bugün
- menzil cemaatinin 17 milyar serveti olması18
- realite manipülasyonu23
- israfa son vermek için yapılması zaruri olan 3 şey31
- yazarların gurur duydukları özellikleri16
- bayburtta picasso'ya ait ünlü tablo yakalandı14
- filistin meselesi bizim milli meselemizdir20
- anın görüntüsü12
- chatgpt10
- kadınların katlandığı eziyetler15
- sözlük yazarlarının akşam yemekleri11
- izmirde 5 çocuğun öldüğü yangın13
- gül gibi kokan sözlüğün ağır abisi21
- zeynep bastık'ın beyaz külodu16
- belediye konserleri yasaklansın12
- mesai saatlerinde entry girenleri cimere bildirmek8
- yazarların romantiklik seviyesi21
- müslüman diye hamas'ı savunmak22
- judas'ın ölmesi8
- 17 yaşında bmw vs 3 yaşında egea9
- profesörün sokak köpeği saldırısına uğradığı ülke22
- kedimi kim yedi1'in ölmesi13
- nerede o eski yazarlar23
- güvenmemeyi nasıl öğrendin10
- peter parker'ın mutsuz olması13
- reis deyince akla ilk gelen23
- günün sözü9
- mel mel vs eylulsabahi40
- özlem zengin21
- gece yatarken kurulan hayaller16
- tanışmak istediğiniz yazar14
- bazlama açmayı bilmeyen kız10
- bir erkeğin bağımlılık yapabilecek özellikleri8
- ölsem helvamı hangi yazar yapar22
- sana şimdi ne mesajlar geliyordur17
- victor osimhen8
- eskiamaeksikbiri21
- b12 takviyesi10
- gecenin şarkısı9
- yazarların en çok sevdiği aylar23
- puura11
- sözlük kızlarının bugünkü kombinleri22
- sigara içen insan aptaldır23
- thusnelda10
- amk diyen kezo8
- sevgilisinden yeni ayrılan kız11
- kanka olmak istediğiniz yazarlar20
- şalgam suyu10
- dini bütün bir kızı etkilemenin yolları20
- sokakta görülen kediye naber lan demek9
- larisalisa13
florida eyaletinde orlandoda yeralan eğlence parkı. içinde universal studios tarafından çekilen birçok filmin şovları ile beraber, filmde kullanılan aletler sergilenmekte olup bunların hediyelik esyaları satılmaktadır. ayrıca bircok roller coaster da turistlerin ilgisini çekmektedir. şovları olan bazı filmler
the mummy
jaws
shrek
men in black *
twister
back to the future *
jurassic park *
edit: aynısından san diego'da da varmıs
the mummy
jaws
shrek
men in black *
twister
back to the future *
jurassic park *
edit: aynısından san diego'da da varmıs
florida ve hollywood'da bulunan iki film stüdyosu. hollywood'dakine girişte vereceğiniz 60 doların karşılığını 3-5 kat fazlasıyla çıkartacağınız dünyadan soyutlanmış mekan. dolaşmak için en az bir tam gün vermeniz gerekir. içinde artık efsaneleşmiş olan back to the future aracına binebilir, dört(4) boyutlu shrek'i izleyebilir, jurassic park'ta dinazorlara mısır atabilir, film stüdyolarını görebilir, waterworld'ün çekildiği mekanda oyuncular tarafından sergilenen 10 dakikalık performansı aynı film çevriliyor gibi yaşayabilirsiniz.
the Simpson ride kesinlikle gorulmelidir, adamlar gercekten iyi yapmis diyeceksiniz.
zamanında work and travel ile amerikaya giden türk öğrencilerin çalışmak için 1 numaralı gözdesi olan, ama son 2 yıldır türk öğrenci çalıştırmayan yer. orlandodaki kardeşi için ; (bkz: wet n wild)
içindeki hogwarst kesinlikle gezilmesi tavsiye edilen parktır. adamlar yapmış.
nereden? nasıl başlanacağını? bilemedim muhteşem kompleks...
film sektörünün geldiği son nokta...
gidilmeli gezilmeli ve ridelarin tadi cikarilmali...
revenge of the mummy; hıza doyacaksınız... geri geri giderken tırsmayın...
jurassic park; insan insana bunu yapmaz...
the simsons ride; 4d izledim diyenlere bunu izlemediysen "tırt" diyeceğimdir... muheşem ötesi bir gösteri...
hepsini sıralayabilirim ama gereksiz...
bunu çocuklukta görenle 30 undan sonra görenler arasında haddinden fazla fark oluyor...
adamın dedesi bunları inşa etmiş torunu keyif çatıyor, dönüp ülkeme baktığımda sadece üzülüyorum...
yıllarca uyutmuşlar arkadaş bizi...
film sektörünün geldiği son nokta...
gidilmeli gezilmeli ve ridelarin tadi cikarilmali...
revenge of the mummy; hıza doyacaksınız... geri geri giderken tırsmayın...
jurassic park; insan insana bunu yapmaz...
the simsons ride; 4d izledim diyenlere bunu izlemediysen "tırt" diyeceğimdir... muheşem ötesi bir gösteri...
hepsini sıralayabilirim ama gereksiz...
bunu çocuklukta görenle 30 undan sonra görenler arasında haddinden fazla fark oluyor...
adamın dedesi bunları inşa etmiş torunu keyif çatıyor, dönüp ülkeme baktığımda sadece üzülüyorum...
yıllarca uyutmuşlar arkadaş bizi...
disneyland'den daha sert içeriğe sahip, daha çok büyükler için dizayn edilmiş mükemmel ötesi eğlence parkı. los angeles'taki park hollywood yakınlarındadır.
(img:#955976)
Singapur'daki için konuşmak gerekirse:
Far far away
adından da anlaşılacağı üzere shrek'deki "çok çok uzaklıklardaki krallık". * shrek hayranlarının çok hoş vakit geçirebileceği bir yer. 5d shrek filmini teee 2004-5 civarı national geographic kids dergisinde görmüştüm de içim gitmişti. burada deneyimlemek nasip oldu. çocukken kafamda kurguladığım kadar güzel değildi tabii. bunun dışında donkey reisin komedi şovuna da uğrayın. daha çok çocuklara yönelik ama beni de sesli güldürdü.
madagascar
bu tamamen çocuklara yönelik. yetişkinleri tatmin edecek bir şey yok. bunu madagascar hayranı biri olarak diyorum.
The Lost World
jurassic park işte. ancak bu da yetişkinlere pek hitap edecek şekilde yapılmamış.
waterworld
bu aslında "the lost world"ün bir parçası olsa da ayrı değerlendirmek istedim. çünkü bu çok çok çok iyi. genel olarak aksiyonun, patlamanın, atlamanın, düşmenin olduğu bir tiyatro diyebiliriz. bir de ıslanma. çooook çok ıslanma. bunu kesinlikle kaçırmayın. günde sadece iki defa yapıyorlar bu gösteriyi. o yüzden saatlerini öğrenip gidin. tavsiyem, ıslanmak istemiyorsanız arkalara oturun. ön sıralarda ıslanmayan tek bir kişi yoktu.
Ancient Egypt
korku tüneli tadında bir oyuncak var. o çok iyi işte. bayağı güzel kafalar yaşatıyor ışıklarıyla falan. tema parkın en iyilerinden. ama maalesef geri kalanı çöp. "Treasure Hunters" diye bir bok var. uzak durun. niyeyse en çok da sıra bunun önündeydi. bir bok da yoktu. çocuk bile eğlenmez bununla.
Sci-Fi City
en iyi bölüm buraydı herhalde. parkın yetişkinlere hitap eden roller coaster'ları buradaydı. mavi olan bayağı iyidir. zevklidir. transformers şeysi de parkın en iyilerinden. neysi? valla nasıl tanımlayacağımı bilemiyorum. 5d sinema mı desem bilemedim. öyle bir şey işte ama bayağı güzel. *
New York ve Hollywood
nostaljik new york ve los angeles bölgeleri. "susam sokağı"ndan tutun, çeşitli yönetmenlerin (unuttum kimler olduğunu) konu olduğu gösteriler var. bir de hoş 50'lerin amerikasından çıkmış bir restoran var. mezarcılığım tuttu, oturup bir keyif yapmadım. siz yapın. *
gidilir mi?
yolunuz singapur'a düştü, 3-4 gün kalacaksınız en az; o zaman kesin gidin. yolunuz singapur'a düştü, 1-2 gün kalacaksınız; gitmeyin. çünkü burası en az yarım gün yer.
giriş fiyatı şu anın kuruyla 200 tl civarı. *
orlando'dakiyle tabii karşılaştırılamaz. orlando'daki springfield ve harry potter şeysiyle havada karada döver burayı. ama zaten fiyatlar da ona göre. parasının hakkını fazlasıyla veriyor diyemesem de, aşağı yukarı veriyor işte. * orlando'dakini göremedim. onun hakkında bir şey diyemem.
genel olarak durumlar bu.
Far far away
adından da anlaşılacağı üzere shrek'deki "çok çok uzaklıklardaki krallık". * shrek hayranlarının çok hoş vakit geçirebileceği bir yer. 5d shrek filmini teee 2004-5 civarı national geographic kids dergisinde görmüştüm de içim gitmişti. burada deneyimlemek nasip oldu. çocukken kafamda kurguladığım kadar güzel değildi tabii. bunun dışında donkey reisin komedi şovuna da uğrayın. daha çok çocuklara yönelik ama beni de sesli güldürdü.
madagascar
bu tamamen çocuklara yönelik. yetişkinleri tatmin edecek bir şey yok. bunu madagascar hayranı biri olarak diyorum.
The Lost World
jurassic park işte. ancak bu da yetişkinlere pek hitap edecek şekilde yapılmamış.
waterworld
bu aslında "the lost world"ün bir parçası olsa da ayrı değerlendirmek istedim. çünkü bu çok çok çok iyi. genel olarak aksiyonun, patlamanın, atlamanın, düşmenin olduğu bir tiyatro diyebiliriz. bir de ıslanma. çooook çok ıslanma. bunu kesinlikle kaçırmayın. günde sadece iki defa yapıyorlar bu gösteriyi. o yüzden saatlerini öğrenip gidin. tavsiyem, ıslanmak istemiyorsanız arkalara oturun. ön sıralarda ıslanmayan tek bir kişi yoktu.
Ancient Egypt
korku tüneli tadında bir oyuncak var. o çok iyi işte. bayağı güzel kafalar yaşatıyor ışıklarıyla falan. tema parkın en iyilerinden. ama maalesef geri kalanı çöp. "Treasure Hunters" diye bir bok var. uzak durun. niyeyse en çok da sıra bunun önündeydi. bir bok da yoktu. çocuk bile eğlenmez bununla.
Sci-Fi City
en iyi bölüm buraydı herhalde. parkın yetişkinlere hitap eden roller coaster'ları buradaydı. mavi olan bayağı iyidir. zevklidir. transformers şeysi de parkın en iyilerinden. neysi? valla nasıl tanımlayacağımı bilemiyorum. 5d sinema mı desem bilemedim. öyle bir şey işte ama bayağı güzel. *
New York ve Hollywood
nostaljik new york ve los angeles bölgeleri. "susam sokağı"ndan tutun, çeşitli yönetmenlerin (unuttum kimler olduğunu) konu olduğu gösteriler var. bir de hoş 50'lerin amerikasından çıkmış bir restoran var. mezarcılığım tuttu, oturup bir keyif yapmadım. siz yapın. *
gidilir mi?
yolunuz singapur'a düştü, 3-4 gün kalacaksınız en az; o zaman kesin gidin. yolunuz singapur'a düştü, 1-2 gün kalacaksınız; gitmeyin. çünkü burası en az yarım gün yer.
giriş fiyatı şu anın kuruyla 200 tl civarı. *
orlando'dakiyle tabii karşılaştırılamaz. orlando'daki springfield ve harry potter şeysiyle havada karada döver burayı. ama zaten fiyatlar da ona göre. parasının hakkını fazlasıyla veriyor diyemesem de, aşağı yukarı veriyor işte. * orlando'dakini göremedim. onun hakkında bir şey diyemem.
genel olarak durumlar bu.
güncel Önemli Başlıklar