bugün

tıklım tıklım otobüste bin kilo çantayla ayakta sürünen öğrenciye "sen hepimizden çok yoruluyorsun, otur evladım." diyen meleksi insan tipidir.
vardır rastlamışlığım, eli öpülesidir.
Rastlanması güç insan tipidir.
Öğrenciliği yaşamış, zorlu yollarından geçmiş mükemmel kişiliktir. Nesli tükenmiştir.
" onlar ki altından ırmaklar akan cennetlere gireceklerdir. " evet evet onlar bu insanlar olmalı. ama gel gör ki daha rastlamış değiliz.
Bir zamanlar öğrenci olan insandır.
cennetten gelmistir. ogrenciligini asla unutmamis insandir.
saygi duyulasidir.
hiç görmedim böyle bir insan. varsa elinden öpmek gerekir.
7 yıllık otobüs hayatımda hiç rastlamadığım, ütopik bulduğum insan tipidir o.
otobüste sıkışıklıktan yararlanmak istiyordur muhtemelen.
yer vermeye çalışırken bana "sen sabahtan beri ders çalışıp kafa patlatıyorsun kalkma evladım." diyen eli öpülesi amcadır.
gökten inmiş melektir, gerçek hayatta yeri yoktur. adam "kalk de teyzen otursun" diyor. bir de bu adam yer mi verecek bana.
hayatım boyunca hiç rastlamadığım örnek alınması gereken insandır.
adam gibi adamdır. (bkz: cennetlik insan)
oda öğrencidir. cam dibinde ölü taklidi tapmak yerine, üzerinde yığınla çanta olan arkadaşla ayakta onunla sohbet eden arkadaşa kıyak geçmiştir.
lisede, bindiğim tıklım tıkış bir otobüste, 60 yaşlarında bir amca kalkıp bana yer vermişti. yok amca olur mu falan dedim, "böyle kalabalık bir otobüste ayakta durman doğru olmaz kızım" demişti. insana duygusal anlar yaşatabilen insan modelidir ayrıca...
muhtemelen kendi okuyamamıştır. okuyana saygısı vardır. ya da okuyan bir tanıdığı.
ülkemizde öğrenciyi ezmeyi bir şey sanan onları hiç düşünmeyen onları robot sanan insanlar için olmayan şeydir. her zaman öğrenci yer verir her zaman öğrenci alttan alır haksız olsa bile. büyüklere saygı küçüklere sevgi gösteririz tamam kardeşim ama bizi ezmeye çalışmayın yahu.
öğrenciliğin hamallıktan farksız olduğunu bilen insandır.
izmir de sık sık rastlayabileceğiniz insanlardır. tabii, ben bu kibarlığı yaşlı teyzelerden pek görmedim o ayrı konu. genelde yaşlı amcalar '' gel kızım sen şöyle otur.'' derler. öpülesi elleri vardır, canımdırlar.
fazla hayalcisiniz dedirtendir.
eli öpülesi kişiliktir, o kitapları ayakta taşımak nasıl zor allah razı olsun, var mı ki acaba öyleleri.
çok ironiktir.
biraz abartmış insandır. öğrenci zaten saygı ve terbiye kuralları gereği oturmaz. bunu yapmak yerine "çantanı ver evladım ağırlık yapmasın" falan dese daha güzel ve faydalı olur zannımca.
daha önce hiç denk gelmemekle birlikte böyle insanların hala olduğunu bilmek bile mutlu etmeye yetiyor insanı. yer verdiğiniz öğrenci arkadaş gidip oturmaz o koltuğa zaten ama onu düşünmeniz bile iyi insanların varlığını devam ettirdiğinin ufak bir kanıtı adeta.