bugün

son zamanlarda kimi çevreler tarafından yapılan büyük bir yanlışlıktır. bu mücadele eylemine savaş diyen öküzler; savaş ve barışın kelimesel, politik anlamından bihaberdir. bilindiği üzere politikada savaş ve barış iki egemen devlet arasında olur.
fakat şu anki durumda, tsk'nın karşısında bulunanların herhangi bir devlet statüsünde olmamaları veya bir kesimi temsil etme görevini icra etmemeleri bu terörle mücadelenin savaş kapsamında değerlendirilmesini olanaksız kılar.
kaldı ki, zaten, bu mücadeleye savaş tabirini kullanan insanların kimlikleri ve hangi doğrultuya hizmet ettikleri açık. bunu diyenler teröristlere gerilla veya kurtuluş savaşçısı da derler. şehit olan türk askerlerine de şehit kelimesini kullanamazlar.

bugün, ismini vermek istemediğim bir gazetede de böyle bir tabir vardı. tvde gösterilecek filmden bahsederken güneydeki mücadeleye savaş deme cüretini gösterebilmişler. hı, o gazete zaten yeni bir gazete olduğu için bazı kelimesel hatalar da yapmakta. belki de, yukarıda da dediğim gibi savaş ve barış kavramları hakkında bilgi özürlüdürler. anlayamadım, ama eğer bu ülkeye yıllardır savaşıyor muamelesi yapılmak isteniyorsa bu tehlikelidir. hem politikal olarak hem de sosyal olarak.
amerika'da ırak ve afganistan'a girerken "terörle mücale" demişti. ama abd'nin asıl amacını uzun uzadıya anlatmaya gerek yok. kısaca bunun adını herkes biliyor (bkz: bop)
bırakın bu iki devlet arasında olur ayaklarını. işinize nerden gelirse oradan tutmak hoş değil.
kktc'yi devlet olarak tanımayan bir çok dünya ülkesi var, şimdi orada bir savaş çıksa sen yine ezberlediğin politik argümanlarınla eee kıbrıs'ı da kimse devlet olarak kabul etmiyor o zaman bu bir şavaş değil midir diyeceksin.
eğer insanlar ölüyorsa (asker ve terörist) ortada karşılıklı bir çatışma durumu varsa, adı önemli değildir burada.
argümanlarınla bu ölümleri durdurmasın.

savaş olmasın adı, çatışma olsun adı önemli değil.
- dursun bu çatışma diyebilecek misin?
- insanlar ölmesin diyebilecek misin?
evet ; 10.000 asker, sayisiz tank, top, ucak v.b ile yapilan mucadele...
adini ne koyarsaniz koyun bu bir savastir.

(bkz: (#3060707)
sömürge aşamasına gelmeye barış, bilemedin istikrar diyen insandır. günü kurtarandır, bencildir, kendi günü kurtulduğundan ülkenin geleceğiyle zerre kadar ilgilenmez. çok var böyle.
terör örgütü mensuplarına insan sıfatını bile yakıştıramazken mensubu oldukları grubu sanki devletmiş gibi kabul edip yapılan mücadeleye savaş demek yanlıştır.yapılan askeri harekatın adı elbetteki terörle mücadeledir.
eğer o bölgeye olağanüstü hal sıfatını katıyorsa doğru olan eylemdir.
doğru veya yanlış bir şeydir bunu bilemem ama isminden çok içeriği önemlidir*..buna koymuş olduğun isim neyi değiştirir ki diye sormaya sebebiyet veren başlıktır.. adı ister savaş ister terörle mücadele olsun gerçekleşen olay bellidir..
*açıklama yaptıktan sonra başlığı referans aldım.. teşekkür ederim uyarılar için..
savaş kelimesini eğer devletler arası bir literatür için kullanıyorsak, terörle mücadeleye 'savaş' demek, terörü yapanları 'devlet' olarak sınıflandırmaktır. Fakat, mecazi bir anlam içerisin de her türlü fiziki veya pisikolojik zarar veren durumlar için 'savaş' kelimesi kullanılabilir.

Ne niyet ile söylendiği önemli dir. Siyasi mi? Mecazi mi?
"mahmut dersek ne farkeder, orada ölen herhangi birisi bu ismi kullanırsak geri gelecek mi?"...
pkk'ya kürdistan silahlı kuvvetleri demektir.

öyle ya, ismin ne önemi var ki ? nasıl olsa kuzey ırak'ta bir devletçik kuruldu, kırmızı çizgi falan hikaye oldu, istanbul'un göbeğinden "kürdistan silahlı kuvvetleri"nin mensupları tbmm milletvekili seçiliyor...vs.

ölen yine mehmetçik. belki de yarın ben olurum o mehmetçik.

ismin ne önemi var ki ?