bugün

ilk duydugumda (13-15 yaslarindaydim sanirim) kiyamet kopuyor sanmistim (gurbetçi olmak). Köydeydik, kuzenlerle sabaha kadar sohbet etmistik yine, ama ilk kez bu kadar gec yatmistik. Tam yataga girdim kisa bir sure sonra ezan basladi. Basladi ama alistigim gibi “allahu ekber”’le degil “es salaah” diye baslayinca Ödüm koptu, kiyamet kopuyor sandim. Yuzde yuz emindim yani bi terslik olduguna. Annemle kardesim coktan uyumus uyandirmaya da cekiniyorum. Korka korka dinlemeye devam ettim, sonra etrafta bir tik olmayinca rahatlayip uyudum herhalde.

Simdiyse keske sabah namazina ezanla uyansak diyoruz.
Sabah işe kalkacağım ama biraz sonra uykumun ortasında beni uyandıracak olan ezandır...
nefret ettiğimdir.
islamdüşmanıkudurtan olarak da tabir edilir halk arasında.
--spoiler--
nefret ettiğimdir.
--spoiler--

Bu ezanlar -ki şahadetleri dini temeli- Ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli.

Bir terslik var!
Yukarıdaki mısralar ulusal marşımızın sözleri.
Demliler bunu okumuyor, okumaz normal.
Sen de mi?
M. Akif'i severim. Evet ezanlar okunsun ama aynı uere dört cami yapmanın islamla alakası yok. Ben yirmi sene önce dr buradaydım o zaman bu kadar israf yoktu ve kimse camiler fazla değil diye ateist falan değildi. Bana milliyetçilik dersi verme senden daha çok hizmet ettik vatana.
bir şeye sevgi insanın içinden gelir bahanesi olmaz.
Akopo çok cami yaptı yaa nefret ediyom yaa ateist oldum demez. Bahane aramaz.

Bahaneye bak ak parti yüzünden ataist oldum. Swh.
ulan ne kadar çok ezandan dert yanan user var aw yerinde . sevmiyor ,inanmıyor olabilirsiniz eyvallah ama biraz saygı ya bu kadar nefret kusmayın ..
Kardeşim bak ben buranın has yerlisiyim ezandan rahatsız olmuyorum ama sen aralarında bir km anca bulunan dört cami yapıyorsun sitenin içine ve bunlara giden insan yok. Dördünün cemaatini toplasan birini doldurma. Diyeceksin ki cuma kalabalık oluyordur o da yok. islamda israf haram değil mi?.
çok şükür genelde duymadığım bir ezan.
https://www.uludagsozluk.com/e/47330399/

Sen de Daha açık yaz o zaman.
Nefret ettiğimdir yazmışsın direkt.
Çok yakın mesafede çok cami yapıyorlar sesler birbirine karışıyor bir de müezzinler kötü okuyunca hoş olmuyor yaz.
Ne bileyim ben senin ezandan değil aslında bunlardan nefret ettiğini...
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar