bugün

kubilay öğretmenin ölümüne sebebiyet verenlerin torunları, atatürk'ün yerine* geçmemesi gerektiğini kavramak için önemlidir.

bunu yaşadı bu ülke, ve hala o adam meclis çatısı altında.
* *
çok partili hayat için ortam oluşmadığı görüldü.
rejimin yerleşmesi için daha dikkatli olunması gerektiği görüldü.
çok önemlidir.

çok partili hayata geçilmesinin mümkün olmadığını söyleyen insanlara karşı bir grup insan "öyle deme len" diyordu. bu karşıt iki grup bu konu hakkında o kadar çok tartışmaya başlamışlardı ki; zamanla konuşmalarını kısaltmaya başladılar. "öyle deme len" önce "deme len" oldu; sonra "neme len" oldu. 1958'li yıllarda ise havanın nemli olmasından dolayı dalga maksatlı "neme nem" demeye başladılar. bu da zamanla birleşik kelime oldu ve "nemenem" haline geldi.

bu zıt iki grup baktı ki olmuyor. herşeyi ters mantıktan düşünelim, birbirimizi anlayalım ve bu olaya da bir çözüm getirelim dedi. aradan bir sivri zekalı olaya çözüm getirmek için atladı: "nemenem'in tersi olsun o zaman" dedi ve bugün ki halini aldı. o günden bugüne bu olaya "menemen olayı" denmiştir.

not: evet kafam güzel, sizin kafayı da sikertirim böyle.

evet nemenem'in tersi menemen'dir.
inkılapların yerleşmesi için 1945 yılına kadar bir daha çok partili hayat denenmedi.
muhtelif sonuçlarıdır. bunlardan birisi de serbest fırka'nın gümbürtüye gidip kapanması olmuştur.

(bir de görevini yapmaya çalışan subayın hunharca katli gibi korkunç bir durumun izmir'in bu kadar yakınında yaşanabilmesi tabii.)
türkiye'nin ilk yıllarında dahada devam edecek olan din üzerinden cumhuriyet saldırısıdır.
herkesin evde yapabileceği bildiğimiz domatesli menemenle hiç bir alakası olmayan olaydır.