bugün

(bkz: solid state drive)
stopping sight distance.
(bkz: solid state disk)
(bkz: ssd)

bir de 7sd yani seven segment display'e karşılık gelmektedir.
görsel
Eski sabit disk sürücüleri yerine kullanılacak yeni nesil depolama şekli. Avantajları daha az enerji tüketimi, dayanıklılık, daha fazla performans olarak sayabiliriz. Eski sabit diskler gibi hareketli parçaları* yoktur. Kısaca mantığı birbirine bağlanmış usb flash bellekler gibidir lakin çalışması sorunsuz ve bir bütün halindedir.*
ide'den bağlananları çıkmadıkça 1-2 sene daha iş yapmayacak disk.
an itibari ile 240 gb kapasiteli olanları yaklaşık 1300 tl olan disktir.
Bunların bu kadar hızlı olduğunu bilmiyorum. Birkaç ay evvel arkadaşımın Samsung 9 serisi laptop’ında denedim de öyle öğrendim. Ciddi bir hız farkı yaratıyor cidden. Ha EkspressCache’den çok farkı var mı? Bence yok. O yüzden sırf SSD için bu kadar para vermem şahsen.

Peki bu SSD’yi kötü yapar mı? Asla. Adamlar yapmış. Ama ben ucuzlayana kadar EkspressCache’li chronos’umu kullanacağım.

(bkz: samsung Chronos)
(bkz: express cache)
windows 7 ile trim desteğini otomatik olarak açan ve bu sayede ömrünü uzatan yeni nesil depolama birimi.

yalnız hâlen pahalıdır.
pc de çığır açmıştır, performans bi harika 4 saniye de pc açılıp kapanır o derece. yalnız fiyatı çok yüksektir.

60 gb ssd alıp içine sistem kurulup hdd de normal olarak kullanılırsa ekonomik bir çözüm olur.
bu da minisidir:
görsel
en küçük kapasitelisi 16 gigabaytlıktır. fiyatı ise 90 liradır.
piyasada en yüksek kapasitelisi 480 gigabaytlıktır. fiyatı ise 1875 liradır hepsiburada.com da.
kampanyaları psikopat gibi takip edip 120 gb kingston v30'u 200 liraya aldığım canavar gibi drive. bilgisayar inanılmaz hızlı açılıyor. yüklemeler inanılmaz hızlı işliyor vs vs. her şey çok hızlı. lan linux mint 5 saniyede açılıyor resmen. üç beş kuruşu olup da teknolojiye para vermekten kaçınmayacak herkese tavsiye ettiğim teknolojidir.

http://www.kingston.com/us/ssd/vplus#sv300s3
makinanın hızını yaklaşık on kat artırıyor, daha ne olsun?
Flash bellek tarzinda entegrelere kaydeden hard disk. Donen yada herhangi hareketli bir parcasi yoktur. Sabit disk taniminin hakkini verir.
(bkz: sedat software dart)

dart oynamayı seviyorsa demek.
bilgisayarımın 5.1 lik puanını 7.5 e çıkaran, usb 3.0 ile saniyede 550mb veri aktarabilen nadiren kibrit kutusu kadar, sıkça sigara paketi boyutunda hızlandırılmış über veri yazma aktarma disk'i ve/veya cihazı.
görsel
görsel
görsel
2 yıl kadar önce aldığım ve hala çok iyi olan 'iyiki para verip aldım lan' dediğim nadir aletlerden olan, hdd belasından kurtulmama vesile olan güzel cihaz.
Macbooklarin hdd icin kullandigi disklerdir flash teknolojisine sahiptir acaip hizlidir kendileri.
yeni nesil flash depolama aygıtı. her yeni çıkan teknoloji ürünü gibi ilk çıktığında fiyatlarının yanına yaklaşılamazdı, allahtan şu sıralar demini bulduda kullanma şansım oldu.

hdd ile arasındaki hız farkına bakıldığında bir bilgisayar programcısının vazgeçilmezleri arasında yer alacak gibi gibi gözüküyor. yalnız usb3.0 olayına dikkat etmek gerek diyelimki dizüstü bilgisayarınızda usb3.0 desteği yok ve siz bilgisayarınıza ssd bağladınız bu durumda ssd'nin sunduğu okuma-yazma hızının yarısı performansı bile alamayacaksınız bu şekilde bile hdd'den daha hızlı olduğu ayrı konu

bilgisayarımın usb.3.0 veya usb2.0 olduğunu nasıl anlarım diyenler olacaktır usb3.0 bilgisayarlarda usb portlarının içerisi mavi oluyor ayrıca işlemcinizin kodu 4 rakamlı ise (örneğin i7-2670M, i5-2450M vs. gibi) usb3.0 desteği vardır, eğer işlemcinizin kodu 3 rakamlı ise (örneğin i7-740M, i5-480M vs. gibi) usb2.0 desteğiniz var demektir.
Bilgisayarınızın performansını çok çok yukarı çekecek bir donanımdır,geleneksel harddisklere göre veri aktarım hızları inanılmazdır.
7 dakika da windows kuruluyor.
Oyunlarda yükleme süresi dışında faydası olmayan , windowsun hızlı açılmasına ve veri aktarım hızını yükselten donanım aracıdır. 240gblık olanı bile zar zor yetmektedir.240dan fazlası hala çok pahalıdır. Benim sadece video arşivim 2tb iken veri aktarım hızı yüksek olsa ne olur olmasa ne olur?

Zamanın ötesinden gelen - ye edit : Ben bu entry 'i yazdığımda piyasa da 540 gb ssd bulamıyordun + çok pahalıydı . Artık çokucuzla dı alınabilir fiyatlara geldi.
Veri aktarım hızını artıran, hdd'ye göre 2-3 katı performans sağlayan donanım. Masaüstü bilgisayarınızın performansını artırmak istiyorsanız ram veya ekran kartını güçlendirmeniz daha mantıklı olacaktır. Çünkü bilgisayarın çok kısa sürede açılıp kapanması dışında gözle görülür bir fark yaratmaz. 3 boyutlu modelleme yapan biri olarak hiç forumlarda yazıldığı gibi bir artış gözlemedim. Dizüstü bilgisayarlarda performans artırıcı fazla hamle yapamadığınız için eklenebilir ancak dizüstünü satacağınız zaman bilgisayara eski hdd'yi koymayı unutmayın. yoksa 300-400TL verdiğiniz ssd de güme gitmiş olur.
pc'yi saniyeler icinde acan, standart 7-8 gb bir oyunu bir dakika gibi bir surede yukleyen ve sifir gurultu yapan guzellik.