bugün
- chp belediyeleri olmasa bu halk ne yiyecek20
- erkeklerdeki körpe kız merakı8
- akp'lilerin zamlara itiraz etme eşiği29
- ev kirası maaştan fazla olan ülke insanları14
- müsavat dervişoğlu14
- ankarada gezilecek yerler11
- halkın rahat bir nefes alması8
- sahi bir 2023 hedefi vardı ne oldu ona37
- 15 01 2025 istanbul da toplu ulaşıma 35 zam geldi13
- günün sözü8
- imamoğlu ve özel'in mücadele edeceği tarih10
- mel mel bakan gibson vs masklavi18
- 24 saatte 11 kişinin sahte içkiden dolayı ölmesi9
- müşterilerini ilaçla bayıltıp taciz eden taksici14
- ben hep 50 liralık alıyorum14
- istanbulda sahte içki ölümleri11
- 2025 aile yılı12
- sözlüğün çok sakin olması13
- emekli aylıklarını nasıl öderiz telaşı içindeyiz43
- fakirlere mana bulmak10
- inekler neden kalp krizi geçirmez8
- menzil cemaatinde gerginliğin giderek artması16
- imamoğlu nu yolsuzluktan tutuklamak14
- sözlüğe güzel bir kız bırak25
- matlab8
- yağmur8
- pipisi kalkmayan erkekle evlenir misiniz12
- akşam yemeği hazır9
- 32 yaşındayım her gün süt içsem boyum uzar mı8
- yılmaz özdil14
- aşk ne kadar sürer sorunsalı12
- kırmızı kart diye bağırmak11
- şuan dinlediğin şarkı8
- el değiştiren belediyelerde hizmetin aksaması8
- dün fetöyü savunanların bugün apoyu savunması46
- evlenmek istemeyen erkek17
- istanbul trafik yoğunluğunda dünya birincisi8
- 15 bin tl alıyorum geçinemiyorum ama oyun rte ye13
- kuş başı şişteki kuyruk yağı11
- soğuk kış günlerinde iç ısıtan şeyler16
- beşiktaş ta hırsız yakalandı11
- 14 yaşındayım hepinizden üstünüm8
- 13 ocak 2025 cumhurbaşkanımızın müjdesi46
- zayıflamakicinyaratil mis10
- 13 ocak 2025 konyaspor fenerbahçe maçı39
- hull city17
- pandela9
- beklenen büyük istanbul depremi14
- yazarların favori tatlıları30
- anın görüntüsü12
1.Biçim verilmeye elverişli olan.
2.Organik ve sentetik olarak yapılan madde.
2.Organik ve sentetik olarak yapılan madde.
(bkz: lastik)
eskiden mahalle aralarında ürünlerinin bağıra çağıra satıldığı madde.
Isı ve basınç etkisiyle biçim verilen, organik veya sentetik olarak yapılan madde.
icat edilmesinin üstünden 100 yıl geçen kimyevi madde...
Son yapılan araştırmalar sonucu kendisinden kan üretilmiş madde. Ne kadar sağlıklı bilinmez ama bunu da bulmuş adamlar.
elastik olmayan.
yandığı zaman karbonmonoksit ve hidrojen siyanür yayan maddedir. bu nedenle gemi kamaraları gibi fazla miktarda plasik barındıran yerlerdeki yangınlar özellikle tehlikelidir.
plastik yangınlarında karbonmonoksiti bir kenara koydum (ki o da öldürür aslında), asıl zararı hidrojen siyanür verir. almanlar gaz odalarında insan öldürmek için bu maddeyi kullanmışlardır. çok miktarda solunduğu zaman bir insanı 1-2 dakikada öldürür.
bu nedenle yanan plastik dumanını solumayınız. böyle de garip bir maddedir kendisi.
plastik yangınlarında karbonmonoksiti bir kenara koydum (ki o da öldürür aslında), asıl zararı hidrojen siyanür verir. almanlar gaz odalarında insan öldürmek için bu maddeyi kullanmışlardır. çok miktarda solunduğu zaman bir insanı 1-2 dakikada öldürür.
bu nedenle yanan plastik dumanını solumayınız. böyle de garip bir maddedir kendisi.
kauçukla kükürdü karıştırıp plastiği sertleştirme olayı vulkanizasyondur. plastikler lineer polimeler ve uzay ağı polimeleri olarak iki gruba ayrılabilir. lineer polimerler (termoplastikler), hurdasından yararlanılabilir olanlardır. ve zincir şeklinde bağlanma gösterirler. merleri büyüterek plastik üretim işlemi polimerizasyon olarak bilinir. doğanın en çok mına koyanlar ise, hurdasından yararlanılamayan ve x-y-x şeklinde bağlar kurduğu için uzay ağı plastikleri (termosetler) olarak adlandırılan gruptur. organik ve yapay (sentetik)tir plastikler. lineer polimerler, vinil yahut bütadiyen kökten türerler. c,h ve o esaslıdırlar. elektiriksel yalıtkan olup, ısıya (genelde 150 derecenin üstüne) dayanamazlar. elastiste modülleri çok küçük olduğundan, elastik özellikleri yüksektir. silikonlardan silikon yağı, silikon gresi, izolasyon (otomobil motorları vs için) ürünleri elde edilir. elastomerlerin elastik şekil değişimi %700-1000 kadar vardır ve inanılmaz bir rakamdır. elastomerlerde güneş altında yıpranma görülür.
şekil vermek anlamına gelen söz. çömlekçiler, heykeltraşlar için kullanılırdı, günümüzde bir maddeye isim oldu.
insan yapısı ilk plastik, 1862 yılında pamuk atıklarından Alexander Parkes tarafından yapılmıştır. 1907'de Leo Baekeland, bakalit dediğimiz malzemeyi yapar.
Yeryüzünde üretilen petrolün yüzde 4'ü plastik üretiminde kullanılır. Bu plastiğin yüzde 75 - 80'i buzdolabı, çamaşır makinası, tv, otomobil, ev ve bahçe mobilyaları yapımına gider...
Yüzde 20 ila 25'i ise ambalaj yapımında kullanılır. Ambalaj endüstrisinde kullanılan plastikler ise, termoset ve termoplastik olmak üzere ikiye ayrılır. Termoset, ısıyla sertleşir. Termoplastik ise isiyla yumuşar. 2007 rakamlarına göre, dünyanın yıllık plastik tüketimi 250 milyon ton civarındadır. Kompozit diye bildiğimiz plastik içeren maddenin özelliği ise şudur: Bu plastiğin dayanıklılığı başka bir malzemeyle artırılmıştır.
Yeryüzünde üretilen petrolün yüzde 4'ü plastik üretiminde kullanılır. Bu plastiğin yüzde 75 - 80'i buzdolabı, çamaşır makinası, tv, otomobil, ev ve bahçe mobilyaları yapımına gider...
Yüzde 20 ila 25'i ise ambalaj yapımında kullanılır. Ambalaj endüstrisinde kullanılan plastikler ise, termoset ve termoplastik olmak üzere ikiye ayrılır. Termoset, ısıyla sertleşir. Termoplastik ise isiyla yumuşar. 2007 rakamlarına göre, dünyanın yıllık plastik tüketimi 250 milyon ton civarındadır. Kompozit diye bildiğimiz plastik içeren maddenin özelliği ise şudur: Bu plastiğin dayanıklılığı başka bir malzemeyle artırılmıştır.
sürtünmeden dolayı elektrik yüklebilen materyal.
Abd'de tamamen yasaklanmış olan madde.
müthiş bir icat.
daha ötesi şam da çay içmektir.
plastik olmasa herşey durur, herşey. hayat felç olur resmen.
daha ötesi şam da çay içmektir.
plastik olmasa herşey durur, herşey. hayat felç olur resmen.
bir plastik doğada 1000 sene süreyle yok olmaz.
Lastik demektir.
şekil verilebilen madde demektir.
Benzinin yan ürünüdür. Evet.
Benzin ürünü ve dökümü.
Modern çağın vazgeçilmez maddesi.
mümkün olsa bırak plastiği boyayı bile eve sokmam ama millet bi güzellik anlayışı oluşturmuş aşamıyorsun.
dünyanın en güzel malzemesi, ahşap ve topraktır.
lan köy evi yaptım bi tane. yaparken toprak ve ham ahşap kullanıcam, tanıdık tanımadık ne kadar insan varsa geliyor, aa onu boyasana, aa oraya beton töksene , allahın cahilleri ya.
inanırmısın o baskılara işi yapacak ustalar da katılınca istediğimin anca yarısını yapabildim.
herifler yapmıyo lan. daha üstelesem bırakıp gidecekler.
dünyanın en güzel malzemesi, ahşap ve topraktır.
lan köy evi yaptım bi tane. yaparken toprak ve ham ahşap kullanıcam, tanıdık tanımadık ne kadar insan varsa geliyor, aa onu boyasana, aa oraya beton töksene , allahın cahilleri ya.
inanırmısın o baskılara işi yapacak ustalar da katılınca istediğimin anca yarısını yapabildim.
herifler yapmıyo lan. daha üstelesem bırakıp gidecekler.
her yıl denizlere 10 milyon ton ağırlığında plastik atılıyor. bu ağırlığa denk 700 milyar plastik şişe üst üste konsa, yüksekliği, dünya ile güneş arasındaki uzaklık kadar olurdu.
...Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği gereğince, satış noktalarında plastik poşetlerin ücretlendirilmesi sonrası aylık kişi başı poşet kullanımı 35'ten 10'a geriledi...
https://www.google.com.tr...tu,g6_RUambw0uuS11O3KyQcA
https://www.google.com.tr...tu,g6_RUambw0uuS11O3KyQcA
Denizlerdeki atıkların %90’ı plastiklerdir.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar