bugün
- gecenin şarkısı19
- donald trump13
- 5 kasım 2024 abd başkanlık seçimleri25
- devlet bahçeli13
- makul bir ücretle sözlükteki kadınları övüyorum13
- anın görüntüsü23
- arkadaşlar sizce ben sapık mıyım8
- çilekli gofret yiyen erkek10
- tembel avrat tenceresi8
- hayatı sorgulamak18
- uzun boylu insanlardan kısa insanlara tavsiyeler12
- günün şarkısı13
- ankaralı turgut10
- evlenme teklif eden yazarı cimere şikayet etmek9
- 4 yıldır bir kızı unutamamak10
- hatay usulü soslu döner13
- realite manipülasyonu13
- uludağ sözlük görüntülü arama özelliği9
- jose mourinho35
- bilgi içerikli entryler yazsam okur musunuz15
- ötüken'e hacca gitmek12
- 3 kasım 2024 trabzonspor fenerbahçe maçı70
- profilinizden karakter analiz ediyorum toplanın8
- akşam yemeği12
- üsküdar üniversitesi'nin yaratiliş manifestosu19
- fenerbahçe taraftarı8
- istanbulun en berbat ilçesi17
- dünyada sadece ikimiz kalsak yine olmaz diyen kız11
- kahve falında kovboy çıkması9
- albay kemal8
- kenan evren'i yargılayan ve cezalandıran taşak19
- dinde zorlama yoktur13
- rus kadınlarının türklere göre farklılıkları14
- sözlük kızlarının ayak fetişizmine bakış açısı12
- menuet9
- din dersinin zorunlu olması11
- ebru gündeşe 69 milyonluk konser23
- erdoğan bir kez daha seçilmeli11
- vücudunuzda hissettiğiniz en büyük acı16
- tukenmis favorilerim10
- özgür özel9
- kadir mısıroğlu8
- aklı sikinde olan yazar18
- hem messi'yi hem ronaldo yu seven insan11
- kısa saçlı erkek vs uzun saçlı erkek8
- fenerbahçe13
- menuet'in 26 yaşında olması9
- imza toplayıp judas'ı sözlükten attırmak22
- yazarların yaşadığı hayat19
- boklu bezle 500t seyahati9
internet ve e-mail gibi teknolojik iletişim imkanları çıkmadan evvel bir çok insanın içini ısıtan, yanlızlık duygusunu alıp götüren bir arkadaşlıktır. hayatın daha küçük bir çevrede döndüğü, sosyal yaşantının, genç neslin özgürlük hakkının kısıtlı olduğu zamanlarda uzak şehirlerden, uzak ülkelerden mektup arkadaşı olmak ayrı bir tat, ayrı bir heves ve bir ayrıcalık idi. dört gözle beklediğiniz mektubu posta kutunuzda görmenin, hele ki o mektup zarflarının içerisinden çıkan sürpriz bir fotoğraf, bir kart veya bir küçük not bulmanın, sadece size gelmiş olan, onca yolu tepmiş, günlerce size gelmek için yolculuk yapmış ve içerisinde size ait, sizin için yazılanların olduğu bir kağıt parçasını almanın mutluluğunu bugün hiç bir arkadaşınızdan gelen e-mail, mesaj veremez.
aynı zamanda
(bkz: merhaba günlük)
(bkz: merhaba günlük)
(bkz: mektup)
mektupla kurulan arkadaşlıktır. Bu arkadaşlık türü zamanla e-mail,icq,msn vb. arkadaşlıklarına evrilmiştir. Pek çok kişi bu evrimden memnun değilse de yine de kullanmaktadır bu yeni arkadaşlık vasıtalarını. (bkz: istemem yan cebime koy)
mektup yazarak iletişim kurulan arkadaşlık. bir dönem international youth service tarafından sağlanan hizmetle farklı ülkelerden de arkadaşlar edinilebiliyordu. farklı kültürleri, kişilikleri tanımanın bunu yaparken de ingilizceyi geliştirmenin bir yolu olarak tercih edilirdi. fotoğraf alıp gönderilir, para değiş tokuşu yapılırdı. zarfın üstündeki pullar saklanır. "my favourites" diye başlanan basit cümlelerle zevkler, renkler, hobiler, fobiler anlatılırdı. daha öteye de gitmezdi. (bkz: hey gidi günler)
(bkz: pen friend)
Bir zamanlar, Güneş gazetesi vardı ve onun ekinde, mektup arkadaşlığı için çeşitli ilanlar verilirdi. işte o ilanlardan birkaç tanesine yazmıştım. Sadece birinden cevap gelmişti, o da,yazdığım kişinin arkadaşından. Uzun zaman o kişiyle yazıştık, sonra her nedense yazışmayı bırakmak istedi. Almanya'ya gidecekmiş falan. Ne kadar üzüldüğümü anlatamam. Çünkü çok güzel bir arkadaşlığımız olmuştu ve bir kere bile görüşmemiştik. Sadece yazıyla paylaşmıştık herşeyi... itiraf etmeliyim ki, o zamanları özlüyorum. Üzerinden 15 sene hatta daha fazlası geçmiş bile olsa, şu gün karşıma dikilse, yine aynı heyecanı duyardım. işte benimmektup arkadaşlığından anladığım bu. Sağlam bir dostluk. Sağlam paylaşımlar. Tabi bir zamanlar...
ah,ah....
nerde o eski mektup arkadasları...
nerde o eski mektup arkadasları...
şu aralar edinmeyi düşündüğüm hedö,
şöyle gelişti olay efendim.
askerden bir arkadaşa zorla mektup yazdırmışlar o da bana gönderdi. hoş yazdıklarını okunabilecek birşey olarak ifade etseydi belki hoş olacaktı ama olmadı . *
bende eski mektup gönderme anılarım depreşti , ve karar verdim ki bir mektup arkadaşım olsa ne güzel olurdu. tıpkı eski günlerdeki gibi. (eski türk filmlerindeki gibi.)
şöyle gelişti olay efendim.
askerden bir arkadaşa zorla mektup yazdırmışlar o da bana gönderdi. hoş yazdıklarını okunabilecek birşey olarak ifade etseydi belki hoş olacaktı ama olmadı . *
bende eski mektup gönderme anılarım depreşti , ve karar verdim ki bir mektup arkadaşım olsa ne güzel olurdu. tıpkı eski günlerdeki gibi. (eski türk filmlerindeki gibi.)
Hala yapan varmıdır diye merak ettiğim.
ipek ongunun sevilen bir kitabıdır.
(bkz: penpal)
güzel durum. birine rastgele atacağım amk.
yapmayı sürdürdüğüm aktivite. daha samimi daha içten hele o süslü süslü mektup kağıtları,türk kahveleri,lokumlar aramalar,seviyorum sözlük.
Harikadır. Uzaktaki dostunun iç seslerini o kokulu kağıtlar,haritalar anlatır. içerisinden çıkan küçük hediyeler falan. Güzel şeyler bunlar.
Mektup gelince sevinçten 4 köşe olursun. Dünyalar senin olur. Hazır boş vaktim var unutmadan yazayım arkadaşıma.
Mektup gelince sevinçten 4 köşe olursun. Dünyalar senin olur. Hazır boş vaktim var unutmadan yazayım arkadaşıma.
bu güzel şeyi hiç tadamadım. mektuplaşmayı yani. o yüzden hiç mektup arkadaşım olmadı. hep sms arkadaşlarım oldu.
Eskiden bir ara böyle internet telefon sms falan yokken çok tercih ediliyordu.Çokta güzeldi,keyifliydi.Teknolojinin öldürdüğü güzelliklerden bitanesi işte.
yerini önce chat, sonra e-mail, ardından msn, şu sıralarda ise facebook'a bırakmıştır.
90lı yıllarda moda olan 2000li yıllarda zaman zaman küçük kıvılcımlar görülse de eskisi kadar olmayan arkadaşlık türüydü. lise de polonyalı bir hanım kızla mektup arkadaşlığımız vardı. sonra japonya'dan oldu falan. sonra öylece yarım kaldı her şey.
bir yüzük kardeşliği değildir.
zamanın değişmesiyle birlikte çoğumuzun yaşayamadığı arkadaşlıktır. mary and max adlı filmde çok güzel bir şekilde anlatılır.
malesef internet ile bitmiş en zevk verici hede idi bir zamanlar.
şimdi mail arkadaşı bile bulunmaz oluyor. o bile yok artık.
şimdi mail arkadaşı bile bulunmaz oluyor. o bile yok artık.
Edinmek isteyeceğim şeydir. Uzaklardan birinin sizin için yazdığı kağıda dokunmak, smslerden daha samimi olsa gerek.
lisede edebiyat öğretmenlerin öncülüğünde başlatılmış sosyallik ve değerleri unutmama girişimi.
zevkli ve heyecan veren.
zevkli ve heyecan veren.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar