bugün

çalışılan ortam , çalışma saatleri , sosyal haklar , çalışan sağlığı gibi konulara çok fazla dikkat edilmeyen koşullardır.

genelde işçilerin eğitimsiz olduğu söylenir , ancak onları eğitmek için çaba gösterilmez.
çalışılan kurum, pozisyon ve eğitime göre şekillenebilecek koşullardır. zira organize olamamış sanayi dışı çalışma alanlarında durum çok daha içler acısıdır şeklinde başlayacak dertlenme ünlemine de dönüşebilir.

(bkz: tuzla tersanesi)
üniversite mezunu kişiler için daha uygun hale getirilmesi gereken koşullardır.
bazı organize sanayilerde cidden çok iyidir.
(bkz: sakarya 1 organize sanayi bölgesi)
sgk müfettişlerinin denetim yaptıkları sıralarda olması gerektiği gibi çalışan denetim yapmadıkları zaman işçi aleyhine işin yürütüldüğü ortamlardır.
sanayide yetişmiş birisi olarak, genel pencereden bakarsak sanayi çalışma ortamı çok sağlıklı, gelişmiş, düzenli yerleşim planına, sahip değirdir. bazı sanayi siteleri vardır istisnadır düzenli çalışma sistemi kontrol altında olan yerlerdir. sigortasız çalışan olmaz, küçük yaşta çocuk çalışan olmaz, çalışma güvenliği üst düzeyde tutulmuştur.
yüksek maaşlarını beğenmeyen tiplerin görmesi gereken koşullardır.
Memurdan daha çok ağlaması gereken insanlardır. Ağlanacak halde olanlar mevcuttur. Bin liranın üstünde olan Maaşı beğenmeyen, devletin kaloriferli dairelerinde sefa süren memurlar istifa etsinler o güzel götlerini organize sanayi de görelim.
saat 1 de bir dünya insanın kapıda sigara içtiği koşullardır.
organize sanayi bölgesindeki olumsuz çalışma koşullarının suçlusu kalorifere dayanmış memur götü değildir. oradaki olumsuz iş koşulları, üç kuruşa eyvallah diyen çalışan ile, bunlar nasıl olsa eyvahllah diyor elleşmeyelim diyen devlettir.

ses çıkardınızda destek mi olunmadı. hakkını aramaktan aciz olan organize çalışanları ki bildiğim kadarıyla sigorta bile istemeyenleri mevcut, hakkını arayanlara çıkışması gereksizliktir.

edit: bir de organize sanayi bölgesi çalışanı olmayıp da, bunlar üzerinden memura işçiye çıkışmak da ayrı bir yavşaklıktır.
yazları çelik çatının etkisiyle sıcaktan işçilerin sıcaktan kavrulmasına sebep olan koşullardır.
devletin muhakkak el atması gereken koşullardır.
kervan yolda düzelir mantığı ile açılmış organize sanayi bölgeleri ve her yıl bir kaç kez gündeme gelen tuzla tersanesine devletin müdahalesi mevcut ekonomik yapı ve büyüme öngörüleri ile şuan mümkün değildir.
organize olmayan yol kenarı sanayilerden çok daha iyidir. dileyen ümraniye, bayrampaşa ve silivri civarında yol kenarında-mahalle arasında kümelenen fabrikaları gidip inceleyebilir. durum özellikle istanbul'da faciadır...

üzerinde durulması gereken asıl konu sanayide çalışan beyaz yaka ve mavi yakanın çalışma koşullarıdır.