bugün

Ben de istiyorum.
giden gider.
Ben 2014 yılında gittim.
O zamanlar 1 riyal=50 kuruştu.

Şu an 1 riyal=9 lira 45 kuruş.

1 lira ile 2 riyal alabiliyorduk.
Şimdi 9 lira 45 kuruş verip 1 riyal alabiliyoruz.

Ödemeyi ise euro ile yapmıştık.
Kişi başı 1500 euro idi.
1 euro da 3 lira idi.

Şimdi 1 euro 36 lira civarında.

Nereden nereye.
geçen sene ramazanda yapmış olduğum ziyaret allah kabul ederse.

diyanetle gitmenin büyük avantajı oldu, normalde programda olmayan yerlere başımızdaki hocamız rehberliğinde gidebildik, dolu dolu geçti. halen arkadaşlarla görüşmeye devam ediyoruz türkiye'nin her tarafından.
Son 15 yılda muhafazakâr kesim içinde Türkiye de yaygınlaşmış bir ibadet türü. Tabiki asıl olan ve farz olan hac ibadetidir ama hacca gidemeyenler, sonuçta hacca bir ülkeye verilen kontenjan dahilinde gidilebiliyir ve umreye göre daha masraflı oluyor, alternatif olarak umreye gidiyor. Bazıları da birden fazla hacca ve umreye gidiyor. Herkesin kendi tercihi ama bir defa hacca gittikten sonra tekrar gitmek yerine fakire ya da zor durumda olan akrabaya, öğrenciye yardımcı olmak daha faziletli olabilir
2024 Ocak ayında nasip oldu, gittim. hamdolsun. isteyen herkese de Allah nasip etsin. anlatılmaz yaşanır diyorlardı, ben de her gidene sorardım nasıl diye, anlatırlardı, o manevi atmosferi meğerse anlamamışım, anlayamazmışım, yaşamak lazımmış, onu gidince anladım. 1 koca yıl geçti, özledim. evet..
Ben hac için sıra bekliyorum kontenjan.
Diyanete yazıldım, 5 yıl oldu çıkmadı. Çıkacağı da yok galiba. Ümreye mi gitsem acaba?
Yazlıktan komşumuza 13 sene sonra çıktı hac yani çıkabilir. 2010'dan 2023'e kadar beklemişler. 2024 değil 2023'te gittiler diye hatırlıyorum.