bugün

çekilen acıyı hafifleteceğine artıran üç hürel şarkısı. sana değmez diyen adam içten içe bilir aslında gözyaşının son damlasına kadar değeceğini. ah bir gelse geri. ama gelmez işte.
sana değmez diyip sallamaması gerekirken oturup yazılan şarkıdır. dinlerken perişan eden şarkıların en eskileridenidir.
''sana verdiğim emeklere yazıklar olsun ''... deme isteği uyandıran; vicdansız, kalpsiz kimselere sarf edilen söz...
akıtılan göz yaşlarından sonra eski sevgilinin kalbinin başkasına ait oldugunu öğrenip bu aşkı kalbie gömdüm ve sen öldünmantıgını kullanrak sana değmezsöylemiyle olayı bitirmek
kişinin en sonunda aklını başına aldığını ve gerçeklerin sabah güneşi gibi meydana çıkışını izlemeye başladığını karşısındakine belirtmek için kullandığı söz.
yapılan bir iyiliğin karşılığının alınmadığı durumlarda yaşanan kullanılmışlık duygusunu bastırmak için söylenir. gerçekten de etrafta pek çok şeye değmeyen insan vardır ve iyiyi kötüsünden ayırt etmek şarttır.
90' lı yılların başında hızlı bir çıkış yapan bay x' in bilinen ve güzel şarkısı.
(bkz: sana değer)
gözyaşı ve kahkahalar aynı yerden gelmeye başladığında sen tabii ki görevini tamamlamış oldun... sırf bu yüzden bile saygıyı hakediyorsun... sen bakma bana...
ben senin diğeri ile sevişirken beni bir an bile düşünmediğini biliyorum... tıpkı benim seni düşünmediğimi sonradan anımsamam gibi... öyle ise bu ne mi diyorsun...
önemli değil işte... iade-i itibar...
insanın ağzına sıçıveren 3 hürel in bir sevmek bin defa ölmek demekmiş şarkısından sonra en çok ağlatanlarından biri.

akıtma gözümün kanlı yaşını
uğrunda ağlayıp yanmaya değmez..
"Birkaç mektupvari sararmı$ resme
Bakıp da seni anmaya değmez
Sana değmez, sana değmez.."

diyen üç hürel güzelliği.. yorgunum'la beraber gözümde yarı$ır durur.. berisinden bir sevmek bin defa ölmek demekmi$, gelir..
Aci gercegi kabullenmeye fayda edecegine, daha da can yakan Üc Hürel sarkisi. Dinlenmemesi tavsiye edilir.
Akıtma gözümün kanlı yaşını
Uğrunda ağlayıp yanmaya değmez ...
uc gun bes gun bilemedin birkac ay
sonunda bir gun
sokup atmak cok kolay

akıtma gozumun kanlı yaşını
ugrunda aglayıp yanmaya degmez
birkac mektupla bir sararmış resme
bakıp da seni anmaya degmez

http://www.youtube.com/watch?v=j_MkOT5awzs
3 hürel'in 1996 yapımı Efsane Yeniden albümünde a yüzü ikinci şarkısı.

yukarıdaki link boş olduğundan dolayı şarkıyı dinleyebileceğiniz yeni link:

http://www.youtube.com/watch?v=anv0CBqCMPQ
sözleri aşağıdaki gibi olan tipik bir serdar ortaç şarkısı.

Sen beni ömründe bir an sevseydin
Benden sana dert olmaz bunu bil
Nasıl güllerin pembe dilleri varsa
Senin gülden bedenin var bunu bil
Verdiğin en mükemmel aşk ızdırabım
Boş yere etme şikayet tutar ahım
Bir kere insan yerine koy aşkımı
Sevdim anlatamadım

Sana değmez..
Bu sitemler sana değmez
Kalbime bir hançer sapla vur gitsin
Beni aldattın bunu bile bile kahrettin
Sana kızmıyorum
Sana son sözüm;
Unut gitsin
serdar ortaç'ın bu sene yaptığı en güzel iş.
helal olsun.
bozuk saatin bile günde iki kere doğru göstermesi benzeri, hoş serdar ortaç parçası.
introsu yine damar bi serdar ortaç şarkısı olan ismi lazım değil i andırıyor. tınısı hoş. sözler özellikle nakarat dinleyen kişiyi bunalıma sürüklemekle beraber mahvediyor. şarkının sonunda nakarat kısmını biri daha söylüyo metin şentürk ü andıran bi ses kim olduğunu bilememekle beraber. kısaca serdar ortaç ın son albümündeki en hit damar parça aday adayı şarkıdır.
kızgınlıkla ağzımızdan çıkabilen ve şarkılarda kolaylıkla eşlik ettiğimiz kısa cümle. ama bir de, sahiden değmediğini anlamak ve bunu yaşamak vardır. işte o zaman, pişmanlık ve nefret, bizi adeta boğacakmış gibi olur, bunu söylemeye nefesimizin yetmeyeceğini hissederiz ve sonunda tükürür gibi söyleriz.
her albumunde adam olduren bir slow parca yapmayi ali$kanlik haline getiren serdar ortac'in son guzelligi.
vokalde olan ve 5. dakikadan sonra giren adama acele bir albüm yapılmasını gerektiğini gördüğümüz şarkı. o nasıl sestir?

(bkz: buradan yetkililere sesleniyorum)
hiç kimsenin arkasından söylenmemesi gereken söz zira her ne yaşanırsa yaşansın yaşandığı zaman güzeldir ve eğer bitmişse zaten yaşamaya dahi değmemiştir, kişilerle ilgisi yoktur.
bu sonlarda giren adamın olayı bitirdiği şarkı,

çok güzel bi hava katmış abimiz, şarkıyı komple o söylese daha bi güzel olurmuş sanki...
Sana kızmıyorum
Sana son sözüm;
Unut gitsin.. *
mükemmel bir serdar ortaç şarkısı, double mükemmel hatta.