bugün

Altına sıçan bebeleri hayata hazırlarız biz. Sıradan öğretmen olmak kolay. Sıralarda ip gibi dizilen oturan çocuklara alfabe öğretirler 2+2 öğretirler. En zor görev bizimdir. Çocuğun bilişsel, motor, kas, duygusal, sosyal alanlarında olumluluk aşılarız. Anaokuluna gitmeden okula başlayan çocuk ile, okul öncesi eğitimini alan çocuk arasındaki fark açıkça bellidir.

Edit: başlık başa kaldı
olmayan komplekstir.

türkiye'de yaşıyorsun o dediklerini sana yaptırırlar mı, teamül ne ise herkeste onu yapar. eğitim fakültesinde öğrendiklerini unut, üstadın ne yapıyorsa taklit et.

şimdi öğretmenlere niye sardım onu bilmiyorum ama çok sıkılıyorum hacılar.
Bu kızlar egolarını arşa çıkarsa yeridir.
Hayır anlamadığım şu, küçümsediğiniz bu hanım kızlara muhtaç olacaksınız birkaç yıla kalmadan.

O çocuklara her gelişim alanından bilgiler aşılamak ne kadar güç biliyor musunuz?
Okul öncesi öğretmenliği hariç, Öğretmenlerin bile branşları varken, bizlerin ayrım gözetmeksizin, bir an olsun sıkılmadan, kendimizden ödün vererek yavrucakları her yönden eğitmek kolay mı sanıyorsunuz?
eğer öğretmenlik branşlarını ve dallarını kategorize etmek gerekirse nedense en varoş ve terbiye yoksunu kesim bunların arasından çıkıyor. ingilizce öğretmenleri ise bunların arasında baya baya parlıyor diyebilirim. belki biraz da matematik.
atanmasi kolay guzeller onlarin gotu kalkmicakta kimin kalkacak. haa birde sinif ogretmeni kizlarin kalkabilir.

sinif ogretmeni
okul oncesi ogrt. kizlar gelsin
Hâlâ kompleks diyorsunuz.
Sanırım siz okulun ilk iki haftası "annemii istiyoruuuuum" diye ağlayan, "baba bırakma beni burdaa" diye yeri göğü inleten çocukları sakinleştirmeyi kolay sanıyorsunuz?
Hayır utanacağınızı bilsem yüzünüze sınıf mevcudunu söylerdim ama ondan da anlamazınız ki siz.
Ay düşününce bile tüylerim diken diken oldu.
Bağıran çocuk gördüğünüzde kacarsiniz ya hani. Burda öyle bi şey yok. Bağırır kendinı yere atar sizi yumruklar falan. Hep yanında olmak zorundasinizdir. Yemeğini yemez şımarıklık yapar. Evde bir tane ile baş edemezken sınıf içinde belki 20 tane evdekinin aynı modeli vardır.
Kompleks değildir o. Yipranmislik ve yorulmusluktur.
yoktur kompleksleri falan, tanıdım birini ordan biliyorum. Hepsi aynımıdır onuda bilemiyorum.