bugün

zamanın yokluğunu çekmiş dayılar amcalardır. yazık güzel diye yıllarca bu kadını izlemişler.
türkan şoray'a çirkin diyen zihniyete tüküren zihniyettir.

muhtemelen şişe dibi gözlük kullanan yazar beyanıdır.
kör zihniyettir. yıllardır bekledim belki biri çıkıpta delikanlı gibi söyler diye. ben korktum söyleyemedim. filiz akın varken kim takar türkanı. ayrıca o leyla bakışları da adamı tilt eder.
Medcezir deki herhangi bir kız bile benim gözümde türkan şoray dan güzeldir.
Cumhuriyet kurulduğunda 10 Yaşında olan insanlar.
bir bildiği, gördüğü var ki güzel diyordur;

http://galeri12.uludagsoz...diyen-zihniyet_795904.jpg
Banada hic bir zaman çekici gelmemiştir. Aksine iticidir. Emel Sayın, Filiz Akin, Meral Zeren yanında ilahedir.
Güzel görmemiş zihniyet.

Konu Dışı : başlığı ben yazdım, birde ne göreyim oytunkaran açmış. Ah seni.
ben ıtır esen'e güzel dedim hep sizi bilmem.
Aynı millet şimdi serenay sarıkAya denilen tipsiz kadına güzel diyor.
geçmiş zaman ekini unutmuştur . gençliği gayet güzel.
Kelime haznesi kısıtlıdır.

Hoş kadındır türkan Şoray. Karizması vardır. iyi oyuncudur. Oynadığı Çoğu berbat türk filmlerini sırtında bu sayede taşımıştır. sinematografinin ne oldugunu bile bilmeyen ellerde çekilmiş o kalitesiz filmlerde bile devleşebildiğine göre yüz yüze gelindiğinde çok etkileyici biri olmalıdır. Hele de gençliğinde.
Cahit berkay gibi saygı duyduğum sanatçılar da onu bu şekilde anlatır.
Prestijli sight&sound dergisinin bir makalesinde kendisinden "local beauty" diye söz ediliyordu. ingiliz o kadar anlar işte. Sığ bir tanımlama. "Beauty"miş. Güzel dediğin nedir ki?
doğruyu gören zihmiyettir. kafası trollük denen ibneliğe çalışmayan zihniyete sahip, temiz duyguların insanıdır.
Haklıdır tabi.
Bana necla nazır ya da ıtır esen daha tatlı daha ulaşılabilir geliyordu zamanında. Çok tatlı güzellikleri vardı. Türkan şoray biraz daha kara bir kadın. Kara kaş kara göz. Demek ki ben pek esmer sevmiyorum. Ama sevene de helal olsın sana derim. Hale soygazi de çok güzeldir. Tek anlamadığım Hülya avşar'a güzel diyenlerdir.
zeki müren'e de sanatçı derler.
güzel kadındır ondan demişlerdir.
tartışılması saçma olan zihniyettir. ben bu dünya üzerinde güzellik kadar göreceli bir şey görmedim çünkü. kalın dudak, kara kaş, kara göz seven türkan şoray'ı sever; renkli göz, nazik hat seven filiz akın'ı sever. özetle herkesin hayatına kimse karışamaz.
Güzelin tanımı bireyseldir. Herkesin beğendiğini kimse beğenmek zorunda diil taam mı?
görsel
ulan 79 milyon insanın 70 milyonu türkan şoraya güzel diyor . bir adam kalkmıs bu zihniyeti sorguluyor... allah sen büyüksün !
Güzellik algısını yitirmiş zihniyettir.

Bunlar zeki müren'e sanatçı da derler.
Güzelliğin anlamını kavrayabilmiş zihniyettir.
Köhnemiş zihniyettir. Zira türkan şoray’ın güzelliği bir kelime anlatmaya yetmez. Adına şiirler yazılır, şarkılar bestelenir.
Yoklukta güzel diye kakalanmış. Başka numarası yok. Evet.
hafif açılmış üst kesici dişlerinin de gözüktüğü dudakları, şuh ve baygın bakışlarıyla döneminin (bkz: marilyn monroe) sini taklit ederek zavallı marilyn nin intihar etmesine neden olan (burası şaka) güzelliği kendi anlayışına göre yorumlayan zihniyet.
Babanı bile terletir. Manyak mısın mına koyım!