bugün
- özlem zengin10
- israfa son vermek için yapılması zaruri olan 3 şey21
- sigara içen insan aptaldır23
- sözlük kızlarının bugünkü kombinleri12
- victor osimhen20
- larisalisa12
- bamya seven erkek20
- sözlük erkeklerinin bu günkü kombini15
- gecenin şarkısı8
- yazarların en çok sevdiği aylar25
- konusu belirsiz kavga8
- kanka olmak istediğiniz yazarlar13
- dini bütün bir kızı etkilemenin yolları19
- belediye konserleri yasaklansın16
- iki nişan atmış a101 kasiyeri 35 yaşında mizgin16
- müslüman diye hamas'ı savunmak17
- skoda9
- manyak olmaya karar verdim10
- sözlük çirkinlerinin fotoğrafları12
- filistin meselesi bizim milli meselemizdir19
- işten çıkmaya 1 5 saat kalması8
- erkek olana kadar çocuk yapmak13
- bu tiple kaç sözlük hatununu yatağa atarım11
- nerede o eski yazarlar19
- boyu 1 47 olup gazabımdan kork yazmak11
- anın görüntüsü12
- 10 milyon dolar verseler dinini değiştirir misin12
- hatuna artistlik için öküz gibi içip kusmak10
- eskiamaeksikbiri20
- realite manipülasyonu13
- sokakta görülen kediye naber lan demek22
- mel mel vs eylulsabahi41
- 10 kasım 2024 fenerbahçe sivasspor maçı32
- sana şimdi ne mesajlar geliyordur9
- sözlükteki kanka lobisi25
- özgür suriye ordusu10
- anal seks yapmayan hatunu kınamak14
- berber fiyatlarındaki fahiş artış8
- sari renkli seker15
- mel mel bakan gibson vs masklavi14
- karnabahar sevmeyen erkek10
- mel mel bakan gibsonn8
- hem seks hem hastalıkta söylenecek söz23
- almanya'dan türkiye'ye mülteci akını ihtimali10
- ilk türk yapay zeka robotu sezai11
- serdar ortaç ve m ali erbil'in gözaltına alınması21
- kakalı başlık açan yazara yapılması gerekenler9
- makarnayı bir üst noktaya taşıyan küçük detaylar19
- ilahiyat10
- 5 milyon memur 15 milyon emekli13
sözlükteki yeni tasarımdır, yeni güncellemeler sonucunda gelmiştir.
sistem sıkıntılı olduğu için daha tam çalışamamaktadır.
ama lokum gibi ve gece görüşünün bulunduğu listeye dahil edilmiştir.
sistem sıkıntılı olduğu için daha tam çalışamamaktadır.
ama lokum gibi ve gece görüşünün bulunduğu listeye dahil edilmiştir.
yeni tasarımdır . demek zall 1 aydır bu yüzden yokmuş.
kurcalaya kurcalaya bozacaklar şu sözlüğü ya ben ona yanıyorum.
rahmetli babamı hatırlattı bana, küçüktüm misafirliğe gitmiştik, dişini sıkıp sessizce söylenmişti;
'' oğlum oynama şu pipinle artık ''
elimi kaldırıp '' ne yapim ya, oyuncak yok ki'' diye mırıldanmıştım. zall'ın ki de o hesap. böyle mutlu oluyor herif.
kurcalaya kurcalaya bozacaklar şu sözlüğü ya ben ona yanıyorum.
rahmetli babamı hatırlattı bana, küçüktüm misafirliğe gitmiştik, dişini sıkıp sessizce söylenmişti;
'' oğlum oynama şu pipinle artık ''
elimi kaldırıp '' ne yapim ya, oyuncak yok ki'' diye mırıldanmıştım. zall'ın ki de o hesap. böyle mutlu oluyor herif.
yeni tasarımdan az biraz daha hoş olan tasarım. Eksikleri giderilirse kullanılır.
koyu bir tona sahip olursa daha verimli olacağını düşündüğüm tasarım.
imza: metalurji malzeme.
imza: metalurji malzeme.
mobildeki görünümün masaüstü halidir. entry ler tek tek böyle kalıp kek gibi, açık oylama için mobildeki gibi düğmeye dokunup seçenekleri çıkarıyon falan. yepisyeni tema ama kötü valla.
bir de şu yenile çubuğu kaybolmazsa daha iyi olacak.. sürekli bugüne basınca çıkıyor.
şu picasso ölmedi temasını uygulanırsa daha da güzelleşecek tasarımdır.
hiç bir tasarım bir gece görüşüdeğildir ama lokum gibiden iyi olmuş.
biz hala eski tasarımı kullanıyoruz ne yenisi, ne materyali.
en kararlı tasarım, eski tasarım
(bkz: forever xp)
en kararlı tasarım, eski tasarım
(bkz: forever xp)
hiçbiri tutamaz fuck you james'in yerini.
onu da kaldırmış mall. pardon zall.
onu da kaldırmış mall. pardon zall.
tasarım iyi güzel hoş da, açık oylama nereden nasıl yapılıyor acaba..
edit: ...* ya basınca aşağı doğru açılan menüde geliyor. kullanımı zorlaştırmışlar kesinlikle. zaten sözlükte öyle bir huy pek yoktu şimdi tamamen gider.
edit: ...* ya basınca aşağı doğru açılan menüde geliyor. kullanımı zorlaştırmışlar kesinlikle. zaten sözlükte öyle bir huy pek yoktu şimdi tamamen gider.
benim gibi eski tasarım aşığı yazarları ırgalamayan olay. evet bastonluyum.
zall bu tasarımda kendi yalnızlığını soyut bir biçimde temaya yansıtmış... oldukça kült bir çalışma...
Makine Mühendisliği üçüncü sınıf dersi gibi lan. Isme bak.
- benim okul uzadi abi ya?
+ neden hafiz?
- materyal tasarimdan kaldim amk!
- benim okul uzadi abi ya?
+ neden hafiz?
- materyal tasarimdan kaldim amk!
5-6 çeşit olsa çok iyi olabilir içlerinde mavi , kırmızı ve yeşil renklerin baskın olduğu 3 çeşit material çok iyi olur gibi .
cok guzel buldugum tasarimdir!!!
sadece uludagin renglerini begenmiyorum o ne kari blogu gibi. biraz ciddi olun abiler. ve birde ortaligi biraz daha grilestirsenize. gozum yaniyor.
sadece uludagin renglerini begenmiyorum o ne kari blogu gibi. biraz ciddi olun abiler. ve birde ortaligi biraz daha grilestirsenize. gozum yaniyor.
Yapan kişinin (zall olsa gerek) bir durup "ben ne yapıyorum" demesi gereken tasarımdır.
Ulan var ya altıma sıçacağım ama gülmekten mi sinirden mi emin değilim.
Şşş zall, gel bakayım buraya, bir şey konuşacağız. Türkiye'nin en çok ziyaret edilen sitelerinden biri bu, değil mi? Gel şimdi:
1) Onun adı Material Tasarım değil. O dediğiniz şey ya "material design"dır ya "materyal tasarımı"dır. bakınız "Em pi üç".
2) Material Design dediğimiz şey "gölgeli mölgeli beyaz kısımlar olması, üç tane çizgili hamburger menü olması" değildir. Peki nedir materyal tasarımı? Hep birlikte bakalım, ne yapılmalı, ne yapılmamalı:
a)MD(material design diye uzun uzun yazmamak için MD diyeceğim) bir "şekil", bir "UI kit" değildir, bir tasarım prensipleri bütünüdür. Temel prensip de şudur:
"Ekrandaki her şeyin gerçek hayattan, 3d dünyamıza ait materyaller gibi görünmesi". Yani yukarıda da dediğim gibi "gölgeli mölgeli beyaz şeyler" değil o.
b)MD'de kağıt(paper) elementi vardır. içerikler çoğu koşulda bu kağıt elementlerine yerleştirilir ve bu kağıt elementinin gölgelendirilmesi ona kağıt görünümü vermekle kalmaz. Gölge kağıt elementinin zeminden ne kadar yukarıda görüneceğini belirler. Bu yükseklikler google dökümanında 5 aşamaya ayrılmıştır. Nerede senin gölgeler beyim?
c)MD'de kağıt elementlerinin köşesi sivri olmaz. En azından 3 piksellik bir yuvarlatma yapmanız gerekir zira gerçek hayatta da kulandığımız neredeyse hiçbir objenin köşeleri sivri değildir. Tam şu anda "olur mu öyle şey" diyorsanız bir etrafınıza bakıp buraya geri dönün.
d) en önemli hatanız: MD'de ekrandaki elementler birden bire oluşmaz, birden bire konumlanmaz, birden bire kapanmaz. Gerçek dünyadaki hissi verebilmesi için MD'de ışınlanma yoktur. Şimdi ben sağ üstteki hamburger menüye tıkladığımda oraya neden bir menü ışınlanıyor? nereden geldi bu menü elemanı?
Materyal tasarımında olması gereken davranış:
https://goo.gl/vxEpKo
e) kenarlıkların kullanımında zilyon yanlış var, hiç başlamayacağım.
d) materyal tasarımında bir şey bir anda başka bir şeye dönüşmez. css3 transitions var duymuşsundur belki?
e) materyal tasarımında anlamlı dolgular ve aralar vardır. Bunlar özellikle üzerinde kafa yorulup belirlenmiştir, 16px olması gereken bir padding değerini 2 piksel yaparsan ya materyal hissi vermez ya da farklı cihazlarda sikimsonik görünür.
f) MD'de kullanışlılık çoğu şeyden önemlidir. Bakalım bazı şeyler olmadan senin "material tasarımı"n nasıl görünüyor:
Ses olmadan: zaten yok, değişim olmuyor. E iyi.
Renk olmadan: bok gibi...
Yüksek kontrast olduğunda: bok gibi...
Renk körleri için: bok gibi...
Ekrana zoom yapıldıysa: bok gibi...
Ekran okuyucusuyla: bahsetmeye bile gerek yok.
Dar ekranda: bok gibi...
Çok geniş ekranda: bok gibi...
Dur bitmedi.
g) dokunulacak veya tıklanacak tüm kontroller en az 48x48 piksel boyutlarında olmalı. Hani? Hele ki başlıklardaki resimlerin yanlarındaki artı işareti... sahi kaç piksel o 12x12 mi?
h)interaktif kontroller açık ve keşfedilebilir mi? pek sayılmaz.
i..
j..
yazı tipidir falandır hiç uzatmayacağım, alfabe yetmeyecek çünkü. Yapamıyorsan söyle bir yapan çıkar elbet. Söyle ben yapayım, hatta 2000 dolar olan fiyatımdan sana özel 2001 dolar indirim yapacağım, 1 dolar da üstüne vereceğim yeter ki şu tasarıma material design demeyelim. Veya "material tasarım". Her ne boksa.
Ulan var ya altıma sıçacağım ama gülmekten mi sinirden mi emin değilim.
Şşş zall, gel bakayım buraya, bir şey konuşacağız. Türkiye'nin en çok ziyaret edilen sitelerinden biri bu, değil mi? Gel şimdi:
1) Onun adı Material Tasarım değil. O dediğiniz şey ya "material design"dır ya "materyal tasarımı"dır. bakınız "Em pi üç".
2) Material Design dediğimiz şey "gölgeli mölgeli beyaz kısımlar olması, üç tane çizgili hamburger menü olması" değildir. Peki nedir materyal tasarımı? Hep birlikte bakalım, ne yapılmalı, ne yapılmamalı:
a)MD(material design diye uzun uzun yazmamak için MD diyeceğim) bir "şekil", bir "UI kit" değildir, bir tasarım prensipleri bütünüdür. Temel prensip de şudur:
"Ekrandaki her şeyin gerçek hayattan, 3d dünyamıza ait materyaller gibi görünmesi". Yani yukarıda da dediğim gibi "gölgeli mölgeli beyaz şeyler" değil o.
b)MD'de kağıt(paper) elementi vardır. içerikler çoğu koşulda bu kağıt elementlerine yerleştirilir ve bu kağıt elementinin gölgelendirilmesi ona kağıt görünümü vermekle kalmaz. Gölge kağıt elementinin zeminden ne kadar yukarıda görüneceğini belirler. Bu yükseklikler google dökümanında 5 aşamaya ayrılmıştır. Nerede senin gölgeler beyim?
c)MD'de kağıt elementlerinin köşesi sivri olmaz. En azından 3 piksellik bir yuvarlatma yapmanız gerekir zira gerçek hayatta da kulandığımız neredeyse hiçbir objenin köşeleri sivri değildir. Tam şu anda "olur mu öyle şey" diyorsanız bir etrafınıza bakıp buraya geri dönün.
d) en önemli hatanız: MD'de ekrandaki elementler birden bire oluşmaz, birden bire konumlanmaz, birden bire kapanmaz. Gerçek dünyadaki hissi verebilmesi için MD'de ışınlanma yoktur. Şimdi ben sağ üstteki hamburger menüye tıkladığımda oraya neden bir menü ışınlanıyor? nereden geldi bu menü elemanı?
Materyal tasarımında olması gereken davranış:
https://goo.gl/vxEpKo
e) kenarlıkların kullanımında zilyon yanlış var, hiç başlamayacağım.
d) materyal tasarımında bir şey bir anda başka bir şeye dönüşmez. css3 transitions var duymuşsundur belki?
e) materyal tasarımında anlamlı dolgular ve aralar vardır. Bunlar özellikle üzerinde kafa yorulup belirlenmiştir, 16px olması gereken bir padding değerini 2 piksel yaparsan ya materyal hissi vermez ya da farklı cihazlarda sikimsonik görünür.
f) MD'de kullanışlılık çoğu şeyden önemlidir. Bakalım bazı şeyler olmadan senin "material tasarımı"n nasıl görünüyor:
Ses olmadan: zaten yok, değişim olmuyor. E iyi.
Renk olmadan: bok gibi...
Yüksek kontrast olduğunda: bok gibi...
Renk körleri için: bok gibi...
Ekrana zoom yapıldıysa: bok gibi...
Ekran okuyucusuyla: bahsetmeye bile gerek yok.
Dar ekranda: bok gibi...
Çok geniş ekranda: bok gibi...
Dur bitmedi.
g) dokunulacak veya tıklanacak tüm kontroller en az 48x48 piksel boyutlarında olmalı. Hani? Hele ki başlıklardaki resimlerin yanlarındaki artı işareti... sahi kaç piksel o 12x12 mi?
h)interaktif kontroller açık ve keşfedilebilir mi? pek sayılmaz.
i..
j..
yazı tipidir falandır hiç uzatmayacağım, alfabe yetmeyecek çünkü. Yapamıyorsan söyle bir yapan çıkar elbet. Söyle ben yapayım, hatta 2000 dolar olan fiyatımdan sana özel 2001 dolar indirim yapacağım, 1 dolar da üstüne vereceğim yeter ki şu tasarıma material design demeyelim. Veya "material tasarım". Her ne boksa.
çok iyi olmuş çokta güzel olmuş. yönetim çalışıyor.
edit: yalnız çok göz alıyor. gece modu, lokum gibi tema buna da uyarlansa tadından yenmez.
edit: yalnız çok göz alıyor. gece modu, lokum gibi tema buna da uyarlansa tadından yenmez.
olmamış zall kardeş. en eski temamızı geri ver.
Neden bilmiyorum ama olmuyor; denenen, sunulan yeni tasarımların hepsi göz yorucu; heyecanlı ama yetenek bakımından fukara gençlerin post-modern kübik çalışmalarından örnekler gibi duruyor. Kötü değil ama bir artısı da yok; o kadar çok düğme, buton, üstüne gelince açılan şeyler var ki sözlük değil de çok önemli bir CERN araştırma projesinin database'ine bağlanmış gibi oluyorsunuz.
ilginç, şu eski tasarımın sade ama müthiş pratik ve her şeyin kuşbakışı elinizin altında olduğu, göz yormayan tasarımı kaç yıl önce yapılmıştı? Ben 2012'de üye oldum; demek neredeyse bir en az beş yılı var. O zamandan bu yana tasarım konusunda geriye gidilmesi...ne bileyim garip.
ilginç, şu eski tasarımın sade ama müthiş pratik ve her şeyin kuşbakışı elinizin altında olduğu, göz yormayan tasarımı kaç yıl önce yapılmıştı? Ben 2012'de üye oldum; demek neredeyse bir en az beş yılı var. O zamandan bu yana tasarım konusunda geriye gidilmesi...ne bileyim garip.
olmamış tasarımdır.
boş bir kağıda yazı yazar gibi olmalı sözlükte yazmak.
nereden ne çıkacak diye gözümü yormamalı.
tamam yenilenmek iyidir, değişim güzeldir,
ama önce mevcut aksaklıkları ve eksiklikleri gidermek gerek.
sen temel atmadan bina inşa etmeye kalkıyorsun,
bu da her durumda abes duruyor.
boş bir kağıda yazı yazar gibi olmalı sözlükte yazmak.
nereden ne çıkacak diye gözümü yormamalı.
tamam yenilenmek iyidir, değişim güzeldir,
ama önce mevcut aksaklıkları ve eksiklikleri gidermek gerek.
sen temel atmadan bina inşa etmeye kalkıyorsun,
bu da her durumda abes duruyor.
güncel Önemli Başlıklar