bugün

ninelerimizin kıs şu zımbırtının sesini nidaları eşliğinde dinlediğimiz rock müziğin sanılanın aksine pop müzikten daha çok anlam içermesidir.

(bkz: hayko cepkin - melekler)
(bkz: gripin - durma yağmur durma)
pop müziğin bilgisayar yapımı müziğindan olsa gerektir bu durum. halbuki rock müzikte davula vurma bile bir vurgudur. ritim gitarda olsun özellikle solo gitarda tellere vuruş ve yankı bir duygunun göstergesidir her müzikte.
bass sesinden bahsetmiyorum bile.
Enstürman bolluğu ve serbestliğinden kaynaklanır.Rockdaki enerji tartışmasız daha fazladır eee haliyle kafalara da sallanmak kalır.
doğaldır.popüler kültür hızlı üretim ve daha da hızlı tüketim üzerine kuruludur.rock müzikle uğraşanlar ise dünyaya ve hayata gerçekçi bir gözlükle bakarlar.zaten orada duygu vardır.
başta şebnem ferah (bkz: bu aşk fazla sana , mayın tarlası, yalnız, istiklal caddesi kadar, kırmızı rugan ayakkabılar vs.) bu da doğaldır yani rockla kimse göbek atmıyodur heralde *
hepsinden ziyade gerek duygu yükü, gerek müzikal kalitesi ile farkını ortaya koyan türk halk müziğinin belirtilmesi gereken tespittir. kaldıki türk rock müziğine baktığımızda bir çok türkünün coverlarını görmekteyiz.

-aşkın açamadığı kapı kanatlanıp uçamadığı yermi var? (pop)
-ne feryad edersin divane gönül. (türkü)
pop müzik de duygu içerebilir. Ritim ve sound, her kişiyi farklı şekilde etkileyebilir. ayrıca aptallar dinlemez.
benzer bi genelleme rock müzik için de yapılabilir. mesela rockçılar satanisttir diye düşünenler vardır. bu da yanlıştır.*
(bkz: pink floyd)
göreceli bir tespittir.bana göre doğrudur.örnekse;
düş sokağı sakinleri -aşk eskitir insanı
(bkz: pop şarkılarını müzikten saymak)
kesinlikle doğru olan bir önerme.
bence rock müzik tüm duyguların birleştiği bir müzik türü.