bugün

(bkz: eskişehir)
memleketim diye söylemiyorumda gümüşhanede fena sayılmaz , 30 - 35 arası olması mantıklıdır, doğa turizmi , kış turizmi , güvenli oluşu , okuma yazma oranının yüksek olması artılarıdır.
yalova yalova yalova... atatürk bile ne demiş yalova benim kentimdir. siz paşamdan iyimi biliyorsunuz.
sevilen, özlenen kişi neredeyse orasıdır. aynı şehirde olduktan sonra, şırnak'da aynıdır, istanbul'da. şehri yaşanılır kılan, o dur çünkü.
istanbul, izmir, bursa'dır .
artvin ve bursa.
yozgat'dır.
istanbulda yaşayıp bıkıp ' kop gel günahlarından ' diye bas bas bağıran amasradır.
istanbul'da yaşayan ankara doğumlu birinin* bile izmir yanıtı vereceği ankettir.

bu gözlerin türkiye'de görmediği kent, neredeyse, kalmadı. trabzon, konya, malatya, elazığ, bursa, antalya... gider de gider.

doğası güzel olan var. insanı güzel olan var. olanakları güzel olan var.

ama hepsinin en yüksek olduğu kent izmir'dir.
paran çoksa elbette istanbul...

paran çok değilse...

1. ankara

2. eskişehir

3. bursa

4. konya

5. izmir

6. kayseri

7. malatya

8. kocaeli

9. samsun

10.tekirdağ.
bergama ve tire'dir
istanbul demek istediğim başlık. ama hayır yaşanılır kelimesi bence istanbulu eliyo.

ben bursanın b si diyorum.
(bkz: antalya)
(bkz: izmir)
(bkz: anketşehir)
(bkz: gazianket)
eğitim seviyesi olarak ; kırklareli , güzel trakya'da akp daha başa geçememiştir ama küçük bir yerdir. ayrı kaldıkça özlerim, gittiğimde ise 2. güne sıkılırım. sinemala salonları çoğunlukla doludur, tiyatro olunca yer bulmak zordur.

yazarın notu ; akp'nin trakya'da başa geçememesi ama başa oturmasından rahatsız olanlar var. kırklareli üniversite öncesi eğitimde türkiye 2.si ve yobazı az sayıdadır, o güzelim şehre de bu yakışır.
(bkz: muğla)
(bkz: bursa)
(bkz: eskişehir)
(bkz: muğla)
izmir siker nokta.
ankara'nın bu iller arasında olmasını, daha da kötüsü, birinci olmasını devlet kurumlarının çokluğuna bağlıyorum. özel teşebbüs yok denecek kadar az zira. gir kpss'ye, gir bir bakanlığa memur, mühendis ya da uzman olarak, yan gel yat. tabi yaşanılır. kim istemez?
adana da iyidir.her ne kadar cehennem bu kentin altında olsa da yaşanılacak yerdir.sıcak insanların diyarıdır.
öğrenci şehri olan özgür şehir eskişehir'dir. (eğitimin dokunduğu her şehir yaşanılırdır.)
manisa.
ç.kaledir.
yiğidi öldür hakkını yeme.

(bkz: istanbul)