bugün

brian joubert'le çekişmeli şampiyonalara imza atan kişi.
aynen alexei yagudin'le evgeni plushenko gibi. senelerdir rus patenlerin çekişmelerine ev sahipliği yapmış pistlere yeni bir soluk getirmiş sporcu.
sakatlığı nedeniyle 23 yaşında pistlere veda eden isviçreli patenci. Erkekler artistik patinajda, 2005 ve 2006 yıllarında dünya şampiyonu olmuş, 2006'da Torino'da düzenlenen kış olimpiyatlarında da gümüş madalya almıştı.
dönüşleriyle * bir numara olmuş, hafızalardan silinmeyecek patencidir. yarışmaları bırakmasına rağmen stars on ice ve art on ice gösterilerinde yer almaktadır.
2010 olimpiyatlarına katılmayı düşünüyormuş kendileri. 26 temmuzda iki haftalık bir çalışma kampı için toronto ya uçuyor. brain orser'ın grubuyla en iyi şartlara sahip olduğunu düşünüyormuş ayrıca fizyoterapisti Marla Pichler da onunla toronto da olacakmış.
dün gala programında kendisine bir kez daha, bir kez daha hayran bırakan "buz pateni sanatçısı" jacques brel'in eşsiz sesi lambiel'in ifadesi, spinleri, kayışı... tek kelimeyle mükemmeldi.
kesinlikle çok estetik bir duruşu olan patenci. buza daha çok yakışanını görmedim. evgeni plushenko'nun bilhassa vancouver'da gümüş almasıyla artan ezik açıklamaları ve tavırları nedeniyle kendini küçük düşürmesiyle, lambiel gönül tahtıma yalnız başına kurulmaktadır artık.

bir de epeydir düşünüyorum birine benziyor ama kime diye, şimdi farkettim audrey tautou'ya benziyor çok. bir tek bunun gözleri daha küçük.*
"audrey tautou mu? hani nerde?" diyenler için gelsin: http://4.bp.blogspot.com/...600full-audrey-tautou.jpg

"lambiel'i göreyim" diyenler için: görsel

"bakayım ne kadar estetikmiş" diyenler için: görsel
kesin karar verdim galleria'ya gidip yıllardır öylece izleyip, zaman zaman kahkahalarla güldüğüm insanların arasına katılarak paten kaymayı öğreneceğim ben bu adam için. sonra da yaptırırız bir çikolata bir çiçek, swiss air'la doğru yanına uçuzlarız. gerçi isviçre, çikolatanın memleketi, belki de duty free'den alırız. evet, evet daha mantıklı. önce hayranım sana'yı söylerim*, sonra da her şeye hazırım seninle patlatırım bir güzel. finali de buz pistinde elele dance me to the end of love eşliğinde dans ederek yaparız artık. *
2010 vancouver kış olimpiyatları sonrası ara vermeden yoğun programına dalmış ve isviçre'nin zürih ve lozan şehirlerinde art on ice adlı şovda sahne alıp, anastacia'nın şarkıları eşliğinde muhteşem performanslar sergilemiş olan uğur böceğim, buz prensim.

ardından amerikan abc kanalında thin ice adlı programa katılıp, ilk kez çift halinde sanatını sergiledi. partneri eski olimpiyat şampiyonu shizuka arakawa ile magic touch ve get me bodied eşliğinde iki harika performans sergilediler ancak "bu yarışmada kural yok" diyen jürinin kendileriyle çelişen yorumları ve puanları nedeniyle yarışmayı 3. tamamladılar. ilk gece internet oylamalarında birinci olmuşlardı üstelik. bilhassa get me bodied performansı müthişti bence, genellikle kalbimize dokunan, lirik performansların üstadı lambiel'imizi hip hop dans figürleri yaparken görmek çok keyifliydi.

şu an rusya'da bulunan stephane, bir hafta içinde isveç'te ve japonya'da şovlara katılacak, ardından çek cumhuriyeti, romanya, almanya gibi ülkelerde evgeni plushenko ile şovlara katılmaya devam edecek. böyle yoğun bir programı olması, biz hayranlarını* endişelendirse de, "tutkuyla sevdiği sanatını, en keyif aldığı şekliyle insanlarla paylaşıyor olmaktan mutluluk duyduğunu ve çok iyi hissettiğini" sık sık dile getirerek içimize su serpiyor neyse ki.

eğlenceli get me bodied performansı http://www.youtube.com/watch?v=f36f_TbSACg

anastacia'nın in your eyes performansı ve stephane http://www.youtube.com/watch?v=TRqmpsbRgJQ

tonks iftiharla ve aşkla sundu*.
25 yıl önce bugün dünyaya teşrif etmiş le petit prince. hep mutlu olasıca. eşsiz gülümsemesi yüzünden hiç silinmesin, huzura, neşeye sarmalansın. anne babasının ellerinden öper, yaradanına kurban olurum.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar