bugün

beyni peksimet olmuş kişilerin, panzere taş atan çocuklar için oluşturduğu tamlama.
Ne yaptığının farkında olmayan, aklı yıkanmış acınası çocuklar topluluğu.*
iltifattır aslında. panzere taş atacak irade vardır. polis yakaladığı vakitte altına işerler .

bir de pkkcı medyada mahsun haklı gibi empoze edilirler.
birilerinin, bu tür eylemler için yönlendirdiği piçlerdir.
(bkz: bismil de yapılan okula kütüphane yapalım/#8781340)
kandırılmış ve kullanılmış piçlerdir.

özellikle doğuda olmak üzere pkk sempatizanlarının yapmış oldukları eylemlemlerde öne sürülen çocuklara karşı kullanılan bir söylemdir.
(bkz: taş atan o çocuklar büyüyünce ne atacak/#8580415)
(bkz: taş atan çocukların affedilmesi/#8816066)
(bkz: çocuklar)
ne kadar da beyinlerine girilmiş olsa çocuklardır onlar. ağır cezada yargılanmaları saçmadır.
bir çocuğu 1 saatte gaza getirip o işi yaptırabilir herhangi bir insan. aklı tam olgunlaşmamış birine, erişkin muamelesi etmek de ayrı bir olgunluktur.
(bkz: taş atan çocuklar)
ayrıca karşılarındaki tank olduğuna göre burada amaç zarar vermek değil, dikkat çekmektir.
yumurta atan üniversitelilerle karşılaştırıldığında daha masum duruyor bu çocuklar.
"piç" değildir,çocuktur,herkesin zoraki geçirdiği zamandır.
allah aşkına nerde yazar,hangi dinde,hangi kitabta vardır;bi masuma,günahsıza hakaret etmek,ona beddua etmek!

hepimiz çocuktuk;anne,baba denen şeylerin komutlarıyla büyüdük,onların talimatıyla şartlandık.kim demiştir ki:"ben çocukken,ben babama,anneme isyan ettim.gittim bu evden kendim oldum!"
biraz insaf,merhamet ve günümüz empatisi.