bugün

kafa sikmektir. böyle tipler birkerede ne anlar, ne de anlatabilir.
kimi yazarın sıklıkla yaptığı hadisedir.

(bkz: jamal sellami)
ekseriyetle aynı şeylerin her gün yapılmasıdır. kimisi bu durumdan mutludur kimisi de bunalıma girebilir.
(bkz: monoton)
takılı kalmışlıktır.
çoğu gün birbirine benzer şekilde doğar, çoğu bebek birbirine benzer şekilde ağlar, çoğu çocuk oyun oynamayı sever ama hepsinin şekli birbirinden farklıdır.

aynı şeyleri tekrarlamak; doğmayı, ağlamayı, oyun oynamayı hep aynı görmek ve aralarındaki farklılıkları ayırt edemeden yaşamaktır.

yaşananlar birer birer benzemeye başlarken, hislerin yozlaşması kaçınılmaz. tekrara bağlayan anlar yapışıyor ellerimize, bakışlarımıza, aşklarımıza.
Koca koca milyon dolarlık köşe yazarları bile eski makalelerini yayınlarken bedava yazan sözlükçü için gayet makul olan bir durum.
rutin, monoton vb. kelimeler de kullanılabilir bu cümle yerine. rutin işte.
Biraz sonra uyumak, sabah kahvaltı yapmak, rutin işlerle uğraşmak, yemek yemek, tuvalete gitmek ve akşam yine uyumaktır.