bugün

kacak kelebekin pcsine yaklaşık 1500 kere format atmasına neden olan program.**
çok kullanışlı olmasına rağmen artılarından fazla eksileri olan program. format gerektiren etkileri vardır. discovery yerine tercih edilesi bir msn eklentisi varsa o da msn plustur.
bir kaç msn zırdavası. yok pencereni actı, yok mesaj yazıyor...*
msn messenger ile kullanılan cok yararlı bir program.

ozelliklerinden bir kaçı ; seni engelliyenleri gorebilme , karşındakinin avatarını kaydetme , biri senin konuşma pencereni actıgında sana uyarı gelir, konusma penceresi kapattıgında da gelir gibi ozellikleri vardır. *

http://www.live.msgdiscovery.com/ **
iyi olduğu gibi sinir bozucudur. msnde konuşurken 'bak pencereyi kapattı ne yapıyor bu allahın cezası' denilesi durumdur.
paranoyak insanların kulandığı ve vazgeçemediği programdır. gereksizdir evet.
hiç bir halta yaramadığı gibi insanı sıkıntıya sokan bir program.
sürüyle arkadaşınızı msn'den de hayatınızdan da silmenize yol açan program.
msn'de çok fazla sorun yaratabilecek bir programdır.
yararları vardır ancak zararı çok daha fazladır.
tavsiye edilmez.
imitate olayıyla şizofrenik muhabbetlere ayrı bir boyut kazandıran programdır.
dosya transfer hızının anasını ağlatan programdır. eğer size göre "elÂlem ne zaman pencerenizi açtı, ne zaman kapadı" bilgisini %30 hatayla öğrenmek, dosya transfer etmekten daha önemli ise(?) kullanmanızda bir sakınca yoktur. ama bu bilgileri elde etmek için hayvan gibi data alıp verdiğinden, msn geç açılır, liste yavaş görüntülenir. takılmalar olur, kıl çıkar, tüy çıkar. kullanılmaması tavsiye edilir.

edit : engelleyen kişileri göstermez!!
bilgisayarın içine eden ardından üstüne oturan pogram. bir kere çok gereksiz o pencere açtı öbürü kapadı vs. ha niye yüklü dersen.. başa alalım.. *

erkek kardeşim sevgilisinden ayrılınca onun ne haltlar karıştırdığını anlamak için yükledi programı. biz de eyvallah görelim bakalım ne hikmeti varmış programın dedik. x oturum açtı, y kapadı, z konuşma penceresi açtı, p.şta bak konuşmadan kapadı vs tadında mesajlar açıyor pencerenin sol alt köşesinde. eh hadi eyvallah dediniz takmam ben o istediği bilgi zımbırtısını çıkarsın dediniz. bu sefer msn de birisiyle konuşurken yazdıklarınızı okumanıza engel oluyor bu denyo program. kapatıyorsunuz bir başkası açılıyor. böyle de gereksiz bir şey. tavsiye edilmez pek zaten acaba pencerimi açtı mı diye kastığınız insanlar da asla açmaz.
zaman zaman pencere açılınca uyarı verme konusunda hata yapabilen program. her 3 pencere olayından birisi yalan olmaya başladı.
insanin sinirlerini bozar. şöyle ki

ayşe pencerenizi kapatti.
-kodumun karisi.
özel hayata biraz saygı bekliyoruz.. lütfen

"niye konuşma pencereni kapatıyosun?"

"internettesin biliyorum"

tarzı cümlelerle karşılaştırır adamı.
kullanılmayası programdır. örneğin; msn'e girdiniz, e tabi msn discoveryniz de var, eski sevgiliniz sizin pencerenizi açtı ama yazmadan kapattı. allah ! gel de delirme. insan meraktan ölür. "acaba niye açtı?" "yoksa hala beni seviyor mu?" "yok yok ben en iyisi bir arayayım" vb. cümlelerle beyninizi allak bullak etmenize neden olur. tabi ki sonu hüsrandır. eski sevgilinizi ararsınız, hal hatır vs. sonra bir bakarsınız ki aslında çocuğun sizi taktığı yok, yeni kız arkadaşı onun msn'inden girmiş ve sizin sayfanıza da şöyle bir bakıp kapatmış. hadi bakalım ayıkla pirincin taşını. hayatınız o anda kararır. ve ya şöyle de olabilitesi var; bir gün yine msn'desiniz, sevgiliniz sizi engellemiş, kabak gibi görünüyor, "engellemiş bu mal sizi" diyor, sokuyor gözünüze gözünüze. sonra tabi bir ayrılık vakası. hadi bakalım, bir saat telefonda kavga. vay sen beni niye engelledin, o der yok engellemedim, ulan görünüyor ne engellemedin. sonra da msn discovery yükleyen güzel insanlar akıl hastası olmak suretiyle msn hayatlarını sona erdirirler.

oturumu kapat.

oturum kapatıldı.

msn discovery programını bilgisayarınızdan kaldırmak istediğinize emin misiniz?

msn discovery kaldırıldı.

messenger 8.0 programını bilgisayarınızdan kaldırmak istediğinize emin misiniz?

messenger 8.0 kaldırıldı.

bilgisayarı kapat. *
mahremiyet diye birşey bırakmamış program.
ağız tadıyla, uyuz herifin penceresini açıp küfür söylüyorduk fotoğrafına karşı...artık onu da yapamıyoruz.
mesaj geliyor hemen "ne oldu murtaza?" diye...
böyle diyaloglar yaşamanı mümkün kılan program.

- hayırdır anam pencere açtın?
+ hı hı resmine bakayım dedim.
- niye ki çok mu beğendin?
+ merak ettim sadece.
- fazla merak iyi değildir.
+ öf ne alakası var.
- ne kapatıyorsun pencereyi?
+ n'apiim hep açık mı kalcak?
- hayır ama konuşuyorduk.
+ sen konuşuyordun.
- kızım kapatmaaaaa!
+ sananeee bee!***
imitate komutunu arkadaşa karşı kullanıp, bilgisayarına virüs girdi diye format atmasını sağladığım msn programı.
kendini, haddini bilmez bir programdır.
güya silenleri gösterir(!) külliyen yalandır. msn de sıradan bir günde bir arkadaşımla konuşurken şak die yazı çıktı x kişi sizi sildi sizde silmek istiyormusunuz diye töbe dedim şimdi konuşuoduk o silerde ben silmem mi adiyi diyip ben de sildim sonra bin trip attım...
aradan aylar geçti başka bir arkadaşım malum x kişinin msn listesinde adımı görmüş ben orda öylece duruyormuşum yani haklıymış doğru söylemiş silmemiş. adi program yalan sölemiş . e şimdi o kadar laf saydıktan sonrada özür dilerim bi yanlışlık olmuş barışalım denmezki yaktın beni haddini bilmez program alacağın olsun..
her daim çevrimdışı olanların korkulu rüyası.
ara sıra kolpalayan program. konuşma penceresi açıldığında uyarıyor, ama bazen kimse açmasa da uyarıyor. birkaç örneği daha var sanırsam ama uzun zamandır kullanmadığım için hatırlamıyorum.
(bkz: bir live plus hepinize yeter)
yalancı program. adamın pencere açmadığı halde açtığını kapadığı halde kapadığını gösteriyor. ayrıca yeni sürüm geldiğinde fearful kadar üşengeçseniz o üşengeçliğinizi ortadan kaldıracak bir program. adam yani program yeni sürümünü indirtmeden hiç bi zkim yapmıyor hatta msninize bile uyuzluk yapıyor.
çok gereksiz bir programdır ancak yurdum paranoyak gençliğinin vazgeçilmezidir..aha lan bak şerefsize penceremi kapattı yüz verdik tepemize çıktı! ''aha lan dur kız penceremi açıp geri kapattı lan kesin hoşlanıyo benden iki güne kalmaz çakarım ben buna'' gibi ifadeleri duyabilirsiniz bu gençlerden..kaldırması zordur efendim bunun..ıvır zıvır bi sürü işleri vardır..nacizane tavsiyem tavsiye etmemek yönündedir..
msn nizi silenleri ve çevrim dışı msn de olanları görmenize de olanak veriyor.