bugün
- arkadaşlar bi bakar mısınız18
- uzun boylu kız iticiliği19
- apo konusunda konuşmayan siyasal islamcılar19
- kendi sözlüğümüzü kuralım18
- gecenin şarkısı12
- ferdi tayfur41
- mezhepsiz müslüman12
- 202527
- devlet bahçeli9
- 0 0 7 abiye sarılıp uyumak10
- cumhurbaşkanı mansur yavaş başbakan ekrem imamoğlu16
- sıfırdan bir sözlük inşa etmek19
- true'nin ifşa olması15
- anın görüntüsü8
- arkadaşlar ben geldim ama isterseniz gidebilirim9
- 2 online yazar13
- biz iyi davrananlara fazlasıyla vereceğiz10
- true yu yedirmeyiz17
- çekip gitse kimsenin sikinde olmayacak yazar11
- tek hamleyle chp dem düzeneğini dağıtmak13
- bu cumhuriyet bir etnik kökenin cumhuriyeti değil12
- sözlükte başbaşa kalmak istemeyeceğiniz yazarlar9
- fenerbahçe'nin 5 yıldızlı tişört satması16
- içimizdeki şeytan8
- gemi batarken önce fareler kaçar8
- sakal traşı sonrası ne kullanıyorsunuz19
- para bok amca giderse ben de giderim10
- aç aç aç starı aç8
- para bok huzur yok'un sempatik ve yalansız olması8
- necip fazıla ait olmayan sözler12
- seçilmiş yazarlar10
- ay'ın güneş ten daha güzel olması9
- aç ulan ağzını orospu karı17
- gassal21
- regaip kandili21
- amerika new orleans terör saldırısı28
- türk erkekleri boşanmayı neden kabullenemiyor25
- suudi arabistan8
- ellerim bos gonlum hos15
- sözlük kapanınca nerede buluşuyoruz11
- onlyfans10
- yılbaşı eğlencesine giden sözlük kızı11
- karadeniz de keşfedilen doğalgaz10
- veda ederken 2024'e bir not bırak16
- dincilerin en iyi biz yaşıyoruz sanrısı10
- giresunlu abazanı tek yumrukta yere sermek9
- allah'a emanet diyene cevap vermemek9
- yazarlar bu gece nerede ne içiyor25
- kuresel ikinma'nın sağlık durumu15
- sözlük yazarlarının 2025 yılından beklentileri10
açılımı methylenedioxymethamphetamine olan zehir.
ilk kez 1912'de Alman Kimya firması Merck tarafından Darmstadt'ta sentezlendi ve 1914 yılında 274350 numarayla patentlendi. ilaç kanın pıhtılaşmasını sağlayacak bir başka ilaç aranırken bulunan bir ara maddedir. Patentte ilacın adı yerine, kimyasal açılımı olan MDMA geçmektedir. Bu etken maddeye bağlı üretilen ilk ticari ilaç adı ise metilsifrilamin olmuştur. Başlarda, kurşun yaralanmalarında haricen kullanılan antiseptik ve kanamayı durdurucu bir toz olarak düşünülmüştü. Ancak daha sonra iştah baskılayıcı olarak da kullanılmaya başlanmıştır.
Nasıl sentezlendiğini detaylandıran ilk kişi Dr. Anton Kollisch'tir. ilaçla ilgili ilk ve önemli farmakolojik testler 1927, 1952 ve 1960da yapılmıştır. Rolan W. Freuddenmann'a göre ilacın iştah baskılayıcı amaçlı sentezlendiği yanlış kanısı, MDMA analoğu olan MDA'in 1949 ve 1957 yılları arasında Smith Kline ve French Laboratuvarları'nda antidepresan ve iştah kapayıcı olarak araştırılmasından kaynaklanmaktadır.
ilaçla ilgili ilk toksikoloji testleri ise 1952'de yapılmıştır. Öte yandan, sentezin etkin olarak en yaygın terapi kullanımı, Vietnam savaşı sonrası travma bozukluğu yaşayan savaş gazilerinin tedavilerinde kullanılmasıyla söz konusu olmuştur. MDMA maddesinin suiistimal edilmeye başlaması ve sokak kullanımı ilk kez 1970'li yıllarda tespit edilmiştir. Vietnam gazilerinin bir kısmının, kendilerine verilen MDMA tabletlerinin öforik etkilerini farkına vararak para karşılığı uyuşturucu tacirlerine satmaya başlamaları, bu duruma sebep olarak görülmektedir.
MDMA sentezinin yaygınlaşmasında önemli bir rol oynayan kişi ise Dr. Alexander Shulgin'dir. Shulgin 1976'da sentezleyip denedikten sonra çalışma arkadaşlarıyla birlikte yaptığı kapsamlı araştırmalarında ilacın kimyası, dozajı, kinetiği ve psikoaktif etkileri üzerine ilk ayrıntılı raporları yayınlanmıştır. 1976'da Shulgin ile birlikte ilacın sıra dışı teröpötik etkilerini fark eden bir grup bilim adamı ve terapist, suistimal edilmesini, sorumsuz ve bilinçsiz kullanımı engellemek için bu ilacı çok kapalı bir grup içinde kullanmaya çalıştılarsa da bu çabaları sonuç vermemiştir. Bu araştırma ve tedavi amaçlı çalışmalarda MDMA'in evlilik ve ilişki terapisi, travma sonrası stres bozukluğu), travma, fobi bozuklukları, bağımlılık, kanser ve ölümcül hastalıklardan mustarip kişilerde endişe tedavisinde kullanılabileceği, dönemin birçok psikiyatrist ve psikoterapisti tarafından kabul görmüştür ve yasaklandığı 1985'e kadar bazı tartışmalı terapilerde kullanılmıştır.
Etken maddesi MDMA olmakla beraber çok çeşitli sokak uyuşturucu/uyarıcı maddesinde katılarak piyasaya sürülen ve sokak tabiri ile adına ekstazi denilen sentetik haplar, sistematik biçimde 1980lerin başında ABD'de popülerleşti. Ölüm vakalarının yaşanmaya başlanması sonucu MDMA ve türevi sentezler, A sınıfı illegal kimyasal sınıfında tanımlanarak 1971de Britanyada ve ABD'de 1985'te yasaklandı. Bunu daha sonra diğer devletler izlemiştir.
MDMA beyinde varolan 5-HT tipi serotonin nörotransmiterlerinin salınmasını sağlayan bir serotonin ateşleyicisi ve geri alım inhibitörüdür. Antidepresan ilaçlar da aynı sınıftandır ama MDMA'in farkı beyinde varolan serotoninin tamamının salınmasını sağlamasıdır.
MDMA maddesinin insanlarda endike/konraendike metabolik türevleri 3,4-metilendioksianfetamin (MDA), 4-hidroksi-3-metoksi-metilanfetamin (HMMA), 4-hidroksi-3-metoksanfetamin (HMA), 3,4-dihidroksianfetamin (DHA) (alfa-metildopamin adı da kullanılır), 3,4-metilendioksifenilaseton (MDP2P), and N-hidroksi-3,4-metilendioksianfetamin (MDOH) olarak sayılabilir. Tüm bü sentez maddelerin yüksek oranda toksik etkileri bulunmaktadır. Oral yolla alınan MDMA maddesinin %65i 24 saat içersinde idrar yoluyla vücuttan atılırken, %7si vücutta MDA maddesine sentezlenir.
Yapılan araştırmalar kısa dönem hafıza ve iştah kaybına, uykusuzluğa, acı eşiğinde yükselmeye, dehidrasyona, gözbebeklerinde büyümeye, aşırı hareketliliğe, ısı regülasyonunda bozulmaya, diş sıkmaya ve erkeklerde sertleşme sorununa neden olabileceğini göstermektedir. Bulantı ve kusma gibi kişiye özel etkiler görülebilir ve her kişinin vereceği tepkiler de farklılık gösterebilir. Sıvı kaybına neden olduğu için vücudun kaybettiği oranda sıvı tüketmesi gerektiği bilinmekle birlikte aşırı su tüketiminin de ölüme kadar götürebilecek hiponatremi denilen su zehirlemesine yol açabildiği bilinmektedir. Kadınlar erkeklere oranla hiponatremiye karşı daha hassastırlar. Hiponatremi, dehidrasyon endişesi ile aşırı içilen suyun kanı seyrelterek beynin şişmesine yol açmasıdır. Isı kaybını azaltabilir ve bazen de kasların ve beynin ısı üretimini arttırabilir.
Ekstaziden en olasılıklı ölüm vakaları hiç sıvı almadan yüksek dozda ekstazi alıp dinlenmeden aralıksız dans eden kişilerde ve kardiyovasküler sorunları olan ve/veya ekstaziyi başka ilaçlarla karıştıran kişiler arasında görülür. Kardiyovasküler (kalp) rahtsızlıkları olan kişiler önemli bir risk altındadır. Ayrıca mono amin oksidaz inhibitörü yani MAOI olarak bilinen ilaçlarla birlikte kullanılması hipertansiyon krizi denilen ve kalbin tehlikeli derecede hızlı çarpmasıyla kendini gösteren ölümcül bir komplikasyona yol açabilir ve tıbbi müdahale olmazsa kişi ölebilir. SSRI türü antidepresanlar ile birlikte kullanıldığında serotonin sendromu denilen rahatsızlığa neden olabilir. Serotonin sendromu, kas spazmları, mide-bağırsak sorunları, ishal, zihin karışıklığı, ajitasyon, koordinasyon bozukluğu, titreme, ateş ve terleme ile kendini gösterir.
Akut kullanımı takiben ilacın etkileri geçtikten sonra yaklaşık sekiz saat daha ardıl etkiler devam eder. Ardıl etkilerde kişi, kısa veya bazen iki gün ya da günlerce süren bir depresyon, melankoli ya da yoksunluk dönemine girebilir. Bu sürecin ardından kişi tekrar normal konumuna geri döner. Kişilerin normal durumlarına dönmeleri için beslenmeleri, yeterli derecede sıvı almaları, uyumaları ve bozulan kalsiyum, magnezyum, potasyum ve çinko gibi minerallerin dengesini doğru beslenme ya da diyet katkılarıyla onarmaları ve egzersiz yapmaları gerekir. Beslenmeme, uykusuzluk ve kalsiyum, magnezyum, potasyum ve çinko azalmasına bağlı etkiler hasas kişilerde komplikasyonlara neden olabilir. Kronik kullanımda ise bahse konu semptomlar daha farklı boyutlarda ve sürelerde gelişme gösterebilir ve farklı fiziksel sorunlar ortaya çıkabilir.
MDMA veya türevlerinin kronik suiistimalinde serotinerjik nerötoksik sorunlar yaşanabilmektedir. Ayrıca davranışsal ve psikiyatrik problemler yaşanabilir. Vücutta yaşanabilecek serotinerjik dengesizliklerin doğrudan kavrama ve davranışsal sorunlarla bağlantısının ne şekilde oluştuğu henüz ispatlanamamış olsqa da rakamsal korelasyonlar mevcuttur. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, MDMA ve türev sentezlerinin kronik kullanımının, somotosensör kortekste seratoninden bağımsız hasara yol açmakta ve hücrelerin kendilerinin yaşlanarak erkenden öldürmelerine yol açan apoptosis oluşmasına ve amiloid haberci protein işlevlerinin indirgenmesine yol açmaktadır.
Özetle, akut MDMA kullanan kişi sağlığını tehlikeye atarak ölüm riski almakta; kronik kullanan insan beyni ise embesilleşmektedir.
Nasıl sentezlendiğini detaylandıran ilk kişi Dr. Anton Kollisch'tir. ilaçla ilgili ilk ve önemli farmakolojik testler 1927, 1952 ve 1960da yapılmıştır. Rolan W. Freuddenmann'a göre ilacın iştah baskılayıcı amaçlı sentezlendiği yanlış kanısı, MDMA analoğu olan MDA'in 1949 ve 1957 yılları arasında Smith Kline ve French Laboratuvarları'nda antidepresan ve iştah kapayıcı olarak araştırılmasından kaynaklanmaktadır.
ilaçla ilgili ilk toksikoloji testleri ise 1952'de yapılmıştır. Öte yandan, sentezin etkin olarak en yaygın terapi kullanımı, Vietnam savaşı sonrası travma bozukluğu yaşayan savaş gazilerinin tedavilerinde kullanılmasıyla söz konusu olmuştur. MDMA maddesinin suiistimal edilmeye başlaması ve sokak kullanımı ilk kez 1970'li yıllarda tespit edilmiştir. Vietnam gazilerinin bir kısmının, kendilerine verilen MDMA tabletlerinin öforik etkilerini farkına vararak para karşılığı uyuşturucu tacirlerine satmaya başlamaları, bu duruma sebep olarak görülmektedir.
MDMA sentezinin yaygınlaşmasında önemli bir rol oynayan kişi ise Dr. Alexander Shulgin'dir. Shulgin 1976'da sentezleyip denedikten sonra çalışma arkadaşlarıyla birlikte yaptığı kapsamlı araştırmalarında ilacın kimyası, dozajı, kinetiği ve psikoaktif etkileri üzerine ilk ayrıntılı raporları yayınlanmıştır. 1976'da Shulgin ile birlikte ilacın sıra dışı teröpötik etkilerini fark eden bir grup bilim adamı ve terapist, suistimal edilmesini, sorumsuz ve bilinçsiz kullanımı engellemek için bu ilacı çok kapalı bir grup içinde kullanmaya çalıştılarsa da bu çabaları sonuç vermemiştir. Bu araştırma ve tedavi amaçlı çalışmalarda MDMA'in evlilik ve ilişki terapisi, travma sonrası stres bozukluğu), travma, fobi bozuklukları, bağımlılık, kanser ve ölümcül hastalıklardan mustarip kişilerde endişe tedavisinde kullanılabileceği, dönemin birçok psikiyatrist ve psikoterapisti tarafından kabul görmüştür ve yasaklandığı 1985'e kadar bazı tartışmalı terapilerde kullanılmıştır.
Etken maddesi MDMA olmakla beraber çok çeşitli sokak uyuşturucu/uyarıcı maddesinde katılarak piyasaya sürülen ve sokak tabiri ile adına ekstazi denilen sentetik haplar, sistematik biçimde 1980lerin başında ABD'de popülerleşti. Ölüm vakalarının yaşanmaya başlanması sonucu MDMA ve türevi sentezler, A sınıfı illegal kimyasal sınıfında tanımlanarak 1971de Britanyada ve ABD'de 1985'te yasaklandı. Bunu daha sonra diğer devletler izlemiştir.
MDMA beyinde varolan 5-HT tipi serotonin nörotransmiterlerinin salınmasını sağlayan bir serotonin ateşleyicisi ve geri alım inhibitörüdür. Antidepresan ilaçlar da aynı sınıftandır ama MDMA'in farkı beyinde varolan serotoninin tamamının salınmasını sağlamasıdır.
MDMA maddesinin insanlarda endike/konraendike metabolik türevleri 3,4-metilendioksianfetamin (MDA), 4-hidroksi-3-metoksi-metilanfetamin (HMMA), 4-hidroksi-3-metoksanfetamin (HMA), 3,4-dihidroksianfetamin (DHA) (alfa-metildopamin adı da kullanılır), 3,4-metilendioksifenilaseton (MDP2P), and N-hidroksi-3,4-metilendioksianfetamin (MDOH) olarak sayılabilir. Tüm bü sentez maddelerin yüksek oranda toksik etkileri bulunmaktadır. Oral yolla alınan MDMA maddesinin %65i 24 saat içersinde idrar yoluyla vücuttan atılırken, %7si vücutta MDA maddesine sentezlenir.
Yapılan araştırmalar kısa dönem hafıza ve iştah kaybına, uykusuzluğa, acı eşiğinde yükselmeye, dehidrasyona, gözbebeklerinde büyümeye, aşırı hareketliliğe, ısı regülasyonunda bozulmaya, diş sıkmaya ve erkeklerde sertleşme sorununa neden olabileceğini göstermektedir. Bulantı ve kusma gibi kişiye özel etkiler görülebilir ve her kişinin vereceği tepkiler de farklılık gösterebilir. Sıvı kaybına neden olduğu için vücudun kaybettiği oranda sıvı tüketmesi gerektiği bilinmekle birlikte aşırı su tüketiminin de ölüme kadar götürebilecek hiponatremi denilen su zehirlemesine yol açabildiği bilinmektedir. Kadınlar erkeklere oranla hiponatremiye karşı daha hassastırlar. Hiponatremi, dehidrasyon endişesi ile aşırı içilen suyun kanı seyrelterek beynin şişmesine yol açmasıdır. Isı kaybını azaltabilir ve bazen de kasların ve beynin ısı üretimini arttırabilir.
Ekstaziden en olasılıklı ölüm vakaları hiç sıvı almadan yüksek dozda ekstazi alıp dinlenmeden aralıksız dans eden kişilerde ve kardiyovasküler sorunları olan ve/veya ekstaziyi başka ilaçlarla karıştıran kişiler arasında görülür. Kardiyovasküler (kalp) rahtsızlıkları olan kişiler önemli bir risk altındadır. Ayrıca mono amin oksidaz inhibitörü yani MAOI olarak bilinen ilaçlarla birlikte kullanılması hipertansiyon krizi denilen ve kalbin tehlikeli derecede hızlı çarpmasıyla kendini gösteren ölümcül bir komplikasyona yol açabilir ve tıbbi müdahale olmazsa kişi ölebilir. SSRI türü antidepresanlar ile birlikte kullanıldığında serotonin sendromu denilen rahatsızlığa neden olabilir. Serotonin sendromu, kas spazmları, mide-bağırsak sorunları, ishal, zihin karışıklığı, ajitasyon, koordinasyon bozukluğu, titreme, ateş ve terleme ile kendini gösterir.
Akut kullanımı takiben ilacın etkileri geçtikten sonra yaklaşık sekiz saat daha ardıl etkiler devam eder. Ardıl etkilerde kişi, kısa veya bazen iki gün ya da günlerce süren bir depresyon, melankoli ya da yoksunluk dönemine girebilir. Bu sürecin ardından kişi tekrar normal konumuna geri döner. Kişilerin normal durumlarına dönmeleri için beslenmeleri, yeterli derecede sıvı almaları, uyumaları ve bozulan kalsiyum, magnezyum, potasyum ve çinko gibi minerallerin dengesini doğru beslenme ya da diyet katkılarıyla onarmaları ve egzersiz yapmaları gerekir. Beslenmeme, uykusuzluk ve kalsiyum, magnezyum, potasyum ve çinko azalmasına bağlı etkiler hasas kişilerde komplikasyonlara neden olabilir. Kronik kullanımda ise bahse konu semptomlar daha farklı boyutlarda ve sürelerde gelişme gösterebilir ve farklı fiziksel sorunlar ortaya çıkabilir.
MDMA veya türevlerinin kronik suiistimalinde serotinerjik nerötoksik sorunlar yaşanabilmektedir. Ayrıca davranışsal ve psikiyatrik problemler yaşanabilir. Vücutta yaşanabilecek serotinerjik dengesizliklerin doğrudan kavrama ve davranışsal sorunlarla bağlantısının ne şekilde oluştuğu henüz ispatlanamamış olsqa da rakamsal korelasyonlar mevcuttur. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, MDMA ve türev sentezlerinin kronik kullanımının, somotosensör kortekste seratoninden bağımsız hasara yol açmakta ve hücrelerin kendilerinin yaşlanarak erkenden öldürmelerine yol açan apoptosis oluşmasına ve amiloid haberci protein işlevlerinin indirgenmesine yol açmaktadır.
Özetle, akut MDMA kullanan kişi sağlığını tehlikeye atarak ölüm riski almakta; kronik kullanan insan beyni ise embesilleşmektedir.
saf ecstasy'dir efenim kendisi. sokakda ecstasy adi altinda satilan haplar mdma ile birlikte kompreslenmis onlarca maddeden ( asprin, ketamine vb..) olusmaktadir. ancak bir diger adi molly olan bu madde saf ectasydir ve kiside uyandirdigi hissiyat tarif edilemeyecek kadar guzeldir. Ozellikle elektronik tonlara ev sahipligi yapan muzik festivallerinin vazgecilmez uyusturucusudur.
Orjinal extacynin ham maddesidir. Hapın içinde oral olarak alınabilir, burundan çekilebilir hatta ve hatta damardan bile alınabilir. Kişide mutluluk, dünya yansa umrunda olmama hali verir. Uyku, yemek isteği azalır ve etkisi geçtikten ve azalmaya başladıktan sonra kişide tekrar kullanma isteği uyandırır.
EXTacy özütü. ama %100 kristal olarak bulunma ihtimali türkiye şartlarında imkansız. mdma sigaranın kalitesini içmek gibi bir şey. exctacy'e kıyasla çene ağrısı çektirmiyor, çeneyi kitlemiyor. vücudun içinden gelen o patlama hissini söndürecek müzik tabi ki elektronik müzik. goa trance, dub step, electro house gb. düşüşlere doğru trip-hop, chill-out dinleyerek gece güzelce noktalanabilir.
kimyasal yapısı şöyledir.
http://prntscr.com/fxmnw
http://prntscr.com/fxmnw
Extacy' nin saf halidir. kristal şeklindedir. ( kaya tuzu gibi ) rengi kahverengi tonlarındadır. Pudra şekeri rengi gibi. Tadı acıdır, kristal halde bulunur. Kristali ezip toz yaparsın ve baya çoğalır. Biçimi, toz hali pudra şekerine benzer. ülkemizdeki exlerle alakası yoktur çok kaliteli ve etkilidir. Çay kaşığınla meyve suyunun ya da kola vs içeceğin içine karıştırılıp toz olarak tüketildiği için etkisi çok erken 15 - 20 dakika içinde gelir. Gelirken ayaklardan hissettirir sonra yukarı doğru sanki sıcak bir nehir akar sonrası ise tam bir patlama ve speed. Etraf çok aydınlık olur sanki çevredeki herşeyi full hd ve parlak görürsünüz ışıklar resmen kayar disco gibi olur etraf. Önünüzde beyaz flaşlar çaktığını görürsünüz. kafası gelirken yer sanki zangır zangır sallanır, gözler kapanır gelişi biraz sıkar ama sonra ise 2-3 saat tam bir patlama, özgüven ve müthiş bir mutluluk hali. Dinlediğiniz müziğin ritimlerini en ince ayrıntısına kadar hissedip, yakalar ve müthiş bir özgüvenle oynarsınız. oynadıkça oynamak istersiniz. fazla oynamak tehlikeli arada vücudunuzu dinlendirmek oturup muhabbet etmek gerekebilir. Konuştukçada konuşursunuz, empati hissiniz artar. dokunma hissi oluşturur. tablet exler gibi gözlere fazla vurmaz yani gözbebekleri deli gibi büyümez çok az büyür buda hiç belli olmaz yalnız gözler çok parlak cam gibi olur ve etkisi devam ederken zig zag gibi arada kayar. Düşüşlerde duygusala bağlatır. Etkisi sürerken arada vücudunuz mermer gibi buz gibi olabilir paniklemeyin ya da üstünüzü örtmeye çalışmayın montla falan 2-3 saniye içinde geçiyor. Bu durum vücut ısısının ani olarak düşmesinden oluyormuş ben sadece mdma bu hali yaşadım bu da ne kadar etkili olduğunu gösteriyor. Ayrıca etkisi geçtikten sonra bile ertesi gün after effect denilen sonraki enerji hali devam ediyor. Ayrıca empati yeteneğinde artış gözlemlemiyor. Sakın gaza gelip alkolle karıştırmayın, fazla alkol tüketmeyin ya da dozu aşmayın. Ülkemizdeki dandik baskı haplarla hiç alakası yok. Zaten bana göre her zaman takılıncak bişey değil denk gelirse ayda bir yada yurtdışında partilerde falan. Ülkemizde bulunurmu hiç sanmıyorum. Ertesi gün pisliği, depresyonu falan yok rahatlıkla yemek yiyebiliyorsun. Yalnız 2-3 gün etrafı full hd tadında renkli cam gibi görüyorsun : ) ağır bir uyuşturucudur. Sağlığa zararlıdır.
tam açılımı methylenedioxymethamphetamine olan, tıpta da yaygın olarak kullanılan alman kimya firması merck tarafından 1912 yılında insanoğluna bahşedilen, exin içinde azıcık buluanan, doğal formu kristal olan, rave denen içkisiz 18- partilerin baş kahramanı uyarıcı maddedir.
türkiye'de saf halde bulmak imkansıza yakındır.
türkiye'de saf halde bulmak imkansıza yakındır.
biraz kafur yağı, biraz nitro araba yakıtı, biraz kabartma tozu, biraz yer fıstığı yağı ve saf sulardan geçirilmiş gülücükler kullanılarak elde edilebilecek şey.
ekstazinin ham maddesi olarak bilinir. lakin günümüz şartlarında türkiyede bunları bulmak oldukça zordur. halk tabiriyle 'şeker' denilen daha düşük dozajlı uyarıcılar ekstazi diye satılmaktadır.
Ah bebeğim...
Yattığımız yataklar uuu bebeğim battığımız bataklar onlar da bizimdi.
kokainin kardeşi, şekerin abisidir.
Kokainin kardeşi falan değildir. Şekerin abisi demiş arkadaş, Extazy zaten şekerdir.
Extazi denilen madde aslında MDMA'dır. MDMA'nın diğer türevleri için: MDA, MDEA, PMA, PMMA, MD vb.)
isminin içinde metamfetamin geçse de metamfetaminle alakası yoktur.
Uyarıcılar'la psikedelikler arasındaki köprüdür. iksinin de etkisini gösterir.
Kullanırken dikkatli olunursa hem terapik etkileri kusursuzdur, hem de hiç bir zararı yoktur.
3 ay kuralına önem gösterilmelidir. Bu çok tartışılan bir konu olsa da Extazi kullanırken 3 aylık aralıklara bölmek gerektiği söylenebilir. Genelde 80-170 mg arası bir dozaj yeterlidir.
Çift doz yöntemi pek sağlıklı olmasa da daha iyi bir deneyim için öneren anektodal araştırmalar mevcuttur.
ALA, ALCAR, C vitamini, Kalsiyüm gibi takviyelerle, Saatte bir 200Ml su içerek zararları 0'a indirgenebilir.
Yüksek dozajlarda sanrısal halüsinasyonlar söz konusudr. Bu halüsinasyonlar genelde tatlı olmayabilir. Yüz algılamaya yetisini değiştirir.
Uyarıcı etkileri uyumanızı ve yemek yemenizi imkansızlaştırır.
Etki süreleri için:
Oral:
---Başlangıç: 1-2 saat
--- Çıkış: 1~ saat
--- Peak: 3 saat
--- Düşüş: 3-4 saat
Yaklaşık etki süresi 6-13 saat arasında değişir.
Burundan veya içilerek alınabilir. Bu yöntemler daha zararlı ve gereksizdir önerilmez.
Hasarını azaltmak için yapılması en önemli şey bol su içmektir. Çok hareket etmemektir, ve soğuk bir yerde olmaktır.
Suyu abartmanız durumunda over-hydration söz konusu olabilir.
MDMA yani ekstazi kesinlikle test edilmelidir. Özellikle Türkiyede içinde ne olduğunu bilmediğiniz haplara güvenmeyiniz.
Marquis testi internet üzerinden sipariş edilebilir ve ucuzdur. Çok küçük bir parçaya damlattığınız Marquis damlası, madde MDMA yani gerçekten ekstazi ise ilk 2-3 saniye morlaşıp, 10 saniyeye kadar siyah bir hal almalıdır. (Bu maddede MDMA olduğunu kesinleştirir.)
Diğer testler ile saflık daha da kurcalanabilir.
Extazi denilen madde aslında MDMA'dır. MDMA'nın diğer türevleri için: MDA, MDEA, PMA, PMMA, MD vb.)
isminin içinde metamfetamin geçse de metamfetaminle alakası yoktur.
Uyarıcılar'la psikedelikler arasındaki köprüdür. iksinin de etkisini gösterir.
Kullanırken dikkatli olunursa hem terapik etkileri kusursuzdur, hem de hiç bir zararı yoktur.
3 ay kuralına önem gösterilmelidir. Bu çok tartışılan bir konu olsa da Extazi kullanırken 3 aylık aralıklara bölmek gerektiği söylenebilir. Genelde 80-170 mg arası bir dozaj yeterlidir.
Çift doz yöntemi pek sağlıklı olmasa da daha iyi bir deneyim için öneren anektodal araştırmalar mevcuttur.
ALA, ALCAR, C vitamini, Kalsiyüm gibi takviyelerle, Saatte bir 200Ml su içerek zararları 0'a indirgenebilir.
Yüksek dozajlarda sanrısal halüsinasyonlar söz konusudr. Bu halüsinasyonlar genelde tatlı olmayabilir. Yüz algılamaya yetisini değiştirir.
Uyarıcı etkileri uyumanızı ve yemek yemenizi imkansızlaştırır.
Etki süreleri için:
Oral:
---Başlangıç: 1-2 saat
--- Çıkış: 1~ saat
--- Peak: 3 saat
--- Düşüş: 3-4 saat
Yaklaşık etki süresi 6-13 saat arasında değişir.
Burundan veya içilerek alınabilir. Bu yöntemler daha zararlı ve gereksizdir önerilmez.
Hasarını azaltmak için yapılması en önemli şey bol su içmektir. Çok hareket etmemektir, ve soğuk bir yerde olmaktır.
Suyu abartmanız durumunda over-hydration söz konusu olabilir.
MDMA yani ekstazi kesinlikle test edilmelidir. Özellikle Türkiyede içinde ne olduğunu bilmediğiniz haplara güvenmeyiniz.
Marquis testi internet üzerinden sipariş edilebilir ve ucuzdur. Çok küçük bir parçaya damlattığınız Marquis damlası, madde MDMA yani gerçekten ekstazi ise ilk 2-3 saniye morlaşıp, 10 saniyeye kadar siyah bir hal almalıdır. (Bu maddede MDMA olduğunu kesinleştirir.)
Diğer testler ile saflık daha da kurcalanabilir.
bana (bkz: hppd) veren uyuşturucu. Ectasy ile karıştırılmamalıdır. MDMA halüsinojenik uyuşturucu kategorisine girer Ectasy girmez.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar