bugün

eskiden ben de tüm intiharları saçma bulurdum. herkes sanki benim gibi normal bir hayat sürüyormuş gibi zannederdim galiba bilmiyorum ama zamanla empati yeteneğim gelişti sanırım ve dünyada o kadar çok acı çeken insanın olduğunu farkettim ki kendi çapımda dehşete düştüm.

intihar bir tercih değil galiba. bunu yapanların başka çıkış noktası olmadığını düşünecek kadar kötü bir durumda olsa gerekler ki tüm dünyadan vazgeçebiliyorlar.

elbette yapılan dogru bir eylem değil ama eleştirirken karşı tarafın duygu ve düşüncelerini de hesaba katarak eleştirmek gerekir.
Herkes kendi acısını ve kendi yaşadığını bilir. Acisi ve ızdırabı katlanamayacak bir noktada olabilir. Intihari düşünen kişi zaten mantığını kaybetmeye başlamıştır, doğru düşünemiyordur. Başını yastığa koyunca uyuyabilen insanla , sabahlara kadar ağrı çeken insan aynı olamaz .
herhangi bir şey intihar sebebi olabilir. ölüm her şeyin son bulmasıdır. bu da intiharı mantıklı bir seçenek olarak kılabilir. yaşamayı çok seviyorsan veya ileride de olsa sevme ihtimalini görüyorsan intihar etmiyorsun zaten. onun dışında birey ben bu acıları çekmek zorunda değilim deyip intihar edebilir.
intihar eden kişilerin hayata karşı bir amacı olmadıklarını düşünüyorum. Kendilerini bu hayata karşı gereksiz hissediyorlar. Hayalleri yok. Acizler. Yazık onlara :(
bir abi vardi kemik kanseri.tedaviyi reddetti ve kisa sure icerisinde öldu.

hatta bir sure otenazi istemisti.
sırf sağlık sorunundan intihar etmez zaten insan. başka dertleri de birleşince o hale gelir. dert derdi açar büyür iş.
evet olabilir çok şükür ki başkasına muhtaç hâlde değilim ekden ayaktan kesilmedik sağlığımız yerimizde ama allah korusun yataklara düşüp başkasına muhtaç hâle gelirsem ki o gün bir gün gelecek bunu gururuma yediremez intihar ederim.
iyileşme ihtimali düşük, uzun süreli ve ağrılı bir tedaviye sahip olan hastalıklar, doğrudan olmasa da, hastalığın kendi fıtratı itibariyle dolayli olarak ölüm sebebidir. Bunu intihara dönüştürmek hastanın kendi elinde olarak tedaviyi reddetmesidir.
intihar için en mantıklı sebep sağlık sorunu.

bu yüzden ötenazi olgusu, gerek hukuki boyutuyla gerekse felsefik ve piskolojik boyutlarıyla insanoğlunun kafasını kurcalamakta.

albert camus'un " hakiki ve ciddi bir tek felsefi sorun vardır: intihar" sözünü " hakiki ve ciddi tek intihar nedeni vardır: sağlık" şeklinde değiştirsek tam da yeri..