bugün
- inekler neden kalp krizi geçirmez8
- menzil cemaatinde gerginliğin giderek artması16
- emekli aylıklarını nasıl öderiz telaşı içindeyiz37
- müşterilerini ilaçla bayıltıp taciz eden taksici10
- imamoğlu nu yolsuzluktan tutuklamak14
- sözlüğe güzel bir kız bırak25
- sözlüğün çok sakin olması10
- matlab8
- yağmur8
- pipisi kalkmayan erkekle evlenir misiniz12
- akşam yemeği hazır9
- 32 yaşındayım her gün süt içsem boyum uzar mı8
- yılmaz özdil14
- aşk ne kadar sürer sorunsalı12
- kırmızı kart diye bağırmak11
- şuan dinlediğin şarkı8
- el değiştiren belediyelerde hizmetin aksaması8
- dün fetöyü savunanların bugün apoyu savunması46
- evlenmek istemeyen erkek29
- istanbul trafik yoğunluğunda dünya birincisi8
- 15 bin tl alıyorum geçinemiyorum ama oyun rte ye13
- kuş başı şişteki kuyruk yağı11
- soğuk kış günlerinde iç ısıtan şeyler16
- beşiktaş ta hırsız yakalandı11
- 14 yaşındayım hepinizden üstünüm8
- 13 ocak 2025 cumhurbaşkanımızın müjdesi46
- zayıflamakicinyaratil mis10
- 13 ocak 2025 konyaspor fenerbahçe maçı39
- hull city17
- amına koyduğum kanaryası10
- türkiyede tipin pek bir önemi olmaması9
- pandela9
- beklenen büyük istanbul depremi14
- yazarların favori tatlıları30
- anın görüntüsü12
- fakirlere mana bulmak9
- 30 yaşından sonra aşık olmanın imkansız olması9
- öğrencisine sapık mesajlar atan din hocası14
- kemalistlerin 15 temmuzda korkudan altına işemesi25
- sabah ezanı10
- teröristle müzakere değil mücadele edilir18
- gerçek atatürkçülerin oy verebileceği partiler10
- öğretmen olmak için gereken özellikler15
- apo ile işbirliği yapana oy vermek10
- 2025 aile yılı10
- şu an bütün yazarların işten kaytarması9
- 12 ocak 2025 başakşehir galatasaray maçı28
- yeni çözüm süreci10
- akp nin yaptıklarını chp yapsaydı12
- akp'li kıvraklığı12
ünlü iş adamı asım kocabıyık tarafından tesislerinin kurulması üstlenilen fakülte;
hürriyet gazetesi'nin haberine göre, borusan holding'in kurucusu ünlü iş adamı, uludag universitesi hukuk fakultesi tesislerini kurmak işini üstlendi;
BORUSAN Holding'teki görevlerini bıraktıktan sonra özellikle eğitim alanındaki gönüllü sosyal faaliyetlerini 1992'de, AKKEV (Asım Kocabıyık Kültür Eğitim Vakfı) çatısı altında toplayan duayen işadamı, son olarak Uludağ Üniversitesi ile bir protokol imzaladı. "Bina yapmakla üniversite olmaz" diyerek üniversite kurmayan Kocabıyık, Uludağ Üniversitesi'nin Hukuk Fakültesi tesislerinin yapımını üstlendi. Özellikle meslek liseleri ve meslek yüksek okulları yapımına önem veren Kocabıyık, bu kez fakültenin hukukla ilgili olmasından etkilendiğini söyledi. Kocabıyık, bir ülke için hukukun önemini vurgularken, şu örneği verdi: "Türkbükü'nde bir arazim var, ihtilaflı. 5 yıldır bir karar yok. Şimdi haftaya karar çıkacak diye bekliyoruz ama ben kazanırsam karşı taraf, karşı taraf kazanırsa ben davayı temyize götüreceğiz. Olacak 7 yıl. Geciken adalet adalet olmaz... Hedefimiz bursa'daki fakültenin yapımını tamamlayarak 2008-2009 eğitim yılına teslim etmek."
söyleşinin tamamı için:
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/6469984.asp?m=1
hürriyet gazetesi'nin haberine göre, borusan holding'in kurucusu ünlü iş adamı, uludag universitesi hukuk fakultesi tesislerini kurmak işini üstlendi;
BORUSAN Holding'teki görevlerini bıraktıktan sonra özellikle eğitim alanındaki gönüllü sosyal faaliyetlerini 1992'de, AKKEV (Asım Kocabıyık Kültür Eğitim Vakfı) çatısı altında toplayan duayen işadamı, son olarak Uludağ Üniversitesi ile bir protokol imzaladı. "Bina yapmakla üniversite olmaz" diyerek üniversite kurmayan Kocabıyık, Uludağ Üniversitesi'nin Hukuk Fakültesi tesislerinin yapımını üstlendi. Özellikle meslek liseleri ve meslek yüksek okulları yapımına önem veren Kocabıyık, bu kez fakültenin hukukla ilgili olmasından etkilendiğini söyledi. Kocabıyık, bir ülke için hukukun önemini vurgularken, şu örneği verdi: "Türkbükü'nde bir arazim var, ihtilaflı. 5 yıldır bir karar yok. Şimdi haftaya karar çıkacak diye bekliyoruz ama ben kazanırsam karşı taraf, karşı taraf kazanırsa ben davayı temyize götüreceğiz. Olacak 7 yıl. Geciken adalet adalet olmaz... Hedefimiz bursa'daki fakültenin yapımını tamamlayarak 2008-2009 eğitim yılına teslim etmek."
söyleşinin tamamı için:
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/6469984.asp?m=1
kimi iibf hocalarınca sırf alan değerlendirme sevdası ile kurulduğu iddiasıyla kötülenen, gemlik'teki fakülte. neymiş? görükle kampüsünde olmalıymış.
artık uludağ üniversitesi bünyesinde açılmış ve ne yazık ki gemlik gibi görükle kampüsüne 1 saatten fazla uzaklıkta bulunan bir mekana konumlandırılmış fakülte. zira kocaman alabildiğine orman ve toz toprak kaynayan kampüste yer yokmuş gibi te ebesinin herekesine fakülte açmak kanımca pek mantıklı gelmemektedir.
dekan olarak uüiibf uluslararası ilişkiler bölümü öğr. üyesi ve uü rektör yardımcısı prof.dr. mehmet genç in atandığı yeni fakülte. Yeri gemlik te olacaktır.
görsel
görsel
gemlik' te olması kel alaka olan fakültedir. kampüs yeterince büyük zaten. mediko' dan okulunuza gitmek bile 20 dakika alırken, o kadar geniş bir yere neden yapılmamış merak konusudur.
neden gemlik'te konuşlandığına bir anlam veremediğim fakülte. sanki görükle'de yer kalmadı.. her gün git gel, insanın anası ağlıyor.
zorunlu hazrlık okutulması nedeniyle tercih etmek isteyip edemediğim fakültedir.
gemlikte konuşlandığı için yarın teslim edeceğim tercih formunda ismi yazılı olmayacak üniversite. bok var a.q görükle de olsa!
kemal gözler gibi türkiyenın en iyi anayasa hukukçularından birini bünyesinde bulunduran fakülte,
seneye hazırlık sınıfının kalkacağının konuşulduğu boylece üst sınıfları çileden çıkaran fakülte,
kütüphanesinde 1 tane kitap bulunmayan fakülte,
abzürd saatlerde dersi olan ,
tuvaletlerinde kişisel ihtiyaç diye sabun bulunmayan,
yolu olmayan,
görükleye alınması umudu hala bitmeyen fakülte ve yinede öğretmen kadrosu ve öğrencileriyle umut vaad eden fakülte...
seneye hazırlık sınıfının kalkacağının konuşulduğu boylece üst sınıfları çileden çıkaran fakülte,
kütüphanesinde 1 tane kitap bulunmayan fakülte,
abzürd saatlerde dersi olan ,
tuvaletlerinde kişisel ihtiyaç diye sabun bulunmayan,
yolu olmayan,
görükleye alınması umudu hala bitmeyen fakülte ve yinede öğretmen kadrosu ve öğrencileriyle umut vaad eden fakülte...
öğrencilerinin bir an bile görükleye taşınma umudunun bitmediği taaa allahın gemliğinde bulunan şantiye alanı gibi bir yer offf.
gemlikten taşınmayacağı artık kesin olan diğer fakültelerden ayrı gemlikte sap gibi kalmış merkeze 45 dakika uzaklıkta olan yaz okulu ve bütünlemesi olmayan derslerden kalmanın kaçınılmaz olduğu lakin kemal gözler gibi kaliteli hocaların bulunduğu henüz 5 yıllık bir fakülte.
çekirdeğini uludağ üniversitesi iibf'den ayrılan hocalar oluşturmaktadır.
(bkz: mehmet genç)
(bkz: kemal gözler)
(bkz: doğan şenyüz)
(bkz: mehmet genç)
(bkz: kemal gözler)
(bkz: doğan şenyüz)
denize nazır hoş bir fakültedir.
ayrıca değerli emekli hocamız mehmet emin palamut'un uzaklığa ve yaşına * rağmen ders verdiği fakülte.
bilgi edinmek isteyen beri gelsin.
Gemlik'te olması nedeniyle tercihini öneremeyeceğim bir fakültedir.
an itibari ile twitter'da merkez kampüse taşınması için #uludaghukukanakampusetasinsin adında hashtag kampanyası başlatılmış okuldur.
biz iktisadi idari bilimler fakültesi olarak kendileriyle yer değişebilirizdir. denize nazır fakülteleri var hala görükle kampüsüne gelmek istiyolar.
aslında fen edebiyatla değişsek hukuku. zaten okulun girişinde düğünde misafir karşılayan saçı yapılı görümce gibi bir fakülteyiz. gider gemlikte paşalar gibi deniz havasıyla ders işleriz.
Okuyanların genel olarak yüksek bi puanla geldiği ama son dönemlerdeki kontenjan artımından nasibini alıp kalitesi yerlere inen, kesinlikle gelinip okunmaması gereken yer..Ama Görükleye taşınması için canla başla çalışılıyor. Sonuç mu ?Tabiki 0.
burada okuyan yazarlara ihtiyaç vardır. bir konu danışacağım merak etmeyin yeni ygs den çıkmış körpe kız değilim. okul ile alakadar başka bir konu var.
Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi, 21 Temmuz 1995 tarih ve 22350 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 4 Temmuz 1995 tarih ve 95/7044 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla kurulmuştur. 1995ten 2007 yılına kadar faaliyete geçmesi konusunda çeşitli hazırlık çalışmaları yapılmıştır. Prof. Dr. Mehmet Gençin kurucu dekan olarak atanmasının ardından fakültede eğitim öğretim 2007-2008 öğretim yılında başlamıştır.
Kabul ve Kayıt Koşulları
Lise veya dengi okul diplomasına sahip olunması ve Üniversite Öğrenci Seçme Yerleştirme Sınavından yeterli puanın alınmış olması gerekir.
Önceki öğrenmenin tanınması
Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına ilişkin Yönetmelik hükümleri uygulanır.
6Yeterlilik Koşulları ve Kuralları
Hukuk alanında lisans derecesi elde edebilmek için öğrencilerin programda alması gereken zorunlu ve seçimlik derslerin (toplam 240 AKTS karşılığı) tümünü başarıyla tamamlamaları ve genel ağırlıklı not ortalamalarının 4.00 üzerinden en az 2.00 olması gerekir.
Program Profili
Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi, sağlam temelleri olan ve çağın gereklerine uygun bir hukuk eğitimi vermeyi amaçlarken, bu eğitim ile öğrencilerinin insan onurunun dokunulmazlığı ve hukukun üstünlüğü ilkelerini benimsemelerini hedefler. Fakülte, Türk hukukunun temel alanlarına ilişkin zorunlu ve seçimlik derslerin yanında müfredatında bulunan uluslararası hukuk, Avrupa hukuku, uluslararası ilişkiler, iktisat ve kamu maliyesi gibi dersler sayesinde öğrencilerini yargı organları, kamu yönetimi ve özel sektördeki farklı pozisyonlar için yapılan sınavlara hazırlar. Kamu hukuku yüksek lisans programı ile Uludağ Hukuk öğrencileri, bilgilerini genişletme ve derinleştirme ve akademik bir kariyer sürdürme fırsatı kazanırlar.
Kabul ve Kayıt Koşulları
Lise veya dengi okul diplomasına sahip olunması ve Üniversite Öğrenci Seçme Yerleştirme Sınavından yeterli puanın alınmış olması gerekir.
Önceki öğrenmenin tanınması
Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına ilişkin Yönetmelik hükümleri uygulanır.
6Yeterlilik Koşulları ve Kuralları
Hukuk alanında lisans derecesi elde edebilmek için öğrencilerin programda alması gereken zorunlu ve seçimlik derslerin (toplam 240 AKTS karşılığı) tümünü başarıyla tamamlamaları ve genel ağırlıklı not ortalamalarının 4.00 üzerinden en az 2.00 olması gerekir.
Program Profili
Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi, sağlam temelleri olan ve çağın gereklerine uygun bir hukuk eğitimi vermeyi amaçlarken, bu eğitim ile öğrencilerinin insan onurunun dokunulmazlığı ve hukukun üstünlüğü ilkelerini benimsemelerini hedefler. Fakülte, Türk hukukunun temel alanlarına ilişkin zorunlu ve seçimlik derslerin yanında müfredatında bulunan uluslararası hukuk, Avrupa hukuku, uluslararası ilişkiler, iktisat ve kamu maliyesi gibi dersler sayesinde öğrencilerini yargı organları, kamu yönetimi ve özel sektördeki farklı pozisyonlar için yapılan sınavlara hazırlar. Kamu hukuku yüksek lisans programı ile Uludağ Hukuk öğrencileri, bilgilerini genişletme ve derinleştirme ve akademik bir kariyer sürdürme fırsatı kazanırlar.
hakkında gemlikte olmasıyla alakalı hem iyi hem de kötü eleştiriler alıp tercih listeme ekleyip eklemeyeceğim konusunda kararsız kaldığım fakültedir. yeşillendirmek isteyen ve vakti olan yazarlar mesaj kutumu şenlendirirse mutlu olurum.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar