bugün

farklı isimler koymak adına ve din yüzünden düşülen yanlışlardır. örneğin; ali, osman, hüseyin, muhammed vs... de türk isimleri olmayıp, yabancı (arapça) isimlerdir.
Rahatsız olduğum durumdur. Geçen duydum şimdi telaffuz edemeyeceğim bi farsça isim söylediler ya kardeşim illaki biz de saf Türkçeyle konuşmuyoruz ama bu dile yerleşen yabancı kelimeler Türkçeleşmiş sayılır yeni yeni türetmelere ne gerek var.
isim Değil ad... Madem "Dili Türkçeleştireceğiz", Her yerde türkçe kullanmalıyız. eğer isim derseniz siz de o eleştirdiğiniz topluluğa girmiş olursunuz.
Dilin ve insanın sosyal olgular olduğu hesap edilirse çok da tuhaf bir durum değildir.
Özenti insanlarin yaptigi saçma bi durumdur.
Son 10 yılda yapılıp sonra zor geri donulmustur. Hala yapan özenti tipler bulunmaktadır. Bilinmez ki ademoglu ismiyle musemmadir.
yozlaşma yolunda atılan adımlardandır.
Tamam bi farklılık cabasındasın anlarım ama belinda ne lan. git polen koy , kuzey koy. Ne güzel isimler(adlar) işte.
sorun o değil dostum sorun 10 kişiden 8' inin ismi arapça kökenli olması.

adam hayatında timuçin diye isim duymamış, ama bilmez ki bu tarz isimler aslında geldiği, ana yurdu, öz topraklarının isimleridir.
genellikle arap isimleri koyma yavşaklığıdır. (bkz: adını sevmemek)
Öz türk ismi taşıyan bir insan olarak sonuna kadar desteklediğimdir.
yakında müslüman çocuğuna klara ismini koymak olabilirdir. saygılar.
Türk ismi koy yabancı isim koyma örneğin ingiliz ismi koyarsın çocuk tipik turk geri kafalılığını yaparsa ingiltere batar, yazık olur çocuğa da ülkeye de.
türkçenin iğrenç bir dil olduğunu güzel isim barındırmadığını söyleyen yavşakları görmemizi sağlayan başlıktır. meteler hakanlar, kaanlar, timurlar mı s.kti sizi afedersiniz. neyse konumuza dönelim burda arapça isimler kastedilmemiş. öyle bile olsa ahmet mehmet ali gibi isimlere sahip insanlar isimlerini yabancı isim olarak kabul etmez zaten ne yabancı ismi lan? türk ismi değil mi amk diye tepki verirler.arapça kökenli isimler olsalar bile türk ismi olarak benimsenmiştir toplumumuzda dinin de etkisiyle. yukarıda bahsedildiği gibi ares, sasha miya, maya gibi saçma sapan isimler koymak özentiğiliğin aptallığın bir göstergesidir. yavşaklıktır.
Yeni dogan cocuklarin adini ogrenememenize sebep olur bu yavsaklik ayni zamanda. Adi buğlem olan kuzenimin adini 6 ayda zor ogrendim. Hayati boyunca da herkes en az iki defa adini soracak eminim.
çocugun adını george koyan görmedim ben hiç kardeş.

(bkz: hll spr dvm)
burda türkçecilik yapanlara sorularım var.

üniversite niye üniversite?
adres niye adres?
kampüs niye kampüs?
final niye final?
quiz niye quiz?
operasyon niye operasyon?
aktivite niye aktivite?
entry niye entry?
mesaj niye mesaj?
istatistik niye istatistik?
lise niye lise?
avantaj niye avantaj?
profesyonel niye profesyonel?
kariyer niye kariyer?

ilk aklıma gelenleri saydım ve dahası da var. şimdi ilk ve tek suçlu aileler midir? değilse suçlu kimdir? nedir?
(bkz: çocuğuna yabancı dil kökenli bir isim koyan türk)
Çocuğuna verdiği isimle modernliği yakalamaya Çalışmaktır. sanırsın ki lisa ile john' un Çocuğu ama aslolan hayriye ile osman'dır.
türkiyenin %85i yabancı.malum arapça isimler.
anne ve babaya sorulası durum.
Evet dikkat ettim de iki ismimin de kökeni yabancı.
Yurdum insanının bazen batıya, bazen ünlü bir aktöre yada bazen bir sporcuya aşırı hayranlığını dizginleyememesi sonucu yaptığı eylemdir.
bkz: görsel