bugün

diğer bir adı milli marş olarak bilinen isimdir.
ZiBiDiLiĞiN, ÇAKALLIĞIN VARDIĞI SON BENZETME NOKTASIDIR. O MARŞIN OLUŞUMUNDA KIL KADAR KATKISI OLANLAR YAŞASAYDI MUHTEMELEN BU BENZETMEYi YAPAN NESiLi ŞEY YAPARLARDI. * **
azerice olması muhtemel tamlama
yanlış hatırlamıyorsam 50'li 60'lı yıllarda ortaya çıkan bir kavramdır. ciddi olarak atılmamıştır. Atatürk sonrası tdk iktidarı kavgası yaşanmaktadır. tdk'nın iktida rını elinde bulunduran güruhu eleştirmek maksatlı karşı tarafın çıkardığı kavram olup "bak sizin işleriniz bunlara benziyo" manası yüklenmiştir.
(bkz: türkçenin sorunları)
(bkz: bu dili daha iyi nasıl batırabiliriz)
türk dil kurumunun, istikal marşı' na koyduğu türkçe isimdir. halk tarafından benimsenmediği için istiklal marşı kullanılmaktadır.
tünaydın kadar feci değildir.
türk dil kurumunun ortaya attığı bir kelime değildir. gelin, eski türk dil kurumu başkanı hasan eren'in kendisinin ağzından , türk dil kurumundan eski anılar kitabından dinleyelim:

"O sıralarda Ankara’da Türk Dil Kurumunun birçok yeni karşılık ortaya attığı yolunda birtakım söylentiler ağızdan ağza dolaşmaya başlamıştı. Örneğin dilimize yeni giren hostes sözüne gök konuksal avrat karşılığının önerildiği söyleniyordu. Bunun gibi, imambayıldı için de içi geçmiş dinsel kişi karşılığının bennimsendiği ileri sürülüyordu. Millî marş olarak da ulusal düttürü karşılığının kabul edildiği dillendiriliyordu. Bu tür sözde karşılıklarda eleştirinin, -sal/-sel eki üzerinde yoğunlaştığı açık olarak anlaşılıyordu. Bu “karşılık”lar halk arasında bir salgın olarak yaygınlaşıyordu. Kurum görevlileri bu konudaki sorulara yanıt vermekten yorgun düşmüşlerdi. Agâh Sırrı Levend, Türk Dili dergisinde bu sözde karşılıkların Kurum dışında uydurulduğunu birkaç kez yazdı ama bu söylentiler ülke çapında yaygınlık kazanmıştı. Sonradan bu sözlerin ilahiyat Fakültesi profesörlerinden Rıfkı Melûl Meriç tarafından uydurulduğunu öğrenecektik."