bugün

popüler kültürün kitleleri embesilleştirdiğini düşünen insan davranışı.
"nerede cokluk orada bokluk" seklinde dusunmek olup; temel nedeni marjinal olmak degil, herkesin kendine gore bir nedeni bulunan durumdur. *

ek: birgun marjinallik populer olursa* her yer bombok olacaktir.
(bkz: facebook un aq size bir sey olmasin)
sıradan olmayan bir düşünce.popülerlik zaten güncel ve bu güncelin peşinde milyonlarca insan var, bu yüzden güncelden 1 adım önce veya 1 adım sonra olmak, güncellik peşinde koşan popülerlik gibi bir eksikliği hissetmeyen adam davranışıdır.kendisini popülerliğe tercih etmiş insan tipidir ve oturuşuyla,kalkışıyla konuşmasıyla yada en ufak bir hareketiyle bunu etrafıbdaki tüm ' popüler kişilere ' hissettiren yegane ve orjinal bireydir.
(bkz: çok popüler)
(bkz: şimdi nolcek)
(bkz: farkı sen yarat)
insanların popüler olan şeylerin bokunu çıkarma alışkanlığından dolayı normal hale gelmiş durum.
hit olan şarkıyı dinlemeyen ancak aradan zaman geçip gözden düştüğünde dinlemek bu tür davranışlara örnektir.
bir şeyin bokunu çıkarmakta usta olan bir toplumdan da nefret etme seviyesine kadar ilerleyebilecek, genelde farklı olma çabası içine bürünen ergen genç davranışı gibi görülse de bazen gayet haklı bir şekilde hissedilen duygu, eylem.
popüler olanın hızla bıktırma olgusu
(bkz: sidekick)heryerde bu çalıyor, bıktım ak.
tamamıyla popüler kültürün, kalitesiz ve seviyesizliğinden kaynaklanan durum. işi hakkıyla, zararına da olsa icra etmekten bihaber kapitalizmin oyuncağı insanların, işin halka hitap ettiği tarafını unutmasından mütevellit oluşan sonuç.
popüler kültür oyuncağı olmamak,halkın embesilleşmesine katkıda bulunmamak, dünyanın tek tipleşmesinin piyonlarından olmamaktır.

kısacası iyi bişeydir efenim, her ne şekilde olsun. yadırganması gereken her boku popülerleşmeye başlar başlamaz, hiç düşünmeden kabullenen embesillerdir.
"ayağa düşmek" deyimini ayağa düşürenlerin ilkesidir.

"şu şarkıyı dinledin mi?" dersin, "amaann, off.. bıkmadınızmı sabah akşam çalan müziklerden" der
"şu marka mont nasıl ama?!" dersin, "yiea bırrak allasen, tulum gibi herkesin sırtında, iyice ayağa düştü.." der.
"abi şu falanca çok iyi oyuncu bence.." dersin, "öff, kıçı olmasa kimse figüranlık bile yaptırmaz" der.

e, oldu mnkoyim! bunlar bu kadar ünlenmeden önce bir yerde gördüğünde ağzının içine giren bendim sanki. hayır, marjinal oldun da gtün göğemi erdi, iyi olan birşey ya da birisine de "iyi" de be güzelim. nedir bu ingiliz aristokratı havaları..
tamam, zevkler ve renkler tartışılmaz ama kitleye bağımlı zevkin de afedersin t.a.k *
(bkz: marjinalliğin klişeleşmesi)
bir yerde doğru yolda olmak anlamına gelir. popüler olan ne ise artık, yaklaşık bir ay süre içinde herkeste ama herkeste olduğu için göz ve can sıkmaktadır. en basiti de örnek olarak şirin baba tarzı botlardır. 5 sene önce gösterseler kimse evine sokmazdı mesela.
forumlardada sözlüklerden nefret edilmesi muhtemeldir.
farklı olmaya çalışmak sanatını icrat etmektir.
Popüler olan şeylerden nefret edenlerin nefret etmediği tek popüler şeyin popüler olandan nefret etmek olduğu düşünülürse... höh a.k, ne dedim ben ya? Yani lafı kısır döngüye (fasit dayre de olur) getirmeye çalışıyodum, fena dolandım çarşafa. (bkz: elini yüzünü yıka açılırsın)
bu haliyle gereksiz, adi, bayağı bir nefrettir. üstelik anlamsızdır da. "popüler olan şeyler" açılmalı daha sonra nefret edilmelidir.
hayat felsefemdir.farklılık çabası değildir ama.gerçi bi nevi de öyle olmasında kusur yoktur.koyun sürüsünden ayrılmak lazımdır.gerekirse,kötü olsun ama bana özgü olsun.
seçici beğeniye sahip olduğunuzu gösterir.

ana caddelerin gürültüsünde kaybolmak yerine, arka sokaklarda, kıyıda köşede kalmış güzellikleri keşfedersiniz...

zevk sahibi olmayı öğrenmiş her kişi popülere dikkatle yaklaşır. pekala bir şey popüler olduğu halde güzel de olabilir lakin bu çok enderdir. hele ki günümüzde neredeyse imkansız bir şey...