bugün

laayığın budur* albümünden bir parça. sözleri:

tam bir istanbul beyefendisiydi
ta kendisi
görmemişti hiç
bu kadar güzel bir dişiyi
bir elinde türk tokumu
yakasında karanfiliyle
çok uzatmadan bitmeli
artık bu gönül işi

hadi öpsene onu!
hadi öpsene onu!
hadi öpsene onu!
hadi öpseneee!

onu gördüğünde
bir bardan çıkmak üzereydi
ciğeri beş para etmez
adamlarla sürtmekteydi.
ertesi gün, hiçbir şey olmamış gibi
gülmeseydi
ondan özür dileyip
son bir şans daha isteseydi

öldürsene onu!
öldürsene onu!
öldürsene onuuuu!
sicilya, italya hükümetinin kontrolünden çıktıktan sonra hükümetin sicilya'da yaşayan büyük aile babalarına asayişi sağlamaları için silahlı yardımda bulunmaları sonucunda oluşturulmuş bir devlet sistemidir. daha sonra aileler sahip oldukları silahlı güçle devlet kademeleri ve halkına yapmış olduğu haraç mezat politikayla kuruluş amacının dışına çıkmış ve adını suçla endekslemiş bir organizasyondur.
(bkz: cosa nostra)
(bkz: gladio)
(bkz: derin devlet)
Yasaların olmadığı bir ülkede, işlerin daha kolay yürüdüğünü ispat etmek için oluşturulmuş kavram.
"tırtlar vadisi" kıvamında yan kuruluşları vardır.

kendilerini satın alabileceğiniz kadar sahip olduğunuz parayı gösterip "karşımda birbirinizi düdükleyin" dediğinizde hiç çekinmeden yapacak kadar aşağılık, orospuluğun tarihini yazmış, adam veya insan gibi kavramların içerisine sokamayacağınız naylon türlerdir.
Mario puzo'nun, kitaplarında harikulâde işlediği oluşum.
Devletin boşluğunu doldurmuş vergi tahsildarları.
mafyalar devletin zayıflığından, güçsüzlüğünden dolayı ortaya çıkan bir nevi hukuksuz devlettir. eğer devlet vatandaşlarını korumak yerine ezmeye, zenginlere köleleştirmeye çalışıyorsa veya devletin otoritesi güçlü değilse hükümet yozlaşmış ve kanunlar uygulanamıyorsa elbette mafyanın ortaya çıkışının en büyük zemini hazırlanmış olur. mafya devletin koruyamadığı insanlardan kanunsuzca vergi gibi haraç alır, karanlık işlerden para kazanır (uyuşturucu, kadın ticareti gibi..), para karşılığı cinayet işler, bazı zengin iş adamlarını da para karşılığı koruyabilir. mafya zamanla siyasete müdahale ederek ahlaksız siyasetçilerle işbirliği yapıp devletin kurumlarına sızabilir.(polis, yargı, hükümet veya diğer hükümet kurumları) bu durumda mafyayı temizlemek veya masum vatandaşların haklarını araması imkansız hale gelir. evet mafya da bir sömürü düzenidir ve aslında kapitalist sistemin bir ürünüdür. zira zenginlerin egemen olduğu kapitalist sistemlerde halkını korumayan devletler vatandaşlarını resmen mafyaya teslim etmiş olurlar. bu da vatandaşların sadece nefes aldıkları için bile haraç ödeme zorlamaktır.
En tehlikelisi rus mafyasıdır adamlar dünyanın her yerine şube açmışlar.
kıravatlı katiiler. sanıldığı gibi yerin dibinde değil bizzat üstünde fark edilmeyecek derecede kamufledir.
(bkz: gladio)
çoğunluğu öteki dünyadan bir haber insanların oluşturduğu gerçek delikanlılar(!)
Morte alla Francia italia anela: italya, Fransa'ya ölüm diye bağırıyor.

Napoli Kralı büyüğümüz 4. Ferdinand tarafından Sicilya ellerinde kurulmuş örgüt.
rusların kendi aralarında oynadıkları aşırı derecede bağımlılık yapan iyi bilöf yapmayı gerektiren efsane oyun.

http://www.youtube.com/watch?v=QEdqYRQKLew
birde amatör mafyalar vardır ki komik olurlar.
http://galeri.uludagsozluk.com/g/mafya/
kendine özgü hiyerarşik bir teşkilatlanma altında çalışan, görünen dünyayı görünmez ve sert kurallarla yöneten son derece teşkilatlı ve sağlam karanlık yapılardır.

ilgi alanlarını oluşturan,
uyuşturucu, finans, Kumar, ticaret, inşaat, kadın ticareti, fuhuş, insan ve mal kaçakçılığı, gasp, adam öldürme, fidyecilik, sahte para, borsa gibi alanlarda,
devlet erkanı ile kurdukları yasadışı ve rüşvet temelli ilişkileri sayesinde etkinlik gösterdikleri bilinmektedir. Bu faaliyetler ile Kazanılan akıl almaz paralar, çeşitli yollarla aklanarak mafyanın resmi ve yasal kurumları üzerinden piyasaya sokularak yeniden işletilir.
19. yilin ortalarinda italya'da cosa nostra adiyla ortaya cikmis fukarayi koruyan, haksizin ebesine atlayan olusumdur.

mafya kelimesinin kokeni hakkinda cok degisik iddialar vardir. arapca kokenli olan "muafa" yani koruyucu kelimesinden turedigine inanilir.
girisi vardir, cikisi yoktur.
her ne kadar illegal olsa da çoğu kişinin içten içe güçlerine hayran olduğu topluluk.filmlerden mi bilemiyorum ama değişik bir havaları var canım. carleoneler en bilinenleri.

https://www.youtube.com/w...mq5YD8KEBrpbg&index=4
http://25.media.tumblr.co...jy0s6pk1t5bcl0o1_1280.jpg
dünyanin en iyileri italyan, rus ve türk mafyalaridir. en iyisi de denmez ama en cok is bunlardan cikiyor.
it kopuk hırt demek değildir. mafya dediğimiz oluşumdaki insanlar ortalama bir zeka ve zevkin çok üzerinde insanlar topluluğudur.
Bir mekan açtınız, arkanız yoksa birkaç tip geliyor sizden koruma bedeli istiyor. Ne koruması bu bilader diyorsunuz, ansızın bir gece cam çerçeveyi indiriyorlar ertesi gün bunun için koruma diyorlar. Tıpkı bedelli gibi, seni seni kullanarak koruyorum. Seni kullanmamı istemiyorsan para ver der gibi.
devletlerin kontrollü şekilde izin verdiği yasadışı oluşum.

fakat milliyetçi olanlarına izin verirler.
japonya yakuzası,
italyan mafyaları bunlara örnektir.

türkiye'de ülkücü/milliyetçi olanlarda kıyım yaşand, maalesef, pkk'ya yakın mafyalar türedi. sahil bölgelerinde filan etkili olmaya başladılar.
Son dönemde artan Kürt mafyacılığını önlemek için Alaattin Çakıcı reisi serbest bırakmalıyız. Kürt mafyasını anca o temizler.
--spoiler--

Mafya (italyanca: Mafia) ya da Cosa Nostra (Türkçe: bizim işimiz ya da şeyimiz ya da davamız) yasa dışı işlerle uğraşan, zor kullanarak birtakım gizli çıkarlar sağlayan, çoğunlukla gizli ve hiyerarşik bir teşkilatlanmaya dayalı örgüt ya da bu örgütün mensubu kişiler anlamına gelir. Kumar, ticaret, uyuşturucu, finans, inşaat, kadın ticareti ve fuhuş, kaçakçılık, gasp ve adam öldürme, fidyecilik gibi yüzlerce yasal ve yasa dışı sektörde faaliyet gösterebilir.

1800'de Sicilya'ya gelen Napoli Kralı IV.Ferdinand,Fransız Devrimi'nden sonra olası bir Fransız işgaline karşı 1283'lerdeki bir savaş çağrısından esinlenerek MAFIA'yı (Morte Alla Francia: Italia Aneta = Fransa'ya ölüm, yaşasın Italya) kurdu.

Fransızca'da gizli teşkilat manasına gelen mafia veya maffia kelimeleri Sicilya lehçesinde de aynı manayı ifade etmektedir. Mafya şeklinde de söylenen bu kelime, ortaçağ sonlarında kullanılmaya başladı. Ortaçağ sonlarında Müslüman ve ispanyol idarelerini devirmeye yönelik bir teşkilat olarak ortaya çıkan mafyanın kökü mafie denen küçük silahlı gruplara dayanır. Bu gruplar Sicilya'daki toprak sahiplerinden ürünlerini koruma karşılığında haraç almaya başladılar. idarecilerin keyfi tutum ve davranışlarından yılmış olan halk da mafyaya sığınmaya başladı.
--spoiler--