...

Moderasyon şaşırma! Sabrımı taşırma!

https://www.facebook.com/photo.php?v=125164557540362
two and a half men izleyenler için söylüyorum. kendisi half men dir. ayrıca fatmagül ün suçu ne dizisinin mukaddesi, ekmek teknesi dizisinin kirlisi dir.
sanki hırvatistan maçında bilerek gol yemiş gibi davranılan kaleci.

lan bu adam vatan haini mi? daha önce dünyaları kurtardı. karşı karşıya pozisyonlar, penaltılar. her futbolcu gibi iyi-kötü günleri olacak. oldu da. ondan sonra "vay efendim volkan gol yedi. volkan anan zaaa xd" sen evinde tv başında çayını yudumlarken bu adam ülkesi için sahada ter döküyor. itoğlu it. avrupa 3üncüsü olduğumuzda da bu kaleci vardı. o zaman sen yoktun tabii.
0-0 biten Hırvatistan maçında kaleye geçen Sinan Bolat'tan daha iyi olmayan milli file bekçimiz.
taraftarın alkışlı tepkisine alkış ve küfürle karşılık verince küfür yiyen kaleci. dün de caner oyundan çıkarken hiddink'e sövüyordu hiddink caner'e küfür mü etti?
iyi kalecidir hatta bu topraklarda yetişmiş en iyi kalecilerden biridir ancak bu aziz yıldırım zihniyeti ile yetiştiğini ve de karakterinde bazı tufalar olduğu gerçeğini değiştirmez. bazıları da "zamanında çocuğu koyduğu için bıdı bıdı" demiş. ya arkadaşım aklın başında mı senin? kaç yaşındasın sen? sözlüğe yazıyorsun bu ne saçmalık.

özetle volkan iyi kalecidir ama karakter tufaları vardır ayrıca bu ara formsuzdur.

edit: eksileyen liseli arkadaşlar tamam volkan dünyanın en beyefendi adamı.
karakteri lincoln den pek yukarda olmayan futbolcudur. keşke pascal nouma ya da hagi gibileri örnek alsaydı, taratara iyi görünmek için götünle top durdurmaya ya da rakiple dalga geçmeye gerek yok sonuçta, her takım kötü yakalanabilir. rakibe tükürebilirsin, hakeme kayabilirsin, hatta rakip taraftara uçan tekme atanı da gördük cantona örneğinde, ama hiçbiri böyle reklam kokan ucuz hareketlere başvurmamışlardı, yapıları gereği hareket ediyorlardı.

volkan a yalnızca acıyorum. geçmişte yaptıklarının ceremesini çekiyor yalnızca. kendinden çok daha iyi bir kaleci olan rüştü bundan çok daha büyük hatalar da yapmıştı ama hiçbir milli maçta yuhalandığını hatırlamam, fenerbahçe taraftarından yediği dayağı saymazsak ciddi tepki de görmemiştir.

ergün penbe olsun demiyorum zaten, düzgün dursun yeter ki biz de onu adamdan sayalım.
sinan bolat'ın görev aldığı ilk maçta volkan'ın milli takım için nasıl bir gereksizlik abidesi, nasıl bir zaman kaybı olduğu daha iyi görüldü.

yetenek desen kendisinden önce sinan bolat var, tolga zengin var. karakter desen kendisinden aşağıda hiç kimse yok. mümkünse milli formayı bir daha kirletmesin, biz rahat bir maç izleyelim.

kendisi kalan kariyerinde sirkte götüyle top durdurma gösterileri yapabilir...
söylemek istediğim cok sey olan kişi. ama yazmayacam moderasyona şikayet edip sildiriyorlar nasılsa.