bugün

Kurulursa ve de kabul edilirsem seve seve katılacağım tiyatro kumpanyasıdır...* *
olsa da katılsak, * tiyatro ekibi şehir şehir dolaşsak şöyle! ne de olsa türkiye'nin dört bir yanında yazarlarımız var, sıcaklık gösterir, rehberlik ederler. hatta yakında uludağ sözlük korosu, uludağ sözlük orkestrası, uludağ sözlük modern dans ekibi, uludağ sözlük halk dansları ekibi gibi yeni oluşumlara da ön ayak olmuş olur, ne güzel olur.
o zaman diyelim ki; sözlüğümüzün sanatçı yazarları, gönüllü amatör ruhlarımıza ışık tutsun, değil bireysel, toplumsal faydalar da sağlayalım! * *
+1 dediğim kumpanyadır. dram, komedi, sit-com, müzikal vs bilumum oyunlarda oynarım, ha oyunculuğum çok beğenilmezse eğer, suflör olur yine bu iş için çalışırım.
sanat icin soyunabilecek kisi olarak benide dahil edin dedigim kumpanyadir. olsada yesek.
katılmak istediğim kumpanyadır. amatör tiyatrolarda oyunculuk deneyimimde vardır.
üzerinde durulmamış ve tahminimce başlığı açıldığıyla kalmış kumpanyadır.
tiyatro bağımlısı bir yazar olarak katılmak istediğim fakat katılamayacağımı bildiğim ve gerçekleşmesi konusunda düşündürten kumpanya.
(bkz: sözlükteki tiyatrocu yazarlar)
kurulması için elimden geleni yapacagım ve tüm sözlük yazarlarının da destegini rica edecegim ütopikmiş gibi görünen ama gerçekleşebilirligi olan oluşum.

bugüne kadar sözlükte çok şey yapılmak istendi, bir hevesle çok güzel önerilerde bulunan yazar arkadaşlarımız oldu ama sözlük genelinin ciddiye almaması sonucu sadece bir öneri olarak kaldı ve hakkında geyikler yapılmakla yetinildi.

başarılı olanlar da vardı, hayal edildi ve gerçekleştirildi; (bkz: radyo uludag).

şimdi ise, bugüne kadar denenmiş ya da hayali kurulmuş olan şeyler arasında en büyügünü;

uludağ sözlük tiyatro kumpanyası nı konuşuyoruz ve gerçekleştirmeye çalışıyoruz.

şimdi, bahsettiğimiz şey bir tiyatro ekibi, yani asla kolay kurulabilecek bir şey degil, sadece oyuncu bulmak yetmeyecek, gerçekten hevesli ve kararlı, aklı başında insanlardan oluşan bir ekip kurmak zorundasınız. bu ekibin içinde; oyuncusu, yazarı, yönetmeni, dekorcusu, teknik ekibi ( ses, ışık vs vs ) olmak zorunda ve bu ekip belirli zamanlarda muhakkak eksiksiz bir araya gelmek zorunda, masa başı çalışmalarını herhangi bir yerde yapabilirsiniz ama sahne provaları için illaki bir yer bulunmak zorunda, bir tiyatro ekibinin her adımı maddi destek gerektirir o ayrı bir konu.

ben şahsım adına, bu saydıklarımın hepsini uludagsozluk' un bir şekilde bulabilecegine, hepsinin altından kalkabilecegine inanıyorum, yapmamız gereken tek şey; dogru adımlar atmak, biraz zor olur, biraz zaman alır ama ortaya muhteşem ötesi bir şey çıkmış olur, hayal edin...

şimdi tüm sözlük yazarı arkadaşlarımdan rica ediyorum, bu başlıgın altına geyik geyik entryler girmesinler, çok şükür geyik yapmak için daha güzel seçeneklerimiz mevcut, oraları kullansınlar ki bu işin de ciddiyeti kaçmasın. teşekkür ederim...

ilk önce tiyatroyla gerçekten ilgili ve tiyatro konusunda iyi olan arkadaşları ve yaşadıkları yerleri tespit etmekle işe başlayacagız.

(bkz: sözlükteki tiyatrocu yazarlar)
sponsor isteyen bir kumpanyadir.
ha diyince olacak bir is degildir, öncü olacak kurulus ve kurumlar gereklidir.
olayın maddi kısmından çok yürek isteyecek, zaman isteyecek. zall sözlük sanayii turizm tic a.ş sponsor olsun. biz yaparız. iyi ama nasıl, nerde, ne şekilde ?
birgün muhakkak, bu isimle olmasa bile, bu sözlük yazarlarından kurulu kadrosuyla, sahneye çıkacak olan kumpanyadır, hala inanmayan ve hiçbir zaman inanmayacak olanlar vardır elbet, saygı duyarız ve oyun günü geldiğinde arka sıralardan birer koltuk garanti ederiz yine de.

gün gelecek, ilk oyundan sonra bu entry editlenecektir...

(bkz: zaman)
(bkz: hırs)
(bkz: inanmak)
ben böyle bi oluşuma seve seve katılırım oyuncu olarak ve her türlü oyunda oynarım fakat izmirdeyim irtibata geçilirse bende varım.
halı saha maçı olsa yıkılırdı bu başlık dediğim,güzel düşünce ve olursa süper olur ama gerçekleşmesi biraz güç olan hededir.
lansmanında destek vereceğimiz oyunu sergileyecek gruptur. 203 sözlük yazarını beyazperdeye aktaralım, hemen arkasından başlayacağız.
olursa tadından yenmez olandır fakat, bir şekilde bu konuyla alakalı -eğer gerçekten isteniyorsa- daha somut adımlar atılmalıdır. elden gelen destek esirgenmeyecektir.
isterse +1 de benden alabilecek kumpanyadır.*

ayrıca (bkz: ust)
ve uzun zaman aradan sonra, ikinci adım...

sevgili sözlük yazarları, bu entryi okuduğunuza göre az çok tiyatro seviyorsunuz demektir ( ya da ben öyle düşünmek istiyorum ) şimdi sizden ricam bu yazıyı okumadan önce, nacizane daha önce bu başlığa yazdığım entrylere, konuyla ilgili fikir edinmek adına, şöyle bir göz atınız.

evet böyle bir hayalimiz var, uludağ sözlük'ün sadece, boş futbol ve seks geyiklerinin döndüğü bir yer olmadığını kanıtlayabilmek adına, istenirse güzel şeyler de yapılabileceğini, bazılarına imkansızmış gibi gelen şeylerin aslında olabilirliğini kanıtlamak adına ve en çok da tiyatro aşkına böyle bir sevdamız var.

nasıl diye merak edenlere hemen kısaca anlatayım; istanbul, ankara ve izmir olmak üzere üç farklı şehirde ( bursa da olabilir, henüz ordaki yazar arkadaşlarımızla bir temasımız olmadı ) üç farklı ekip oluşturmayı ve bu üç ekiple üç ayrı oyun çıkarmayı hayal ediyoruz, şahsım adına ben istanbul'daki ekibi oluşturmaya çalışacağım ( tabii ki her şeyi birlikte yapacağız ) diğer şehirlerde bu işi gerçekten yapmak isteyen arkadaşlarım da bana mesajla ulaşsın lütfen.

dönelim yeniden istanbul'a, istanbul'da yaşayıp da, gerçekten zaman ayırabilecek ( en az haftada bir gün ) ve işin ciddiyetini koruyabilmek adına, bu işi daha önce, lise müsamerelerinin dışında yapmış ya da gerçekten yapabileceğine inanan, oyunculuk, yönetmenlik, senaryo, müzik, dekor / tasarım, kostüm / tasarım, teknik, ( ışık, ses, dekor ) mekan gibi konuların herhangi birinde gerçekten faydalı olabilecek arkadaşlarım, bu işte bulunmak istiyorlarsa, lütfen bana ulaşsınlar.

ilk etapta, yakın bir zamanda bir buluşma ayarlanıp, neler yapabileceğimiz hakkında fikir alış verişleri yapacağız ve hemen akabinde kolları sıvayacağız, kolay bir şey olmadığını herkes bilir ama imkansız olmadığını da bilirsiniz elbette, bu işi yapacağız sevgili arkadaşlar, emin olun yapacağız...

konuyla ilgili tüm gelişmeler, bu başlıktan sizlere ulaşacaktır, burdan takip edebilirsiniz, saygılarımla...
ciddiye alınması gereken bir çabadır. sözlüğün kalitesini arttırmasının yanında, sözlük yazarlarının da sosyal açıdan büyük ölçüde nasipleneceği aşikardır.
hiçbir katkınız olmayacaksa bile köstek olunmamalı ve en azından kumpanyanın ciddiyeti bozulmamalıdır.
ondan da geçtim. sözlükte, yazılarıyla kaliteyi arttıran bir yazarın çabasına saygı duyulmalıdır.
biz uludağ sözlüksek, bir farkımız olmalı.
bursa semalarında olursa seve seve katılırım kumpanyası.
belki de biz zor sömestrlerde dünyadan kopan mühendislik öğrencisi yazarları dünyaya bağlayacak projedir.

gelişmeler kısmından duyurulması ise sevindiricidir.
katılıcak arkdaşların şimdiden rabbim yâr ve yardımcısı olsun... çok güzel bir etkinlik olmuş olacak. katılıcak arkdaşları tebrik ederim. özellikle saipsiz isimli yazarı ayrıca kutlamak gerek. *

çok oyun izledim ama oyunculuğum var mı bilemem.
ama ihtiyaç olursa tiyatronun en zayıf halkası olarak katılabilirim...
eğer turkishmusic.org daki sezen aksu tartışmasını canlandırabilirsek bütün sözlükler aleminde dikkati çekeriz. hulusi, mahmut, filiz ve kadir karakterleri oluşturulur ve gelmiş geçmiş internetin en komik diyalogları tiyatrolaştırılır.
az önce duyurusunu okuyup sevindiğim, fakat istanbul'da olduğu için biraz üzüldüğüm ve aynı zamanda çok zor olan ve yine aynı zamanda bir o kadar da güzel olan etkinlik. Katılan bütün arkadaşlara şimdiden başarılar...
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar