bugün

star wars serisi gerçeğini ifade eden tümce.

star wars ile ilgili bir çok materyal, yapım çıkmış ama tabii ki bahsettiğim, 6 filmden oluşan yılların ziyan serisi.

o kadar övdüler ki, ben de bir bok var sandım. kaldı ki, bilim kurgu filmlerini de seven, entelektüel ve aydın bir kişiliğim ama bu filmin yapıtlarını 4-5-6 ve 1-2-3 olarak izlerken gerçekten ne kadar da sıkıldığımı, canımın darlandığını gördüm. belki, 2005'deki yapım iyidir diye en son filmi bile izledim ama bok gibi çıktı o da. tam oniki saat, hayatımdan çalınmış oldu böylece. oniki saat lan; adamı sikerler yani; ben de bu filmi bana önerenlere; güc'ün kimde olduğuna aldırmadan kafa attım.

mazgal'dan üfler gibi ses çıkaran dark father çakması darth vader, yok kenobi; yok bilmemne. yok güç, zart zurt. jedi şövalyelerinin güç dediği şey de; birkaç nesneyi yerinden oynatma çocukluğu; süper güce bak. master yoda bir tane de ufaklık var; kendini hoca zannediyor; bir tane patlatsan sönüp gidecek, te allaaaam ya.

her yanı abd faşizan sinema tarihinin klişeleriyle dolu, ucuz ve sıkıcı bir film. uzayda gereksiz hareketler ve yeşilçam tadında bir senaryo.

dünyayı kurtaran adam bu film serisinden daha eğlenceli ve daha keyifli monako; her alanda eline verir, ehe.
bir gerçek değil fikirdir.katıldığım bir fikir hemde.fakat bu kadar hayranı olduğuna göre saygıda duyuması gerekir.
-star wars abartılmış tırt bir filmdir!
-ne diyon lan! shhh...yakalayın şunu tıshhh...
-bokunu yiyeyim darth vader abi ben ettim sen etme, ışın kılıcına kurban abi...
star wars çok çok uzak bir galakside yaşanmış gerçek bir efsanedir. gerçektir. film falan olmadığını için de zaten tırt değildir doğal olarak.
seri (film değil yani) 6 filmden oluştuğu için tırt değil, tırtıl olur.

O değil de reklamdaki darth vader a hastayım. zın zınnn.. pat sandviç, el kafada.

zınn zınnn... araba farları açıl... bir o yana bir bu yana bak. ileride oğlum olursa adını tırt vader koymazsam, bilim adamı değilim.
sevgili yazar'a bir doz imperial march hediye eder daha sonra dark side'la başbaşa bırakır kaçarım.

unutmadan may the force be with you
onu bunu bilmem de hacı şöyle bir gerçek var:

(bkz: george lucas ın star wars tan götürdüğü para)
bir harf farkla starwars'ı trt filmi yapabilecek olan önermedir. oysaki fark çok daha fazla. trt önümüzdeki yirmi otuz yılda bile böyle bir film yapamaz.
zamana göre görecelidir.
(bkz: sözlükteki liseli yazarlar)
revenge of the sith bölümünü izlemediğini düşündüğüm bir kişinin önermesi.
kişisel bir görüştür. bana göre ise tam tersini ifade eder. zira star wars tan sonra dini akım bile olmuştur.
STAR WARS U BiLMEM AMA STAR WARS U ABARTANLARIN ABARTILDIĞI BiR DÜNYA BU.
gerçekliği haşince tartışılacak şeydir. zira 6 film toplam 797 dakika etmekte, bu da yaklaşık 13 saat 20 dakika etmektedir. ayrıca star wars isimli sadece bir film vardır, o da 1977 yapımı şu filmdir: http://www.imdb.com/title/tt0076759/ *
bu yazıyı yazan adam filmleri neresiyle izlemiş diyemeden geçemiyorum. adamlar 80 li yıllarda öyle bir film yapıyor, sen kendi sinemana bak.

hayır bizim sinemamızı aşağılıyor değilim, film için -ki dünya çapında bir film- nasıl böyle konuşursun akıl almıyor.

önermeyı yapan arkadaş ve bu düşünceyi destekleyenler o zaman ki şartlara göre kıyaslamıyor sanırım, teknoloji vs. den bahsediyorum, senaryo gayet akıcı başarılı bir kurgu, neden senaryosuna laf attın anlayamadım,

episode five göz açıp kapayıncaya kadar bitmişti.

velasıl izlenmesi gereken bir seridir, tamam düşüncelere saygılıyımda bu filmin hakkı yenmemeli, yenemez.
yanlış bir tespit.

hangi senede çekildi o filmler haberin var mı la?
dünyanın en harika şeyidir star wars.
Çarpılırsınız.
evet ilk çıktığı zamanlar teknoloji o kadarda iyi değildi fakat şu zamanda abartılması bencede biraz şov.
ilk çıktığı zamanlardaki teknoloji göz önüne alındığında ve bu kadar seçeneğe sahip olamadığımız gerçeğini de göz önünde bulundurursak, nitekim efsoydu tabir-i caizse. şimdiler de sektör malumunuz seçenekler gırna. geçmişten gelen bir tattır efendim ve bundandır star wars' u sevmeler.
nick-entry uyuşmazlığı. .
çekildiği 70'li yıllarda popüler olan aşk, romantizm, savaş temalı flmler furyasında büyük riskler alınarak filmi çekilen george lucas'ın hem senaristliğini yapıp hem de yönettiğı 38 yıllık süre zarfında kendi evrenini, kendi inanışlarını ve kendi dilllerini yaratan kazanç bakımından 38 yılda büyük bütçelere dönen (yaklaşık 32 milyar dolar) asla bir zaman ve mekan kavramı yaratmayan filmdir. film sanıldığının aksine sadece bilim kurgu öğeleri içermez. hatta dikkatli izlendiğinde demokratik senato'nun oylama ile imparatorluğa dönmesi günümüzde ülkemizin demokrasi sınavlarını anımsatmaktadır. yalın anlatım dili, olayların anlaşılabilir olması filmi izlenebilir kılan diğer öğelerdir. karakterler titizlikle hazırlanmış ve senaryo'da yer alan en küçük ayrıntının bile telif hakları korunmuştur.

ilk film'in tutması ile hollywood bilim kurgu filmlerine yönelmiş, star trek star wars'ın başarısına yaklaşabilen tek film olmuştur. 1980 yılında serinin 2. filminin çekilmesi ile battlestar galaktica serisi piyasaya çıkmıştır.

film'in müziklerini john williams hazırlamış ve sadece film müzikleri ile 1 kere akademi ödülü ve defalarca diğer yarışmalardan ödüller kazanmış epey çokça da aday gösterilmiştir.

şimdi bu bilgiler doğrultusunda bu filme tırt diyen bir vicdansıza denilebilecek tek şey azıcık popona bak da yiyorsa daha iyisini sen yap demek farzdır.
hayırlı tırtlar arkadaşlar diye başlamasını beklediğim tam da etuu arkadaşımızın kalemi olan bok atma cümlesi.

evet star wars tam bir tırt. hala daha ülkende 1 tane uzay filmi yapılamamış yapılan komedi filmlerinde bu filmdeki görseller kullanılmış hala bok atıyorsun.

at olum at anca bok at.
netliği tartışılmaz bir gerçektir. bu film için sinemalarda sabahlıyorlar, hey allah'ım ya.
(bkz: elimlen gonuş)
iddia sahibine i find your lack of faith disturbing denilmesi gereken iddia. gidin gaptan amarika izleyin siz.
abartıldığı doğrudur ancak tırtlığı tartışılır.