bugün
- sahurdayız uludağ sözlük14
- tesettürümle ak parti den chp'ye geçtim12
- klarnet calan sarapci koala 615
- manyak olmaya karar verdim12
- anın görüntüsü13
- gecenin şiiri9
- ramazan günü sokakta sigara içen insan13
- siyasal alevici şiiri8
- kuresel ikinma vs bik bik17
- sözlük yazarlarının ilişki tercihleri11
- ölünce ne olacak18
- atatürkün cenazesinde bulunan nazi subayları15
- suriyede linç edilen alevi11
- ulu önder öcalan15
- arkadaşlar kalktı11
- nihat hatipoğlunu aç nihat hatipoğlunu10
- aykolik sürekli nereye gidiyor21
- başıboş köpek sorunu11
- erkeklerden kızlara tavsiyeler16
- perva sozlük9
- 2028 rte balkon konuşması9
- hem regl hem de oruçlu kız22
- 10 mart 2025 sdg teslim oldu23
- küresel ıkınma18
- v a m p i r o v10
- cadılık eğitimi almak10
- sözlük yazarlarının 2053 yılı hedefleri14
- mhp'nin başına apo geçse olası mhp'li yorumları9
- rüzgar esse cehape demek9
- instagramı facebooku twitteri olmayan erkek8
- pkk'nın kurucu önderi10
- kızlara yürümeme taktikleri9
- kızlara yürüme taktikleri18
- 199911
- müzisyen biriyle sevgili olur musunuz18
- bu yaz hayata geçirilecek planlar22
- targeted individuals12
- türk rock müziği13
- küfürlü konuşan kadın9
- 40 numara ayakkabı giyen kadın10
- bir sözlük kadını ile kahve içmek11
- arkadaşlar neden entry girmiyorsunuz8
- en güzel yaş18
- kola vs ayran10
- aykolik bugün nereyi gezdi sorunsalı8
- yazarların son yaptığı yemek11
- hayattan sıkılmak20
- the merich10
- en çok gıdık aldığın bölge11
- kızlar kıllı erkekleri sever mi23
sağcılardan kasıt kesinlikle ülkücüler değildir. her türlü sağcı cahildir. beyin fakiridir. net.
yanlıştır. ne solcular überzekadır ne de sağcılar gerizekalıdır.
bana kuran yeter deyip onuda ayda yılda bikez okuyup başka kitap okumamalarından kaynaklanan durum. halbuki peygamber ilim çindede olsa gidin alın demiştir. bide buna milliyetçilik eklendimi * cahillik diz boyu olur.
yıllardır solcular kendi tariflerini sağcılar üzerinden yaptığı için
ne söyleseler, (zaten işe yarar bir şey söylemezler) bugün kendileri hakkında ne demişler diye okunur.
ne söyleseler, (zaten işe yarar bir şey söylemezler) bugün kendileri hakkında ne demişler diye okunur.
solcular hep NASA da çalışır. Einstein ile yarışır... Böyle algıları olanlar solcudur.
cahil olduklarının yanında birer salak oldukları birer aptal oldukları da bilinir bunların.
öyle salaktırlar ki bütün gün götünde gidip gelen patronların onları sömürmesini görürler yine de düşman olarak solu görürler.duble salaklar.
öyle salaktırlar ki bütün gün götünde gidip gelen patronların onları sömürmesini görürler yine de düşman olarak solu görürler.duble salaklar.
biraz düşününce varılabilecek sonuçtur. hoş sağcı ya da solcu derken ne kastedildiği ise son derece muğlaktır. tkp ye sol denilmekteyken, ip ye de hatta chp ye bile sol denilmektedir. kötü marx yorumlarına solculuk süsü verip malı götürmek çağımızın modasıdır. kırda bayırda ölenlerin ise taptıkları bir hasan sabbah ları vardır.
solcular taş atar,
kapı çerçeve indirir,
ama aydınlammacı hisseder kendilerini.
kapı çerçeve indirir,
ama aydınlammacı hisseder kendilerini.
solcular azınlıktır, sesleri çok çıkar, meydanı boş zannederler, birşey olduk sanırlar. sağcılar(hakiki anlamda) her an düşünmeleri gereken bir varlık olduğu için her hareketlerine dikkat etmek zorundadırlar, her istediklerini yapamazlar ama onları diriyken tanımasanız da ölüyken tanırsınız.
bsg denilesi tespittir. türkiye üzerinden değerlendirildiğinde sağcıların ezici çoğunlukta olması ve haliyle de doğru orantılı olarak cahil saysının da bu kesimde fazla olması ve bunlardan da etrafımızda mutlaka bulunması ilk başta tespiti doğrular gibi gözüküyor ama oran/orantı işe girdiğinde tespit yanlıştır.
kültür, düşünce, bilim, ilericilik vs denince aklımıza gelen ilk kıta olan avrupa için ise tam bir zırvadır.
avrupa'da isveç, ingiltere, fransa, almanya, isviçre dahil hemen hemen bütün ülkelerde -bir iki dandik ülke dışında- sağ hükümetler vardır. daha yaşadığı ülkenin dilini bilmeyen, hayatında kitap görmemiş , geldiği kabilesinin ilkel adetlerini avrupa'da sürdürmeye çalışan default olarak cahil olan varlıkların avrupa'da hangi partilere oy verdikleri ise kolayca tahmin edilebilir.
kültür, düşünce, bilim, ilericilik vs denince aklımıza gelen ilk kıta olan avrupa için ise tam bir zırvadır.
avrupa'da isveç, ingiltere, fransa, almanya, isviçre dahil hemen hemen bütün ülkelerde -bir iki dandik ülke dışında- sağ hükümetler vardır. daha yaşadığı ülkenin dilini bilmeyen, hayatında kitap görmemiş , geldiği kabilesinin ilkel adetlerini avrupa'da sürdürmeye çalışan default olarak cahil olan varlıkların avrupa'da hangi partilere oy verdikleri ise kolayca tahmin edilebilir.
türkiye'de ki solcu kadar cahildirler.
89 yıldır solu idare ettiklerindendir.
sadece kuran okumalarından değildir cahillik sağcıların. islamda üç zümre vardır böyle yönlü: solda olanlar, önde olanlar, sağda olanlar. solda olanlar sevilmez, sağda olanlar iyidir, en iyisi önde olanlardır.. quran derya yı denizdir ve tüm kitaplar onu açıklamak için vardır..
burdaki sağ, sol bizim siyasette kullandığımız mı?, size bırakıyorum. bence örtüşüyor.
kuran ı okudukça yeni bir şeye rastlarsınız hayatınızla ilgili. daha önce de okumuşsunuzdur o yeri ama farklı bir çarpıcı cümle vardır orada yeni okuduğunuzda bazen. derya i deniz demeleri bundandır birde quran a. sıkılmazsınız okumakla.
hz. musa nın çocukken suya bırakılma sahnesi, hikayesi vadır kuran da ve filmlere hep konu olmuştur. diğer olaylarda güzeldir. tefsiri zaten zevklidir.
her sağcıyım diyen sağcı değildir. 73 fırkaya ayrılan müslümanların sadece birinin doğru yolda olması olayı
burdaki sağ, sol bizim siyasette kullandığımız mı?, size bırakıyorum. bence örtüşüyor.
kuran ı okudukça yeni bir şeye rastlarsınız hayatınızla ilgili. daha önce de okumuşsunuzdur o yeri ama farklı bir çarpıcı cümle vardır orada yeni okuduğunuzda bazen. derya i deniz demeleri bundandır birde quran a. sıkılmazsınız okumakla.
hz. musa nın çocukken suya bırakılma sahnesi, hikayesi vadır kuran da ve filmlere hep konu olmuştur. diğer olaylarda güzeldir. tefsiri zaten zevklidir.
her sağcıyım diyen sağcı değildir. 73 fırkaya ayrılan müslümanların sadece birinin doğru yolda olması olayı
yürüyen merdivenden inemeyen şahıs kadar cahildirler. hoş o da solcuysa!
sağcıların pipilerinin küçük olmasıni eleştirmek gibi bi zırvalıktır.
yıllardır solcuları idare ettikleri için solcuların gübeeni kaşıyan adam, bidon gafalı, sarı cızmalı memmed ağa gibi övülerine mazhar olan kesimdir.*
yıllardır solcuları idare ettikleri için solcuların gübeeni kaşıyan adam, bidon gafalı, sarı cızmalı memmed ağa gibi övülerine mazhar olan kesimdir.*
asıl türkiye'de kendilerine solcu, kemalist diyen güruh aslında evrensel anlamda sağcı, hem de sağcının daniskası (=faşist) oldukları için çok da şaşırılacak bir durum değildir.
acayip bir gerçektir.
sağcılar her zaman daha gerçekçidir. solcular işin demagoji kısmıyla ilgilenirler.
türk solcu zenginlerinin gelirlerinden fakir insanlara bağışlananları görmek istiyoruz.
evet, solcu zengin olamaz demeyin, burası türkiye.
aslında cehalet yüreklerin derinliklerinde gizli olandır.
sağcılar her zaman daha gerçekçidir. solcular işin demagoji kısmıyla ilgilenirler.
türk solcu zenginlerinin gelirlerinden fakir insanlara bağışlananları görmek istiyoruz.
evet, solcu zengin olamaz demeyin, burası türkiye.
aslında cehalet yüreklerin derinliklerinde gizli olandır.
okumaya ihtiyaç duymuyorlar pek fazla. araştırma ve geliştirme konusunda istekli olmayabiliyorlar. genelde başlarındakilerin arkasından gitmeyi tercih ederler. o baştakilerin de istediği zaten tam olarak bağnazca onlara inanan insanlar.
avrupa yı asya yı bilmem gördüklerime bakarım günde 12 saat tavla okey vb. oynayarak zaman geçiren bir topluluk var bizim üni de düşün üni burası bunlar kendilerine sağcı ya da cemaatçi falan gibi tanımlıyorlar cahil oldukları kesin ama salaklar mı orasına yorum yapamayacağım çünkü hayat onlara hayat rahat yaşamı kim sunuyorsa onlara onların tarafındalar bir iki sloganları var ağızlarında onları geveliyorlar bu kadar gerçek bu Türkiye gerçeği!
'' sizin zannettiğiniz ve bildiğiniz gibi solcu olacağıma aptal olmayı tercih ederim ''
jeune.
jeune.
yeniden şunu da eklemek gerektiğini düşündüğüm gerçeklik.
solcuların ekonomik durumları nedeniyle çocuklarını daha iyi eğittikleri gerçeği, türkiye solunu ifade eder. dünya hırsı bu solcuların ailelerinde daha fazladır, evlatları da belli bir yaşa kadar solculuk oynar sonra sağcı eleştiriciliği ve halkı aşağı görme eğilimiyle birlikte yeni solcu evlatlar yetiştirme derdiyle kapitalist sistemin parçası olarak geçinip giderler.
solcuların ekonomik durumları nedeniyle çocuklarını daha iyi eğittikleri gerçeği, türkiye solunu ifade eder. dünya hırsı bu solcuların ailelerinde daha fazladır, evlatları da belli bir yaşa kadar solculuk oynar sonra sağcı eleştiriciliği ve halkı aşağı görme eğilimiyle birlikte yeni solcu evlatlar yetiştirme derdiyle kapitalist sistemin parçası olarak geçinip giderler.
ülkede sağcılık solculuk kavramlarını birçok insan net bir şekilde bilmiyor ağzı olan konuşuyor anasını satıyım dediğim başlıktır. bu milletin bu şekilde bölünmesi bile bu kadar yanlış ve biz bunu hala algılayamıyoruz maalesef. Türkiye'yi bölmek mi istiyorsunuz atın ortaya bir solcu sağcı muhabbeti kendilerini yesinler bitirsinler parçalasınlar. bu tür konularda o kadar gözümüz dönüyor çünkü. ne saçmalık! bu ülkede kişisel tercihlere saygı sıfır. sağcılar dindar solcular dinsiz gibi algılanıyor. herkesin dini imanı kendine. o yüzden diyorum ki ben ne solcuyum ne sağcı. ve sağcı insanlara aptal cahil diyen insanlar siz o insanlara böyle hakaret edemezsiniz, solculara da dinsiz diyen insanlar siz de bunu iddia edemezsiniz. hayır yani nereden biliyorsunuz herkesin alnında mı yazıyor? 3 tane dinle alakası olmayan insan görmüşsünüz bunlar da kendilerini sağcı ve dindar diye tanımlıyorlar diye sağcılara bu şekilde hakaret edilmesi ne kadar doğrudur bir düşünmek gerekir. burada sağcıları da savunmuyorum solcuları da. sadece objektif olmaya çalışıyorum insanların tercihlerine saygı duymaya çalışıyorum en azından. bu iki kavrama da karşıyım, çok karşıyım. kendilerini 'sağcı' veya 'solcu' diye tanımlayan insanların da hepsinin aynı kefeye konulması çok ciddi bir suçlamadır.
doğru olan bir önermedir. bunu görünce solcu olduğumu sanacaksınız ama değilim. sol bezim yok sola oy vermem vs. vs. ama bakınca solcuların çoğu davasına sahip çıkan kişiler. bana göre davaları yanlış ama adamlar dava edinmişler ve arkasındalar helal olsun. sağcılarda ne var?
(bkz: ülkü ocakları)
(bkz: ülkü ocakları)
cahil olmaktan öte bağnaz bir yaklaşım kurbanı geneli.. hepsinin ortak hatası güzelim islam dinini bir kaç (tarihler boyu süren ) yobazın yorumuyla özdeşleştirmek..
misal namazımı kılan orucumu tutan bir insanım... ortada öyle ince bir çizgi var ki.. arkadaş ortamında dinden konu açılınca herşeyi enine boyuna tartışırız.. yalnız solcuyum ben abi diyince ortada bir south park sessizliği yaşanır..
nasıl ya abi sen namaz kılıyorsun oruç tutuyorsun ?
eee ?
işte bu diyalog , insanın vücudunda istemsiz mide kasılması yaratır biyolojik olarak kusmasanızda , ruhunuz hepsinin üzerlerine kusmak ister.. en azından ben öyle deryalarada dolanıyor olurum..
hepsinide tek tek deşifre ettim tamamı sağ görüşlü insanlarımız..
hakaret etmiyorum ama antipatik duygularla , düşüncülerle büyüdüklerini düşünüyorum.. bu acaba herşey günah anlayışından mı yoksa cehennem azabı anlayışından mı anlayamıyorum..
böyele yapamaları zararlarına üstelik.. sırf bu tür düşünceleri aklına rafine etmiş insanlar yüzünden dinimden tiksinme noktasına gelmiştim.. lakin aşabildim bin şükür...
olsun sonuçta herkes benim düşünceme katılırsa yanılmış olmaktan korkarım..
misal namazımı kılan orucumu tutan bir insanım... ortada öyle ince bir çizgi var ki.. arkadaş ortamında dinden konu açılınca herşeyi enine boyuna tartışırız.. yalnız solcuyum ben abi diyince ortada bir south park sessizliği yaşanır..
nasıl ya abi sen namaz kılıyorsun oruç tutuyorsun ?
eee ?
işte bu diyalog , insanın vücudunda istemsiz mide kasılması yaratır biyolojik olarak kusmasanızda , ruhunuz hepsinin üzerlerine kusmak ister.. en azından ben öyle deryalarada dolanıyor olurum..
hepsinide tek tek deşifre ettim tamamı sağ görüşlü insanlarımız..
hakaret etmiyorum ama antipatik duygularla , düşüncülerle büyüdüklerini düşünüyorum.. bu acaba herşey günah anlayışından mı yoksa cehennem azabı anlayışından mı anlayamıyorum..
böyele yapamaları zararlarına üstelik.. sırf bu tür düşünceleri aklına rafine etmiş insanlar yüzünden dinimden tiksinme noktasına gelmiştim.. lakin aşabildim bin şükür...
olsun sonuçta herkes benim düşünceme katılırsa yanılmış olmaktan korkarım..
sağcıyla solcunun cehalet tanımı bambaşkadır.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar