bugün

21. yüzyılda sermaye kitabının yazarıdır.
hemen hemen her gazetenin ekonomi sayfalarında görmeye başladığımız ve hatta alıştığımız isim. çokta bi olayı yok. iktisatın rockstarı falan diyorlar da bildiğin tek şarkısı satan sonra ortadan kaybolan popçusu. inşallah sonu benzemez.
daha kitabını okumadım. aslında 700 sayfayı da iyi bir motivasyon olmadıkça okuyacağımı pek sanmıyorum.

biraz araştırdığım kadarıyla kendisi devletçi robin hood gibi bir figürü savunuyor.

yani fakir değil de zengin vergiyi hanutuyla devlete versin, devlet de o nispette refahı yükseltsin gibi bir ana fikri var kitabının.

fakiri korumak güzel tabi de zengini de ne kadar salak yerine koyacaksın sonuçta ki kazandığının yüzde %50-60'lık dilimini sana verecek?

tümüyle mantıksız olmasa da pek uygulanabilir olduğunu da düşünmüyorum.

devleti o kadar büyütüp ne yapacaksın o da ayrı bir tartışma konusu.

hee bu vergilerle kusursuz bir adalet sistemi kurup, makine düzeninde çalışan fair bir ülke kurabiliyorsan eyvallah.

bazı ülkeler vardır ki zengin de fakir de aşırı vergi verir, sonra o vergileri devlet yutar.

sana bana hizmet olarak değil de yöneticiye lüks olarak döner.

piketty'ye biri bunu anlatsa o kitabı baştan yazması gerekir.
(bkz: yirmi birinci yüzyılda kapital)
iktisat, işletme, çeko, maliye vs.'nin okula başlamadan önce okuması gereken kitaptır. Iraksama ve gelir paylaşımı meselelerinin analizi ve anlayış uygunluğuna göre sunulması açısından iyi bir kitap. Detaylı analizde daha sonra yapmaya çalışacağım.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar