bugün

http://fizy.com/#s/1ahm2m
onurlu bir şekilde inandıkları doğrultusunda müzik yapan REDD adlı grubun son albümünde yer alan ve an itibari ile tekrar tuşuna tecavüz ettiğim parçası.
nefes bile almadan?

nefes bile almadan ne?
Ne güzel de anlatıyor.
başka ne diyebilirim...
(bkz: nefes bile almadan)
(bkz: seviyorum seni)
nefes bile almadan sevişen insanlar da olabiliyor, sonra nefes bile almadan alkol tüketen, nefes bile almadan yapılan bütün şeyler aslında ya günah ya da pek yasal değil dediğim ve çok uçlara gittiğim an.

not: hayır tabi ki, ben hep orada yaşıyorum.
bir aşk itirafı bu kadar güzel, samimi, naif nasıl yapılabilirin cevabı. aşka susatan, aşkı özleten, bir yerlerde hala temiz duyguların olduğuna inancı arttıran şarkı. ve nasıl bir insan bu sözleri yazabilir, kime yazılır, kime bu kadar tutkuyla bağlanılır? şarkının yazıldığı şanslı kişiyi kıskanmaya neden olan, gözleri dolduran şarkı.

kelebek kadar ömrümüz var, sevmek lazım, hemen başlayalım... bunu biri size söylerse ne cevap verirsiniz? adanmışlığın şarkısı. aşk şarkısı.
Reddin Asik oldugum sarkilarindan biri. Asik oldugum adama ithaf etmistim zamaninda. Boyle sarkilar bir kez, bir kisiye soylenmeli. Sonrasinda birakilmali.
karanlığın bağrında yatıp, duygusallığın çetrefilli yolarından bize ulaşan bir şarkı.
anlamlar katarak dinlediğinizde, ruhunuzu teslim edebilirsiniz..
derin izler taşıyan şarkı. doğan duru'nun sesine aşık olmanızı sağlayabilir.
her dinlediğimde beni moda sokan şarkıdır.
Deprsyona surukleyıcı etkısı olan Redd parcası. Bırıyle ortak sarkınızsa eger,her zaman dınlenılmez ayrıca. E halıyle ayrılınca da dınlenılesı gelmez. Anmamak adına hanı. En sevdıgınız sarkılardan biri olmasına ragmen soguyabılırsınız bu durumda. Sonuc olarak napıyoruz? Kımseyle sarkı paylasımı yapmıyoruz,ortaklık katmıyoruz;sarkılara kusmuyoruz.
bi şarkı düşünün. rastegele denk gelip dinliyorsunuz. o gün denk geliyor bir kızla sinemaya gidiyorsunuz. ve yine denk geliyor ki filmin soundtracklerinden biri bu şarkı. ağlatıyor ama geçiyor sonra. bu şarkı o şarkı işte.
Dinlemeye başlayınca nefes aldıramayan, yoğun etkili bir şarkı.
düğünlerde dans müziği olabilitesi olan bir şarkı.
bir red şarkısıdır.
redd'in dağıtan şarkısı.
uzun zamandır dinlemediğimi anımsayıp hemen açtığım şarkı. tişikkirlir aknykc.
şarkının da dediği gibi ...

kelebek kadar ömrümüz var sevmek lazım ...
(bkz: sensiz ben nefes alamam)
Redd in en güzel iki şarkısından birisi. Diğeri için (bkz: boşver)
nefes bile almadan seviyorum seni. hımm. ben biraz farklı türünü biliyordum bu lafın.

redd'in tuhaf bir şarkısıdır. bana hitap etmedi dede. bu giriyi girerken şarkıyı dinliyorum hatta. oldukça tarafsız yaklaştım hatta. zevk meselesi. kötü şarkı diyemem.

duman - manası yok
hidra - burası dünya
joker - sesimi duyan varsa
yavuz çetin - kimse bilemez, oyuncak dünya

türü şarkılar daha çok ilgimi çekiyor.
gecenin bu vaktinde bi sigarayla ne de güzel dinlenir ama.
Uzun bir zaman sonra tekrar karşıma çıkan şarkı. Çok güzel gerçekten.
Kelebek kadar ömrümüz var
Sevmek lazım hemen başlayalım.
Güneş yukselmeden daha, şehirlerarası yolda en dinlenesi Türkçe parçalardan biri. "Nefes bile almadan seviyorum seni".