bugün

Sırplar yıllarca Arnavutlar ve boşnaklara pis Türkler defolun diyorlardı.

Bulgarlar da aynı şekilde pis Türkler defolun diyorlardı.

En sonunda bu insanlara türk oldukları için saldırdılar ve kovdular. Ve bu insanlarda kendilerine türk dedikleri için Türkiyeye geldiler.

Osmanlı bir balkan devletiydi. Daha istanbul ve Karadeniz Osmanlı toprağı değilken Balkanlar Osmanlı toprağıydı.

Osmanlıyı kuranlar balkanlılar. Çoğu asimile olup Türkleşti türkçe konuştu.

Şimdi Suriye'den kaçanlar türk oldukları için mi şiddete maruz kaldılar?
--spoiler--
bak bakayım çok anlaştığımız sevgili arnavutlara osmanlıyı manevi olarak yıkan büyük travmaya yol açan sevgili arnavut isyanlarına, ilk isyan eden millet balkanlarda arnavutlar lan.
--spoiler--

Madem Türk olmayanlar bu kadar isyan ediyor, bela oluyor ne diye Ümmet de ümmet diye dolanıyorsunuz zuhahaha. Din kardeşi kisvesiyle ülkeye zorla doldurduğunuz Suriyeliler isyan ediyor onlara da kalk iki laf et tutarlılığını görelim

--spoiler--
cumhuriyet dönemi farklı zaten vatandaşlık bağıyla bağlı olmak yeterli türk olmak için.
--spoiler--

Şimdi de Kemalist/Atatürkçü mü oldun nihavendciğim? Yahu Kemalist kadroların ulus devlet modeline ve milliyetçilik anlayışına karşı olan sen değil misin?

--spoiler--
yani şanlıurfa, siirt, mardin, hatay vs. illerimizde milyonlarca arapça konuşan arap kökenli vatandaşımız var. ülkeye bağlı vergisini veren, askerliğini yapan, ne mutlu türküm diyen arap kökenli vatandaşlar bilmem kaç milyon, onlarla da sorunun yoktur inşallah? arap kökenli onlar sonuçta.
--spoiler--

Ben o Arapları "Arap" saymıyorum nihavendciğim, keza kendileri de Araptan ziyade Türk olduklarını söylüyorlar Hatay, Siirt illerinde böyle hatta oradaki birçoğu da Ülkücü veya Sol Milliyetçi oluyor ama onun sebebi yine Kemalizmin Milliyetçilik ilkesi, sizin dediğiniz modelde olsaydı çoktan Suriye ve Irak'a katılmak için isyan etmiş olabilirlerdi.

--spoiler--
tabi tabi elhamdülillah çerkeslere de türk dedik çok şükür.
--spoiler--

Hiç konuyu sulandırma niho. Açıkça Manavlara Kafkas halkı diyen. Nogaylar, Karaçay-Malkar, Kumuklar, Osetler, Çeçenler gibileriyle Çerkezler arasındaki farkı bilmiyorsun. O sebeple sözlerine itibar edene yazık demekten başka bir şeye gerek yok.
--spoiler--
sırplar yıllarca arnavutlar ve boşnaklara pis türkler defolun diyorlardı.

bulgarlar da aynı şekilde pis türkler defolun diyorlardı.
--spoiler--

güzel kardeşim türk demeleri müslüman oldukları için. her ne kadar siz kabul etmeseniz de türk=müslüman=türk bu böyle.

--spoiler--
şimdi suriye'den kaçanlar türk oldukları için mi şiddete maruz kaldılar?
--spoiler--

suriye'den kaçanlar diktatör esed'e muhalif oldukları için katliama maruz kaldılar, kaçtılar.
hani malum diktatör diktatör diyorsunuz ya işte görün diktatörü, diktatör böyle olur. herif rusların da yardımıyla 400 bin muhalifi öldürdü, şehirlere bombalar indirdi el insaf be kardeşim.
Suriyeli olmaları...

not: yahu şunlara açıklama yapmayın, hepsi her şeyin farkında salağa yatıyorlar. ( umarım öyledir )
Almanya'ya göçmen olarak giden ilk nesil Türkler, sebepli sebepsiz üzülür, orada burada oturur ağlarlar, memleketlerini özlemle anarlarmış. Yaşım yetmiyor belki; ama bunu herkes anlatıyor. Allah aşkına; siz hiç kenarda köşede oturup ağlayan bir Suriyeli gördünüz mü? Gördüm, diyen varsa, ona demek isterim ki; has skechers oradan! Üstelik bu dürzüler savaştan kaçtılar, öyle değil mi? Yapmayın bunu! Paşa paşa; olmazsa seve seve gidecekler. Ama öyle ama böyle... Balkan göçmenleri ise; bizim canımız, ciğerimizdir. Elma ile armudu karıştırıyorsunuz.
Orospu çocuklarının göremeyeceği farktır.
--spoiler--
arnavutlar çerkesler çeçenler boşnaklar pomaklar nasıl bu ülkede yaşıyorlarsa suriyeliler de yaşayacak. anadolu böyle bir coğrafya. tarih boyunca balkanlar ve ortadoğu arasından hep göç alıp vermiş bir yer.
--spoiler--

O aldığı göçler sebebiyle nice devletler yıkıldı peki enternasyonalist kavasım benim? 10 milyonun 6 milyonu Suriyeli şimdi bunlar su krizi sebebiyle ileride Türkiye sınırları içinde Suriye lehine eylem yaparlarsa ne yapacaksınız? "Omo Onodolo Boylo" diye dolanmanız da pek fayda etmeyebilir zira.

Ayrıca yazdık yine Bilale anlatır gibi anlatalım Arnavut, Çerkez, Boşnak Osmanlı ve Türkiye'nin erken döneminden beri Türk milletine entegre olmuşlar, bu insanlarla birlikte yaşandı, araplar ise sadece yönetildi. Ama şu farkı anlamayacak idegoglarımız var. Olur öyle iQ ile doğru orantılıdır.
--spoiler--
tanıdığım suriyelilerin çoğu işinde gücünde zararsız insanlar. senden daha az tehlikelidir emin ol.
--spoiler--

Ben 515 Haşimi diye çete kurmuyorum bebeyim. Dert etmeyesin.

--spoiler--
bu yönden zaten entegre oldular.
--spoiler--

Ucuz iş gücü olmak entegrasyon muymuş zuhahaha. Kafalar bu olunca sonuç da bu kaç tanesi Türkçe konuşuyor, Türk eğitim, tarım, sağlık sistemine entegre? Hiçbiri. Üstüne vergi olarak bunlara harcanan Türk halkının cebinden çıkıyor. Entegrasyon olsa zaten Türk ve Suriyeli kavgaları çıkmaz.

--spoiler--
ingilizlerin fransızların cetvelle çizdiği sınırlar senin beynini de sınırlandırmış.
--spoiler--

Zuhahaha zaten Suriye'yi Fransız, Irak'ı ingiliz kurdu ama nasıl kurdu işte onu soracak iq seviyesi önemli. Osmanlıya karşı Fransız ve ingilizle pan-Arabizm için birlik olan Arap aşiretleri sayesinde. Boşuna demiyoruz ümmetçilik tek taraflı bir romantizmdir diye.

--spoiler--
su sorununu dert edene kadar israil'in genişleme politikasını dert edin. büyük resmi asla göremeyeceksiniz bu gidişle.
--spoiler--

israil'in vaat edilmiş topraklar/arz-ı mevud'da ki genişlemesi uğruna bölgenin araplardan arındırılmasını savunan ben değilim büyük resmi görmek için de Iq seviyesi önemli
Tek fark arapçanın levant lehçesini konuşmalarıdır.işlerinde türkte vardır fakat bağzıları kendini avrupa lordu sandığından ayrımcılığa uğramaktadırlar.yoksa atıyorm arnavutların bu ülkeye verdiğı zarar neyse onlarınkide okadardır.