bugün
- peygamber efendimizin şakalaşmayı sevmesi15
- judas'ın sözlüğe vedası21
- anneannenin ölmesi10
- true yi evlendiriyoruz11
- klarnet calan sarapci koala 616
- tesettürümle ak parti den chp'ye geçtim13
- ekrem imamoğlu'nun ilkokul diploması8
- v a m p i r o v15
- suriyede linç edilen alevi33
- esed 800 bin sünni öldürdü diye sevinen tip13
- manyak olmaya karar verdim20
- sunulan yemekte kusur bulmak12
- bana gidelim mi diyen kadın10
- havaların aniden ısınması10
- başka bir evde uyumak12
- gidesi olanı iter misiniz13
- sahurdayız uludağ sözlük14
- bu yaz hayata geçirilecek planlar21
- anın görüntüsü13
- gecenin şiiri9
- ramazan günü sokakta sigara içen insan13
- siyasal alevici şiiri8
- kuresel ikinma vs bik bik17
- sözlük yazarlarının ilişki tercihleri11
- ölünce ne olacak18
- atatürkün cenazesinde bulunan nazi subayları15
- ulu önder öcalan15
- arkadaşlar kalktı11
- nihat hatipoğlunu aç nihat hatipoğlunu10
- aykolik sürekli nereye gidiyor21
- başıboş köpek sorunu11
- erkeklerden kızlara tavsiyeler16
- perva sozlük9
- 2028 rte balkon konuşması9
- hem regl hem de oruçlu kız22
- 10 mart 2025 sdg teslim oldu23
- küresel ıkınma18
- cadılık eğitimi almak10
- sözlük yazarlarının 2053 yılı hedefleri14
- mhp'nin başına apo geçse olası mhp'li yorumları9
- rüzgar esse cehape demek9
- pkk'nın kurucu önderi10
- kızlara yürümeme taktikleri9
- kızlara yürüme taktikleri18
- 199911
- müzisyen biriyle sevgili olur musunuz18
- targeted individuals12
- türk rock müziği13
- küfürlü konuşan kadın9
- 40 numara ayakkabı giyen kadın10
her suriyelinin evet olmalı diyeceği bir ihtimaldir.
neden?
suriye nin yarısına yakınında varlık gösteren bir örgüte neden sessiz kalsınlar ki?
büyük ihtimalle, devlet yönetimine hakim olduktan sonra sıra ypg ye gelecektir. sonuçta ülke işgal altında sayılır.
türkiye de bunun için her türlü kozunu kullanacaktır ki suriye ve muhaliflerin türkiye den isteyecekleri çok şey var. hem ekonomik hem askeri.
neden?
suriye nin yarısına yakınında varlık gösteren bir örgüte neden sessiz kalsınlar ki?
büyük ihtimalle, devlet yönetimine hakim olduktan sonra sıra ypg ye gelecektir. sonuçta ülke işgal altında sayılır.
türkiye de bunun için her türlü kozunu kullanacaktır ki suriye ve muhaliflerin türkiye den isteyecekleri çok şey var. hem ekonomik hem askeri.
Eğer şuan göründüğü gibi muhalifler usa destekli ise hiç bir zaman olmayacak durumdur.
göründüğü kadarıyla muhalifler abd destekli değildir. abd suriye de herhangi bir askeri güç arıyordu ise ypg vardı. kendisi donattı.
muhalifler olsa olsa abd ile bir anlaşma yapmış olabilirler. temelinde ypg ye saldırmama maddesi olan bir anlaşma.
tabi bu abd açısından güvenilmesi imkansız olması gereken bir anlaşmadır.
muhalifler açısından da basamak basamak hedefe gitmenin ilk adımı için yapılmış bir anlaşma olabilir. önce esad gitmeliydi, onlar açısından.
o hedef tamam. muhalifler artık suriye devleti nin sahibi oldu ve ülke topraklarının yarısına yakını yerel olmayan ypg nin işgalinde.
halkın talepleri ve suriye devleti temsicisi olmak bunu kaldırmayı gerektirecek.
ve de şunu adım gibi biliyorum bu ypgliler asla yüzyüze savaşmaz. bütün savaş araçlarını bırakıp ardlarına bakmadan kaçacaklardır.
dağlara gel dağlara.
muhalifler olsa olsa abd ile bir anlaşma yapmış olabilirler. temelinde ypg ye saldırmama maddesi olan bir anlaşma.
tabi bu abd açısından güvenilmesi imkansız olması gereken bir anlaşmadır.
muhalifler açısından da basamak basamak hedefe gitmenin ilk adımı için yapılmış bir anlaşma olabilir. önce esad gitmeliydi, onlar açısından.
o hedef tamam. muhalifler artık suriye devleti nin sahibi oldu ve ülke topraklarının yarısına yakını yerel olmayan ypg nin işgalinde.
halkın talepleri ve suriye devleti temsicisi olmak bunu kaldırmayı gerektirecek.
ve de şunu adım gibi biliyorum bu ypgliler asla yüzyüze savaşmaz. bütün savaş araçlarını bırakıp ardlarına bakmadan kaçacaklardır.
dağlara gel dağlara.
Muhalif derken kimin kast edildiğine bağlı
Zira Şam'a girenler güneydeki FSA yani Amerika destekli ÖSO
Hama Humus'ta htş
Efrin tel rıfatta smo
Zira Şam'a girenler güneydeki FSA yani Amerika destekli ÖSO
Hama Humus'ta htş
Efrin tel rıfatta smo
anlatmak istediğim şudur.
amerika ırak ta ne kadar kalıcı olduysa, afganistan da ne kadar kalıcı olabildiyse, suriyede de o kadar kalıcı olacaktır.
abd destekli muhalif ya da türkiye destekli muhalif, şu an için farketmez. suriyelilik zamanı geldiğinde ağır basacaktır.
hele ki israil in suriye de mevzi kazanması ihtimali sıfırdır. suriye deki kabul, israil in en büyük düşman olduğudur.
dediğim gibi güneyimizde istikrarlı ve düşman olmayan bir süriye, üzerinde türkiye nin etkinliği olmasa dahi çok faydalıdır. direk pazarımız olacaktır ve tabi ki bundan suriye de faydalanacaktır. emek yoğun sektörler, tekstil, hayvancılık, tarım gibi, suriye ye kayacaktır.
amerika ırak ta ne kadar kalıcı olduysa, afganistan da ne kadar kalıcı olabildiyse, suriyede de o kadar kalıcı olacaktır.
abd destekli muhalif ya da türkiye destekli muhalif, şu an için farketmez. suriyelilik zamanı geldiğinde ağır basacaktır.
hele ki israil in suriye de mevzi kazanması ihtimali sıfırdır. suriye deki kabul, israil in en büyük düşman olduğudur.
dediğim gibi güneyimizde istikrarlı ve düşman olmayan bir süriye, üzerinde türkiye nin etkinliği olmasa dahi çok faydalıdır. direk pazarımız olacaktır ve tabi ki bundan suriye de faydalanacaktır. emek yoğun sektörler, tekstil, hayvancılık, tarım gibi, suriye ye kayacaktır.
Şahsi kanaatim oradaki ypgye ıraktaki gibi siyasi alan açıp, mücadele edecekseniz parti kurun veya ülkeyi terkedin çağrısı yapılacağıdır. Ama hiç bir şekilde silahlı bir yapı olarak orada bulunmalarına izin verilmeyeceğini düşünüyorum.
eşyanın tabiatını aykırı olarak ülkede %10 nufusa sahip olup ülkenin yarısına yakınını kontrol etme hayali matematik olarak saçmadır.
matematik affetmez.
matematik affetmez.
Yalnız ypg\'ye saldıranlar sadece öso ile sınırlı sanırım. Htş\'nin ypg\'ye kurşun sıktığına dair bir habere rastlamadım.
ypg yerini garantiledi gibi kobani abdye gidiyormuş.işin ciddiyetinin farkında olmak lazım.
güncel Önemli Başlıklar