bugün

yani istem dışı gerçekleşen bir eylem. saat falan çalmadan sabahın saat 3'ünde uyandım. sonra dedim ki lan ben saati 3.15'e ayarlamıştım biraz daha yatayım. yatış o yatış. hayır telefonun çalar saati neden çalmadı aklım hala almıyor. arkadaş saati kurduğumdan adım gibi eminim ya. ah nokia ah. o değil de esas sorun benimle beraber 3 kişi daha oruç tutuyordu. ben neyse ne de onların akşam benim hakkımda neler diyeceğini merakla bekliyorum valla. sayın sözlükçüler akıl verin bana. cidden zor bi durum şu sahursuz oruç tutmak zorunda kalmak.
zor bir durumdur. daha önce birkaç kez başıma gelmiştir... o zaman tabi ki bu kadar uzun değildi oruç kalma süresi amma velakin şu mevsimde baş edilmesi zor bir durum olduğu kanısındayım...
Bu uzun yaz günlerinde Allah'a Kavuşmanın en kolay yollarından bir tanesidir.
2 gündür içinde olunan durum. o güzel uykuyu bölüp de kalkamayan bünyelerin tercihi. acılı bir süreç.
eğer sahursuz oruç tutabiliyorsa tutsundur, ancak sahursuz oruç tutmaya alışık değilse, sırf oruç tutmak için tutuyorsa kendine eziyettir, o kişiden gün boyu verim alınmaz, devamlı gözünün önünden yemekler geçer durur.

sahursuz tutabilen tutsun ama tutamayan veya zorlanacak olan o gün tutmasın, iyi niyetli olduktan sonra allah affeder bence...
zaten sağlıklı olmayan orucu iyice işkence haline getirme durumu. inanamıyorum ki.