bugün
- mhp'nin başına apo geçse olası mhp'li yorumları18
- 1 85 boyunda zeki esprili yakışıklı kültürlü erkek11
- en sevdiğiniz aktörler14
- bir kadına kilosunu sormak15
- ayak fetişizmini kabulleneceksiniz10
- kimseden nefret edemeyen insan13
- anın görüntüsü15
- judas'ın sözlüğe vedası42
- arkadaşlar teraviye neden gelmediniz9
- mariyya gibi giyinmek10
- en sevdiğiniz 4 yazar21
- insan olmaya ceyrek kala'nın ayakkabıları10
- 30 mart 2025 beşiktaş galatasaray maçı9
- en sevdiğiniz tatlı nedir19
- en sevdiğiniz 3 filmi puanlamak8
- peygamber efendimizin şakalaşmayı sevmesi16
- anneannenin ölmesi11
- true yi evlendiriyoruz11
- klarnet calan sarapci koala 616
- tesettürümle ak parti den chp'ye geçtim13
- ekrem imamoğlu'nun ilkokul diploması8
- v a m p i r o v14
- suriyede linç edilen alevi33
- esed 800 bin sünni öldürdü diye sevinen tip13
- manyak olmaya karar verdim18
- sunulan yemekte kusur bulmak12
- bana gidelim mi diyen kadın10
- havaların aniden ısınması10
- başka bir evde uyumak12
- gidesi olanı iter misiniz13
- sahurdayız uludağ sözlük14
- bu yaz hayata geçirilecek planlar21
- gecenin şiiri9
- ramazan günü sokakta sigara içen insan13
- siyasal alevici şiiri8
- kuresel ikinma vs bik bik17
- sözlük yazarlarının ilişki tercihleri11
- ölünce ne olacak18
- atatürkün cenazesinde bulunan nazi subayları15
- ulu önder öcalan15
- arkadaşlar kalktı11
- nihat hatipoğlunu aç nihat hatipoğlunu10
- aykolik sürekli nereye gidiyor21
- başıboş köpek sorunu11
- erkeklerden kızlara tavsiyeler16
- perva sozlük8
- 2028 rte balkon konuşması9
- hem regl hem de oruçlu kız22
- 10 mart 2025 sdg teslim oldu23
- küresel ıkınma18
küçük adamlar olaylara büyük adamlar fikirlere bakar sözünden yola çıkarak kimisi diyecektir ki "hem türk sanat müziği demişsin. hem türk müziği değildir demişsin. bu tezat değil midir?" cevap veriyorum değildir.
türk sanat müziği entel kesimin çıkardığı müzik çeşididir. müzik bilgisi olan kişilerin uyguladığı sanattır. bu bağlamda türk sanat müziği, toplumumuzun bir kültürü bir değeri değildir. belirli bir kitlenin çıkardığı ortansitom'dur. klasik müzik bizim için ne ise sanat müziği odur.
bu yüzden halkımız tarafından fazla benimsenmez. halk müziği toplumumuzun geliştirdiği, keşfettiği bir kültür bir değerdir. bu yüzden milletimiz halk müziğini bağrına basmıştır.
fakat şehirli diye tabir edilen büyük kısmı babadan kalma tarla zengini, düşük eğitim seviyeli insanların oluşturduğu gruplar sanat müziği dinlerler. eski istanbul kokanaları, genç yaşına rağmen bastonla dolaşan beyefendi görünümlü beyefendisiz kişilerin dinlediği müzik türüdür.
benimseyen kesimler bu parçaları icra eden gibi entel kesimdir.
netice itibari ile sanat müziği türk müziği değildir. çünkü türkleri yansıtmamaktadır. bizden olmayan ise bizden değildir.
türk sanat müziği entel kesimin çıkardığı müzik çeşididir. müzik bilgisi olan kişilerin uyguladığı sanattır. bu bağlamda türk sanat müziği, toplumumuzun bir kültürü bir değeri değildir. belirli bir kitlenin çıkardığı ortansitom'dur. klasik müzik bizim için ne ise sanat müziği odur.
bu yüzden halkımız tarafından fazla benimsenmez. halk müziği toplumumuzun geliştirdiği, keşfettiği bir kültür bir değerdir. bu yüzden milletimiz halk müziğini bağrına basmıştır.
fakat şehirli diye tabir edilen büyük kısmı babadan kalma tarla zengini, düşük eğitim seviyeli insanların oluşturduğu gruplar sanat müziği dinlerler. eski istanbul kokanaları, genç yaşına rağmen bastonla dolaşan beyefendi görünümlü beyefendisiz kişilerin dinlediği müzik türüdür.
benimseyen kesimler bu parçaları icra eden gibi entel kesimdir.
netice itibari ile sanat müziği türk müziği değildir. çünkü türkleri yansıtmamaktadır. bizden olmayan ise bizden değildir.
türk kültürünü yansıtmayan hic birsey türklere ait olamaz. anadolunun bağrına gidin bakın herkes halk müziği dinler. türklerin vatanı anadoludur. asıl vatanda olmayan sey zaten yoktur.
burdan cıkan sonuc: türk sanat müziği yunan müziğidir. nasıl olsa baklava ayran yoğurt sarma dolma alayını aldı adamlar bunuda alsınlar.
burdan cıkan sonuc: türk sanat müziği yunan müziğidir. nasıl olsa baklava ayran yoğurt sarma dolma alayını aldı adamlar bunuda alsınlar.
(bkz: aferin cok dogru dusunmussun)
"çok insan anlayamaz eski musikimizden
ve ondan anlamayan bir şey anlamaz bizden"
yahya kemal beyatlı
ve ondan anlamayan bir şey anlamaz bizden"
yahya kemal beyatlı
güncel Önemli Başlıklar